Lördag och ljuvligt väder...

Äntligen verkar våren vara här!
Igår vaknade jag till strålande sol om än lite blåst, som jag känner att jag behöver den där solen.

Före åtta på morgonen var jag ute och motionerade med mina Bungy Pump stavar. Det gick segt och tungt som tusan idag igen. Det är väl någon slags fas man ska ta sig igenom. Men inte är det lika roligt när det går tungt som när jag känner mig som superwoman. Men mitt vad det är så tittar hon nog fram igen.

Vår vana trogen löste vi Melodikrysset. Det är bästa starten på en bra helg!
Igår satt vi ute i solen på bron och åt frukost och kryssade. Det är bland det mysigaste jag vet!
Hela dagen var vi mestadels utomhus och gjorde lite nytta och latade oss en del. Magnus bytte till sommardäck på bilen, nu måste det väl ändå vara slut på snöandet.
Tanken var att vi skulle äta förrätt vid 3-4-tiden och grilla en sen middag. Nu blev det inte så. Vi fastnade i olika saker och Magnus var upptagen när jag kände att "nu svälter jag ihjäl, ta hit maten".
Jag åt lite korv, ost och potatissallad innan förrätten som vi åt vid sextiden istället för den tänkta tiden.

Efter vi ätit var vi ute och cyklade, fy tusan vad dåligt med muskler jag har!
Det var svinjobbigt och tungt att cykla. I min fantasi såg jag hur jag svävade fram och hur lätt det gick. Så var inte verkligheten. Det var jättejobbigt och nu har jag träningsvärk på baksidan av låren, vaderna och rumpan.

När vi kom hem så myste vi ner oss i soffan, jag var inte hungrig. M ville att vi skulle grilla som vi tänkt göra från början. Jag ville inte eftersom jag inte var hungrig.
Jag var jätteduktig och stod på mig, jag har alltför många gånger ätit för att inte göra någon annan besviken. Det är färdigt med det nu.
M dukade fram ost och korvbricka istället och det var då det hände.
Jag åt och smaskade i mig av den fast jag inte var hungrig. Inga mängder men ändå.
Jag är sjukt besviken på mig själv idag för det. Varför gör jag så mot mig själv!?!
Jag har funderat igenom saken och tänker inte lägga mer negativ energi på det, men tror det är bra att tänka igenom saken och begrunda sina synder och tänka hur jag kan göra annorlunda nästa gång.
Idag är det ny dag och nya tag!

Fr: Yoghurt (ny smak kokos/ananas trodde den skulle smaka ljuvligt, det gjorde den inte), 2 hårdbröd, leverpastej, kaviar, keso, kaffe
Mm/Lu: korv, ost, potsallad, folköl
Mi: Moules marinièrs, vitlöksbaguette ½ glas vitt vin
Kv: ost, korv, potsallad, finncrisp, te
Tot: 2049 kcal

Motion: Bungy Pumpstavar 39 min, cykel 43min
Well well!
S

Fredagsmys..

Fredagsmys verkar vara ett bannlyst ord, men I LOVE IT!!
Iallafall när man som jag har ledig dag imorgon..

I morse var jag mer "mig själv" jag vaknade kl05.30 och hann få en del gjort innan jobbet - I LOVE IT!!

Idag var det kortdag på jobbet, fick alla akvarier och en hel del annat uträttat, känns härligt när man lämnar bygget och inte känner att man inte hunnit med allt man vill.
När jag kom hem fick jag en stund för mig själv, jag tycker det är skönt att vara lite för mig själv hemma lite då och nu. Min egentid idag använde jag till att städa, muppa lite vid datorn och rensa i mitt sminkskåp. Det är inte så att jag gör nåt särskilt, men det är som skönt att vara ensam hemma en stund ibland.

När Mange kom hem höll jag på att byta om till motionskostymen, men han ville att jag skulle hänga med på Kvantum och det gjorde jag.
Skillnaden i mitt nya liv mot för det förra är att Bungystavarna åkte in i kofferten och jag promenerade hem från Ica. Shitalainen vad bra jag är!!

