Torsdagsväging

Igår var det torsdagsvägning och vågen visade -1.0 kg, totalt 8,1kg minus.
Känner mig glad över det och peppad att inte förstöra det under helgen. Veckorna är busenkla, det är helgerna som är svåra...
Lite trist är det ändå att gå ner samma kilon ytterligare en gång, men mkt än att gå upp samma kilon.

Tänker lite extra på min far idag då det är hans namsdag.

Trevlig helg!
Well well...
S

Onsdag morgon..

Redan onsdag, rackarns vad dagarna går & går...
När jag var påmin morgonpromenad med Filip & Fredrik var det 6,5 grader ute och det bet en aning i kinderna. Kallare än så här behöver det inte bli, det är fint när det lilla snötäcket som kommit ligger kvar.


Jag hade tänkt börja mata småfåglarna idag men fågelbordet hade svällt så jag fick inte upp det. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Jag gillar att titta på småfåglarna när jag äter frukost, bäst gillar jag domherrar och gulsparvar fast i vintras såg jag inte en enda domherre. De fördrog min granne Monikas fågelbord. Får se om vårt duger i vinter.

Well well!
S

Då var den här måndagen över..

Så var det måndagkväll igen och jag har lagt mig i sängen. Otroligt vad tiden går...
Det har varit full rulle mest hela helgen. Kul fast inte så mkt återhämtning.

Ifredags jobbade vi sent och sen var vi på Bhan Thai och käkade middag. Jag tycker det otroligt svårt att välja när det finns huuur många rätter som helst att välja mellan. Jag kunde inte  bestämma mig, men tog till sist "fyra thailändska rätter".
Jag lämnade ungefär lite mindre än hälften och känner mig nöjd med det.

Tallriken innan jag högg in

Och det om blev över när jag ätit färdigt

Sen bar det iväg på bio, vi såg "Call Girl". Den var bra och grymt autentisk i sin miljö.  Den är sevärd bara för rekvisitan som var fantastisk. Sen att det var en allt annat än en "feel good film" är en annan sak. Vi var dock inte många på bion, vi satt på näst översta raden.

Usch jag blir grymt beklämd av människor som utnyttjar andra människor med flit och vilje.
Till bion köpte jag en tablettask och en liten popcorn. Tablettasken tog slut och jag lämnade hälften av popcornen. Nöjd även över den insatsen även och  mina kalorier övertrasserades  då de inte räckte till popcornen..
När vi kom hem var det mitt i natten och inte annat att göra än att sova.

Lediga lördagar är den bästa morgonen på hela veckan. Jag älskar att få vakna av att väckarklockan spelar "ring så spelar vi", ligga kvar och lyssna en stund för att göra frukost och äta den till "Melodikrysset". Bättre start på dagen går inte att få.
Sen om vi äter frukost i sängen, soffan eller köket får dagsformen avgöra. Ofta vaknar jag så tidigt att vi är inne på förmiddagskaffet när det är kryssdags.
Så var det denna lördag. Efter krysset skulle jag iväg på barnkalas för att ansiktsmåla små flickor till princessor.
Min brorsdotter hade sitt första kalas med inbjudna kompisar (fyllde 4 år). Det var princesstema på hela kalaset och fikabordet såg ljuvligt ut. Jag åt ett äpple och kände mig som superwoman!

När barnen sjöng "ja må hon leva" med sina fina spröda barnrösten var jag tvungen att bita ihop då jag är mästarnas mästare på att bli rörd och lipa. Jag kände mig inte helt bekväm med att börja tjuta där på kalaset. Men å så fina de var allihopa.

En och en halv timme senare var det dags för nästa kalas på samma ställe men då var det fadern i huset som skulle firas.
De bjöds på ugnsbakad entrecote, potatisgratäng, sallad och rödvinssås. Jag åt och drack lagomt och hade inte en tillstymmelse till känsla av att ha överätit.
Det var en jättetrevlig kväll där timmarna bara försvann. Det var tänkt att vi skulle spela lite spel, men det hanns aldrig med.

På söndagen när vi skulle hämta lite grejor vi lämnat kvar så var det fika igen.
Jag fikade litegrann och det vore då F om det skulle sätta sig någonstans. Grrr, det har jag inte lust med...


