Advent och märkliga växter...

Skyltsöndagen och därmed första advent är över. Som vanligt har vi haft full rulle på jobbet, det kan mycket väl vara en av de allra roligaste dagarna att jobba på. Annorlunda dock att det inte finns en gnutta snö, termometern visar på plussidan inte vad vi är vana vid. Jag minns skyltsöndagarna som tonåring. Snö och absolut iskallt.

Ännu mer annorlunda är det i min rabatt. Jag var tom tvungen att masa mig in och hämta kameran. Den 25:e november ska det INTE knoppa i lupinerna.

Lupin med knopp i november

Jag är inte känd för mina gröna fingrar och vet inte om det här är konstigt, men jag tycker iaf det.
I blomman på min utblommade miniros kom det fyra nya knoppar, kul men skumt..  Detta dock i somras.


Jag small av på soffan efter middagen och då blev det som det brukar bli för mig då. Jag vaknar mitt i natten och känner mig utsövd. Nu är klockan snart fem så jag ska försöka blunda till mig några stunder innan klockan ringer. Fast jag vet hur det blir kan jag omöjligt hålla mig vaken i liggande läge framför TV'n. Jag har nog åldern inne för att veta bättre, men jag kan ju inte vara bäst på precis allting.

Jag har gjort lite advent på köksbordet, det brukar vara traditionellt men i år har jag ett barnsligare tema på köksbordet. Måste skapa mig ett tillfälle för att införskaffa hyacinter och amaryllisar. Mina amaryllisar står i matrummet i fönstret, men de behagar bara skjuta blad och inga knoppar. Har efter googling klippt bladen och hoppas på knopp. Mitt förnuft säger mig dock att det är läge att besöka handelsträdgården om jag vill se en amaryllis i blom till denna jul.


Åke *2003 †2011

Min fina vän Åke har gått ur tiden...

Vi har haft många fina dagar, stunder och år tillsammans. Efter en tids sjukdom med testikel-och hudcancer tog jag det beslut som man bävar för som djurägare.

Stillla somnade han in i min famn 2011-11-14, 8½ år gammal.


Döden är en naturlig del som avslutning på livet, men det var tufft och Åke kommer alltid vara älskad och saknad.

Well well
S


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!