Vi har ätit korv och ostbricka till middag, hur gott som helst!!
Vi lyssnar på Karlavagnen med Peter Wahlbeck, egentligen tål jag inte honom, det bär mig emot att erkänna att han är jätteduktig i Karlavagnen. Han har även gästspelat i Ring så spelar vi var bra även där, men när jag ser drygfan på TV måste jag byta kanal.
Ikväll handlar det om otroliga händelser, och Chiiizez vilka livsöden det finns...
Jag är inte så mkt för att se på TV, jag tycker mest det är skit om det inte är nån bra dokumentär. Det är bara det att i  dokumentärer är oftast gripande och tragiska livsöden och Mange vill inte se vad han kallar "ångest-tv". Således blir det inte mycket tvtittande hos oss. Whatever, grejen är att det är så grymt mysigt att lyssna på ett bra radioprogram och äta middag mitt emot varandra och verkligen umgås och samtala.
Det är vad jag kallar fredagsmys och det är vad vi ägnat kvällen till.

Musen till den här datorn har pajjat och datorn goes bananas ibland med pekplattan, den hoppar och börjar skriva mitt i en annan mening lite då och då och det är inte alltid jag märker det. Konstiga ord och stavelser har sin förklarning där, iallafall vissa av dem.

Nu blir det soffchill en stund.

Dagen matintag
Fr: Fruktkräm o mjölk
Lu: Lammgryta
Mm: kaffe o 2 bitar mörk choklad
Mi: Prästost, korvost, vitlökskorv, rökt korv, vit/blå mögelost, finncrisp, potatissallad, 1 folköl (egentligen förrätt), 1 glas rött
Efterrätt: 2 bitar chili/honung mörk choklad m resterna av vinglaset
Totalt: 1528 kcal
Det går verkligen att äta gott och lyxigt och ändå vara inom ramarna. Great!!
Motion
Bungystavspromenad 39 min

Grymt nöjd med dagen är jag.

Well well!
S

Torsdag 26:e april

Vaknade min nya vana trogen -Aptrött. Det är inte kul alls, jag fattar ingenting. Jag är ju morgonpigg!!! Fast tydligen inte längre...

Igårkväll hade vi kvällsöppet och jag kan lova att det kändes i benen att de stod några timmar extra igår. Precis som jag trodde blev det ingen promenad. Det känns helt ok, jag har motionerat fyra dagar i rad och känner mig nöjd med det.

Dagens matintag:
Fr Allbran, fil, sylt, 2 hårbröd en m leverpastej o en m ost ,inlagd gurka
Lu Blodpudding o sylt
mm Äpple o kaffe
Mi Te, 2 hårdbröd m korv
Kväll 2rutor mörk choklad
Tot: 1715kcal

Jag tänkte att jag skulle äta lite större fruktostar då det blivit ett för lågt kcalantal en tid. Men jag känner att jag inte vill ha så mycket, det blir för fullt i magen och jag blir seg. Jag är så superkass på mellanmål, annars hade det varit perfekt att dela upp samma mat fast på fler måltider.
Min tanke är inte att räkna kcal, utan att äta det jag vill men ha koll på kcal.
Jag ska sluta tänka på vad jag borde och inte borde och bara göra...

Well well!
S

Onsdag 25 april 2012

Idag var det in en kund som även är mamma till en av mina barndomskamrater. Hon frågade mig hur gammal jag är, och jag visste inte min egen ålder. Det om något är väl ett ålderstecken!

Nu sitter jag i min soffa och är nyduschad och nyäten. Ni vet när man duschat så länge och så varmt så man är varm ända in i märgen. Helt underbart!
När jag satt i badär försent så tittade jag på mina lurviga ben och innan jag hann tänka hade jag avlurvat dem, det var då jag kom på varför de var så lurviga. Jo för att jag höll på spara ut för att kunna vaxa.. Det kommer jag såklart på när det är försent så nu blir det att spara ut igen.. Visst antecknar du nu?
Kontententan är att jag är mer än vanligt förvirrad idag.