Min lillasyster var uppe på besök i helgen och hon och hennes mamma kom och åt middag med oss. Vi bjöd på sill, potatis, ägg och Dahlbergs tunnbröd. Möööms så gott.
Johanna hade med sig en jättefin tavla som hon målat i helgen som ska pryda mitt vardagsrum.

Ungefär så har min helg sett ut, trevligt värre men ganska hektiskt..
Så här har kalorierna intagits

Well well!
S


Torsdag hela dagen..!

Härligt hela dagen!
Så najs att jag kunde hålla mig från fika på nätverksträffen, och detta utan att jag kände att jag uppoffrade mig nåt särskilt.

Dagen matintag har sett ut så här:


1) frukost - 2dl filmjölk, ½dl allbran, kaffe
2)Lunch - 2 hårbrödmackor m kaviar i farten i bilen på väg till träffen -ingen bild
 

3) Mellanmål -1polarmacka m leverpastej och smörgåsgurka, kaffe på träffen

4) Middag -Tonfisksallad m majs, ägg & dressing

Tot kcal 834.
Hela veckan har jag hållit mig under 1000 kcal, tanken var att hålla mig kring 13-1500kcal men när jag fyllt  i på kvällen har det blivit så. ..

Morgondagens utmaningar är;
Roadshow med en av våra leverantörer på Nordkalotten
Bio

Ang morgonens gnäll så ska jag boka en ny tid hos Dr och vara en envis patient. Jag betalar dessutom dyra pengar för en sjukvårdsförsäkring och jag skulle ju kunna använda den...

Nu ska vi se sista Johan Falk-filmen och jag ska virka rutor.

Well well!
S


Så var det torsdag igen då!

Torsdagar är min "riktiga" vägardag även om jag fuskväger mig emellan ibland.
Idag visade vågen -0.9kg. Det känns grymt bra!
Idag kan det bli en utmaning då vi ska på mentorträff och träffa alla mentorer och adepter. Vår mentor är grymt bra, engagerad och har ett nätverk utan motstycke!
Förhoppningvis bjuder de på sånt som är enkelt att ta lagom av, men oftast är det inte så.
Idag fyller min bästa lillbror år och i helgen ska både han och hans dotter uppvaktas, där snackar vi utmaning. Linda är nämligen bakdrottningarnas bakdrottning!! Jag får armsvett bara jag tänker på det, måste ta med eget fika om det ska gå vägen...
Jag har köpt mig en julklapp och det är grejor för att själv fixa mina naglar så nu har jag en "domuskasche" full med prylar. Får se när jag ska få tid att fixa med det?!?
Gissningsvis så behöver jag träna några gånger för att få till det någorlunda.
 
Fotleden är helt paj så nu får den vila, hoppas att jag kan ta mig ut på fredag men så ont som jag har så är det tveksamt. Det är nog så ont att stå hela dagarna på jobbet. Gå är bättre än att stå, värst är när jag stått stilla i kassan och sen ska börja gå. Det är liksom startsträckan som är värst. Jo att jag inte får sova ordentligt utan vaknar varje gång jag vänder mig är inte heller optimalt.
Vilket gnäll det blev nu då...
 
Well well!
S

Tisdag 20 nov 2012

Idag har det varit en riktigt bra dag på många sätt..
Jag klev upp tidigt imorse och jag älskar att vara uppe i tid, det är bara så attans svårt att ta sig upp ur sängen. Det verkar vara oavsett hur många timmar jag sovit så vill inte kroppen stiga upp före halv åtta.
Lite kul att jag läste i en tidning idag att enligt "kroppens egna klocka" så är det helt logiskt för att kroppen slutar producera melatonin då. Sen hur sant det då är, är en annan fråga.
Hur som helst så tog jag på mig motionskostymen och stampade iväg en tur med stavarna. Det kändes superhärligt! Härligt både för att det var härligt i luften och härligt för att jag verkligen tog mig ut och inte såsade hemma som ett spöke i morgonrock eller än värre som ett spöke under ett fluffigt duntäcke med vidöppen mun.
Grymt härligt att både jag och hundarna fått en tur innan frukost.