När jag slutade jobbet var vi och handlade lite matvaror. Vi behöver planera våra måltider utifrån vad som finns i frysen, kylen och skafferiet. Där finns massor av mat, det gäller bara att planera lite bättre och handla rätt tillbehör. Vi skulle krympa vårt matkonto avsevärt om det blev omsatt till verklighet.

Väl hemma bytte jag om till motionskostymen på en gång. Jag kände mig lat och hade ingen lust alls med motion. Som vanligt var det jätteskönt när jag väl kom ut.
Jag tog vanliga stavar idag då det gått så tungt i två dagar. Idag gick det mycket bättre, inte alls lika tungt.
Det blir ingen motion för mig imorgon då vi har kvällsöppet och det blir en lååång dag på jobbet. Sista tiden har jag varit supertrött varje morgon då klockan har ringt så chansen att jag vaknar pigg i morgonbitti och går ut på en runda är minimal. Men än kanske inte det sista miraklet skett.

Dagens matintag
Fr: Fil & allbran 1msk sylt, 2 hårdbröd en m leverpastej, en med keso o kaviar, sommargurka
Lu: krämig laxpasta (barnmat) 1tsk bregott
Mi: fruktkräm, mjölk, 2 hårbröd en m leverpastej, en m ost, sommargurka
Tot: 1143 kcal
Motion: 42 min m vanliga stavar

Well well!
S

Wiihoo!!!

 

Mitt BMI är idag 34,85 vilket innebär att jag hamnat i BMI-klassen fetma!!!
Jag började på BMI Svår Fetma med ett BMI på 39,82, väldigt nära extrem fetma.

Klappar mig själv på axeln och går en runda med stavarna...

BMI-räknare

BMI över 40 = extrem fetma
BMI 35-40 = svår fetma
BMI 30-35 = fetma
BMI 25-30 = övervikt
BMI 20-25 = normalvikt
BMI under 20 = undervikt

 


Well well!
S

Grått och trist eller vackert Narnia disigt?

Idag var jag trött som tusan när klockan ringde och låg och mornade mig en bra stund. Tanken var egentligen att stiga upp i tid för att hinna göra dagens motion på morgonen men det bara gick inte.

Dagen  började med "kärringmöte" på Hanssons café, det var som vanligt trevligt. Jag tycker det är så mysigt på Hanssons, jag ska köpa likadana fåtöljer som de har där till min punschveranda, en del kallar den för "bron". Den ska nämligen bli färdig i sommar!

Jag har i flera dagar haft en "håller på bli sjuk känsla". Jag äter  Echina på morgonen och eftermiddagen och jag tycker att jag mår prima efter att jag ätit dessa. Det är när jag kliver upp på morgonen och efter fyra på jobbet som jag har känslan. Jag absolut inte tid att vara sjuk nu och tänker heller inte bli det!

När jag kom hem från jobbet bytte jag om till motionskostymen nästan på en gång för att "få det gjort". Jag var inte det minsta sugen på att gå utomhus i duggregnet. Tankarna på en crosstrainer i källaren för trista väder blir inte färre precis.

På hemvägen när det var typ 1/4 av den totala sträckan kvar började det gå så in i vassens tungt. Hade jag kunnat knäppa med fingrarna och vara hemma hade jag gjort det.

Grått och trist eller vacket som i Narnia?

Först tyckte jag det var grått och trist tills jag bestämde mig för att det var vackert!

I "Tänk dig smal" har vi fått en uppgift att göra en motionsplan. Min plan är att motionera tre dagar i veckan. De senaste månaderna har jag motionerat 5dgr per vecka vilket är jättbra gjort av mig. Jag som har haft världens inte motstånd till motion.
Mitt "problem" är att kunna njuta i det jag faktiskt gör och gotta mig i att jag faktiskt motionerat mer än planen istället för att få halvångest de dagar jag inte motionerar.
Jag vet ju med mig att jag har svårt att göra något utan att det ska vara 100% oavsett om det handlar om att virka, motionera, baka eller vad som helst. Det ska vara järnet och lite till och sen mitt en dag är jag tvärless. Det är just det som inte ska hända den här gången.
Jag ska bromsa mig själv och se till att det här blir en livsstilsförändring som ska vara hållbar hela livet!!!
Njut av dina framsteg Sandra, ja det säger jag till mig själv dagligen...

Jag har funderat lite på vad vi ska hitta på till Valborgsmässoafton. Vanligtvis brukar vi elda, ta en öl och grilla. Jag känner mig inte det minsta upplagd för det nu när snön ligger kvar. Lerigt och grisigt och blött och kallt kändes det bara. Så just det alternativet skiter jag i.
Jag tror jag ska kolla upp vad det visas på bioduken istället...


Den 30/5 -3/5 ska jag och AL till Sthlm. Vi ska förena arbete med nöje och tills dess hade jag tänkt att jag skulle ha funderat ut en frisyr tilll mitt vildvuxna burr. I dagsläget ser jag ut så här och har ingen aning hur jag vill ha det förutom att jag inte vill klippa av det på längden baktill. Förslag?

Iklädd bästa arbetsoutfiten, same same every day!

Dagens matintag
Fr: 2 hårbröd m leverpastej, sommargurka, 2 finncrisp m bregott
Mm:Kaffe
Lu: 1 mjuk tunnbröd m potatis, sill, bregott
Mi: Fil, allbran, sylt, 2 finncrisp m leverpastej, ½ sweetie
Kv: Kaffe
Tot 1036 kcal
Motion 42 min Bungystavspromenad

Well well!
S

Måndagen den 23:e april 2012

En helt vanlig måndag...

Det är alltid massor att stå i på jobbet på måndagar, så även denna. Jobbade på och simsalabim var det dags att stänga butiken.

Hemma så käkade vi middag och planerade in när vi ska sätta oss och göra en plan och målsättning för vad vi vill göra här hemma.
Magnus gillar inte riktigt min planeringsådra. Men jag tycker det är viktigt att vi går igenom tillsammans vad vi vill göra, när vi vill göra det, vad vi ska ha för budget och vilken prioriteringsordning det ska vara.
Det är så lätt att man tar saker för givet, att det jag tycker är mest viktigt ska vara det för alla. Det är inte alltid verkligheten stämmer överens med min världsbild.
Jag har väldigt lätt att tappa humöret, gnistan och suget när mina förväntningar inte infrias. Det är som att hela världen rasar och allt går i mörksvart.
För att undvika detta ska vi alltså planera och tillsammans göra en plan. Då kan jag få rimliga förväntningar som infrias.
Jag blir väldigt stressad av att se olika saker som jag tycker behöver åtgärdas bara vara och ingenting händer. Om vi har en plan på när det ska hända kan jag mycket bättre slappna av i det och inte stressa. Det är när saker bara blir hängandes i luften som det blir jobbig för mig.
Shitalainen håller jag på bli vuxen!?!

Sen hoppade jag i motionskostymen och begav mig ut på det jag kallar JVSTrundan som är en runda på ca 5km. Jag hade Bungystavarna som sällskap.
Jag gick i ett jämt tempo, inga intervaller och hade ganska bra fart under sulorna. Men fii tusan vad det gick trögt. Från att i söndags varit Superwoman kände jag mig gammal och trött i kroppen. Flåset däremot kändes bra.
Det tog mig 43 min att gå rundan och jag var nöjd med mig själv när jag kom hem igen. Det är förunderligt hur man ena dagen känner sig på topp och nästa dag är helt färdig i kroppen. Tur att man inte är elitidrottsman...

Jag är så skitless på det här vädret, jag vill ha sol, jag vill att gräsmattan ska tina fram! Jag är så less på att det är så skitigt och fult överallt. Skitig snö som ser äcklig ut, skitiga gator, hundskit och sand överallt.