Dagens frukost bestod av 2dl fil & ½dl allbran. Jag höll i en hårdbrödmacka i skafferiet, men la tillbaka den och tänkte att den kunde bli ett mellanmål på jobbet istället men så blev det inte.
Jag trodde att jag skulle hinna iväg på Hanssons och dricka en god latte istället för mitt vanliga pulverkaffe, men hur det då gick till så rann tiden iväg och jag hann vare sig med Hanssons eller kaffe hemma. Det fick bli på jobbet istället.
Tidsoptimist? -Javisst!

På jobbet har det flytit på idag och jag har fått en massa bra grejor utförda och det har varit hyggligt med kunder, det är också ett bra recept för en bra dag. n
Till lunch åt jag en fryst Thaisoppa från Felix, med risk för att vara tjatig, jag tycker de är riktigt goda. Det är inte så många färdigrätter som jag anser vara goda, mer att det finns en del som är ätliga. Goda växer inte på träd..

Efter jobbet stressade jag i väg till Gossen (min lillebror) för att passa hans fina ungar så att de vuxna i familjen också kunde gå och se den bra vampyrfilmen som nu går på bio.
Dit hade jag med mig en; Felix fryst Thaisoppa.
Inget fel på min fantasi.
Det kändes lite väl att äta den direkt ur burken till middag så jag hällde över den i en tallrik, oj så smaskigt det såg ut då mot för i byttan. Åt två finncrips m smör o ost till det -delikat!
Jag har inte tänkt livnära mig på soppor men just för dagen passade det jättebra.


Mange har lidit av någon mindre trevlig magåkomma sedan i lördags, den verkar dock inte smittsam eftersom jag är frisk som en nöt (jag har iaf inga magproblem). Synd bara om honom som har ont och mår illa.
Jag har försökt vara en god medlevare och handlat Proviva, häslofil & fisksoppa till honom.

När jag kom hem från lillbror så krängde jag på mig kostymen igen och begav mig ut på en tur igen. Jag hade bestämt att jag bara ska korta turer och inte äventyra mina fossingar. Men tjurskallig och trög som jag är valde jag en längre tur och hade lust att krypa sista biten hem för att jag hade sån smärta i fötterna.
Tänk att det ska vara omöjligt att lära en gammal kärring att sitta....
Runkeeper som jag använder på mina motionsturer har haft den goda smaken att inte fungera idag vilket är oerhört frustrerande.

Utvärdering av mina nya sulor so far.
Jag känner att mina fötter rättas upp
Jag känner (& ser) att jag har en betydligt bättre benställning (inte lika kobent)
Jag får skavsår
Jag har monsteront på ett nytt ställe i foten

Jag tror att det kommer att bli toppen, och jag tror även att jag behöver gå in dem för nu känns det som att jag har något i skon som jag vill ta bort. Typ en klump modellera under varje fot.
Skavsåren sitter på helt andra ställen än där jag brukar så det tror jag går till sig när jag blivit van att använda dem
Summa summarum är att ännu så lever jag på hoppet =)

Jag är grymt nöjd över att jag skött kosten hela dagen och att jag varit på två motionssvängar idag. Heja Sandra!!

Well well!
S


Sådärjah!

Nu är jag nyfrukosterad efter en motionsrunda, den första på ett bra tag. De nya sulorna var obekväma men det är nog bara en vanesak. Känns skönt att jag tog mig ut och det var riktigt härligt att svettas.

I lurarna har jag "torka aldrig tårar utan handskar". Jag såg filmatiseringen och har nog aldrig blivit så tagen. Jag var tvungen att lyssna boken och har svårt att stänga av. Gardell briljerar och dessutom i ett så tungt och viktigt ämne.



Well well!
S

Bröd blir min död!

Jag klarar verkligen inte vitt fluffigt baugettebröd.
Bortsett från det har jag skött kosten i helgen. Jag har haft en massa ångest över detta jäkla brödintag och hur jag förstör för mig själv, så det är slut med det nu..

Igår såg jag "aldrig mera fet", väldigt intressant och peppande.

Han gick mål på -104kg, fantastisk prestation!

Idag har jag varit o hämtat ut mina nya formgjutna sulor. Det ska bli intressant att prova dem imorgon. Jag tror inte på mirakel men har visst hopp om förbättring.
Well well!
S

Förbereder för lite tjejmys..