Jag har studerat hundägarna här i min omnejd. Jag har förträfflig utsikt åt alla håll och kanter. På cykelbanan som går längs med "storvägen" där jag bor tror ingen att de är sedd om det inte passerar en bil eller att de möter någon annan gångbanan. FEL!!
Jag ser hur bra som helst dit. Det är det jag ser som jag blir lite ledsen och irriterad över. Det är nästan igen som plockar upp hundskit efter sig. De tittar höger/vänster och så höger igen innan de lite kutryggat går vidare och lämnar sin hunds skithög. Dessutom finns det efter denna cykel/gångbana en bajspåsehållarstation där det hänger bajspåsar som är GRATIS och bara att förse sig med, man behöver inte ens betala och köpa sina påsar.
Det är fullt vuxna människor som jag iakttar...

Dagens matintag:
Fr: 1kycklinglår
Lu: Fruktkräm, mjölk ½ sweetie, kaffe
Mi: Lammgryta, 1 hårdbröd m bregott o ost
Kv: Fruktsallad, yoghurt
Tot: 901 kcal

Motion 43min m Bungystavarna..

Well well!
S


Söndag med vilden inom mig...

I söndags var det arbete (ger hälsa & välstånd)!

Vi kör tre hundkurser nu på söndagar
Kl11.00 Valp & Unghundskurs
kl13.00 Vardagslydnadskurs
Kl15.00 Tävlingslydnadskurs
Så vi står ute kl 11.00 -17.00. Tyvärr har vädrets makter inte varit med oss hittills..
Vi har tappra deltagare som kommit och tränat sina hundar vädret till trots. Att hålla hundkurser är bland det roligaste som finns. Det är så kul att se hur de utvecklas framåt mellan kurstillfällena och att jag ser hur de får en bättre relation med sin hund och kan ha roligare tillsammans. För det ska ju faktiskt vara roligt att vara hundägare.
Jättekul är att flera av kursdeltagarna varit in till butiken bara för att berätta hur nöjda de är!
Den här gången lyckades jag klä mig så jag inte frös ens på slutet, det är en utmaning att kunna klä sig rätt för väderleken.

När jag kom hem var jag helt vild! Jag var och tittade i skåparna och kände hur jag bara ville vräka i mig något.
Jag satt mig ner och funderade på vad det var med mig, vad jag kände egentligen. Jag blev inte ett dugg klokare.
Jag satt mig ner och funderade på vad det var med mig, vad jag kände egentligen, vad det var som gjorde att jag bara ville ösa i mig något, vad som helst. Jag blev inte ett dugg klokare.
Jag ger mig själv poäng för att jag iaf försökte känna känslan.

Magnus hade överraskat mig De Lux när jag kom hem, fjäsk De Lux kallade han det. Sängen var bäddad, diskmaskinen tömd, tvätten tvättad och han höll på grundmåla en sänggavel!!!
Det är lika roligt varje gång att komma hem till ett fint hem och inte börja med att stöka undan då man kommer hem.

Åter till vilden inom mig..
Jag tog två finncrisp m smör, 1 kall potatis m en smörklick och några nötter och åt. Efteråt hade jag samma känsla att jag bara ville vräka i mig något, typ vad som helst. En stund senare åt jag middag.
Efter maten kände jag mig inte heller nöjd utan var lika sugen på att vräka i mig nåt fast jag kände tydligt att jag var mätt. Oftast är jag väldigt trött när jag får såna här "ryck". Jag försökte vila men hade mest myror i ändan.
Jag åt 3 bitar mörk choklad och njöt verkligen av dessa, men var lika vild efteråt.

Jag drack bubblat vatten och tack och lov blev jag då av med vilden inom mig.

Nästa gång den kommer på besök ska jag gå en promenad oavsett om jag ids eller inte, får utvärdera om det fungerar. Det är väldigt länge sen jag känt som jag gjorde i söndags kväll och jag har verkligen försökt ta reda på vad som utlöste det, men har ingen aning. Jag lämnar det, det har tagit nog av min energi...