... Jag har varit och skjutsat mannen till bussen då han ska på jobbjippo med mat och dryck. Jag tyckte lite synd om honom då han hade ont i magen och inte mådde riktigt bra. Får se om han kommer hem tidigt eller om han börjar må bättre. Det är så typiskt när man ska göra något som man sett fram emot.

Själv ska jag mysa hemma med min fina väninna LillUlle.
Det är alltid så mysigt att ha lite tjejmys. Oftast umgås vi med manligt sällskap också, det är också trevligt men det är något speciellt när man är på tu man hand.
Menyn blir:
Förrätt: Avocado m räkor och öl
Huvudrätt: Skink o ostsallad m bröd & vin.
Jag ska koka lite pasta till Ulle så hon inte behöver lida för att jag reducerar min kost.

Igår var vi på möten mest hela dagen, Väldigt bra möten som gav många ideér och inspiration. Det är jobbigt att ta vissa beslut och ibland vill jag fråga "en vuxen". På det sista mötet som var på vårt kontor hade vår gäst med sig en fullproppad påse med bakverk från Opalen, det kändes lite oartigt att avböja men det gick bra att låta bli. Jag kan ju inte rå för att han oombedd handlat fika !?!
Efter alla dessa möten var vi (jag & Annis) på After Work hos Bodensia med våra män. Annis & Björns bonustjej och hennes kompis var också med. Det är uppfriskande att umgås med tonårsbruttor. Fjortisar som jag kallar dem, men det är inte så uppskattat...
Maten var god, de har verkligen snäppt upp sig på
Boddan.
Jag gjorde som jag beslutat mig innan, gick ett varv utan tallrik och kollade vad jag skulle stoppa i munnen. Ett mkt bra trick då det är lätt att ösa på för mkt när det är buffé. Matmässigt lyckades jag bra, men jag gick bet på brödet och åt en skiva för mkt mot för vad jag önskat. Positvit är att jag åt ungefär hälften av vad jag gjort i mitt tidigare liv.
Sen gick vi på Bio och såg sista Twilightfilmen. Den var den bästa hittills, jag var positivt överraskad då jag inte haft någon förhoppning om filmen efter att vi på fredagkväll sett näst sista filmen och den var riktigt usel.

Nu ska jag galoppera i duschen, det duger inte att lukta usch när jag får besök.
Well well!
S

Ooo La laa!

...Vad jag sköter mig bra!
Intet något som inte skulle det har passerat mina läppar.
Två utmaningar imorgon
1. Lunch ute
2. After Work
Lunchen har jag bestämt mig för att äta sallad o inget bröd. Taktiken för kvällen är att först kolla vad som finns och sen ta för mig. Buffe är det svåraste jag vet.
Mobilappen är bra förutom att texten blir centrerad.

Dagens matintag..

well well!
S

Då var det läggdags igen då..

Ibland går dagarna o veckorna alldeles för snabbt för min smak. Som den här veckan, den här bara visslat iväg och jag hann inte med.
Imorgon är det vägning och jag har förhoppningar om ett minusreultat.
Dagens matintag har varit bra.

Äggmackor och kaffe till frukost



Ett ägg, böcklingpastej, 1dl keso och en clementin till lunch.


Avocado, balamvinäger och clementin till mellis



Skink och sallad till middag




Affenpinscher, virken och Johan Falk till kvällsunderhållning.

Idag har jag fått hem en superfin klänning från h&r London. Och jag kände mig fin i den, det är inte ofta det händer så jag vill använda den NU.
Jag har bara inget lämpligt event att ha den på...
Dagens ilandsproblem är jobbiga.

Well well!
S

Så då...

...ligger jag i sängen o funderar på var den här kvällen tog vägen. Simsalabim så var det läggdags.



För dig som undrar över hur det går med vikt o mat så kommer här en rapport. Hemkommen från Budapest så visade vågen+5kg. I fredags var fyra av dem åtgärdade.
Har skött kosten Mkt bra förutom en lite onödigt stor portion i lördags o en svacka med handen i pepparkaksburken igår.
Well well!
S

Tjo hoo!

Nu finns det äntligen en mobilapp för android. Detta är premiärinlägget. Testar att lägga in en bild också.



Den föreställer en bekantings fina brudbukett.
Jag har länge trott att jag ska blogga oftare med appen. Nu får vi se hur det blir med den saken!
well well
S

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!