Dagens intag söndag
Fr: 2 hårdbröd m pålägg, ½ sweetie, kaffe
Mm: 1,25dl yoghurt, banan
Lu; 2 hårdbröd m pålägg, te
Mi: 1 kycklinglår, ½dl coleslaw, 1dl blandsallad på ett mjukt tunnbröd.
Vildat i mig: 3 bitar mörk choklad, 2 finncrisp m bregott, en näve nötter, 1 kall potatis m bregott
Tot: 1520 kcal

Ingen motion

Well well!
S


Dagen med flera utmaningar

Utmaning nr #1
Frukosten kändes som en utmaning idag. På lördagar äter vi alltid frukost tillsammans och löser melodikrysset. Supermysigt!
Innan frukosten var jag och plumsade 20 min i ett töat skoterspår, då lyssnade jag på "Ring så spelar vi", Robert Ascberg var gästpratare. Jag var inte imponerad...
Iallafall var jag superhungrig när det var dags för frukost och jag fick jättesvårt att välja vad jag ville välja att äta.
Jag löste det med att dela ena hårdbrödmackan i två läger för att få smaka av fler pålägg som jag var sugen på.
Vi åt en större frukost då vi inte skulle äta lunch idag.

Min lyxfrukost!

Utmaning #1 Klarade jag finemang


Utmaning nr#2
Efter krysset skulle vi träffa goda vänner på Retro där vi brukar ses mellan varven. Jag kände att det var jobbigt att fara på fik, jag kände mig utmanad av allt Übergott fika som finns där redan innan jag var på plats. Jag satte ner ett smarrigt Fuijäpple i handväskan utifallatt.
Väl på fiket gick det bra, jag var tvångsmässigt och en del av nyfikenhet tvungen att kolla in varenda godsak som fanns. Innan vi var framme i bilen berättade jag för M om hur det kändes för mig, att jag var utmanad av fikat fast jag vet att det inte alls smakar så gott med fika när jag äter det som jag tror att det ska göra innan jag smakat. Kände mig som en vinnare när jag drack mitt kaffe och motstått fikat som ropat så högt på mig.
Utmaning #2 klarade jag med bravur efter vissa svårigheter

Utmaning nr#3
Surströmmingsmiddag
Utmaningen bestod av att äta lagom mängd och inte överäta en av de  godaste måltiderna som finns som jag äter allt för sällan och som jag aldrig tidigare lagom mängd av.
Jag hade svårigheter att klara mig från överätraing. Jag valde stategin att prata med de övriga vid bordet om att jag i mitt tidigare liv skulle ha ätit mer men nu valde att avstå. Säger man så kan man ju inte äta mer, eller hur?!
Utmaning #3 Klarade jag på det "berömda håret" och jag kände i efterhand att jag hade kunnat äta mindre potatis. Men jag vann kampen om den sista klämman!
surströmmingsklämma
Surströmmingsklämma, jag har en ny favorit på klämman för idag. Sommargurka, dock inte med på bild..

Klas & Linda hade med sig dessert, som vanligt av den lyxiga varianten när det gäller dem. Baka & laga mat är ett stort gemensamt intresse de har, de gör både god & snygg mat. Jag lömnade av desserten, inte någon mängd, men JAG lämnade!

Vaniljsås, rabarberkompott, snöboll -grymt gott! Har säkert nåt tjusigt namn jag inte känner till...

Lagom till desserten kom min fina vän Ullis på efterlängtat besök. Hon har flyttat söderut och är bara hemma på visit. Det var jättetrevligt att träffas och surra skit, synd att du ska bo så förbenat långt bort Ullis!
En av mina belöningar vid delmålen är att åka och hälsa på henne i Kristinehamn.

När Ullis for hem vid 22.40 bytte jag om till motionskostymen och tog Bungystavarna på en tur. Jag tog personbästa i tid och i puls. Det kändes grymt bra när jag gick. Det var jättekön luft ute, duggregn +2 . Jag är fortfarande så förundrad över att jag njuter av mina motionsrundor.  
När jag tog ut hundarna efter rundan så provade jag att springa sträckan som jag tidigare brukade gå varannan lyktstolpe och springa varannan. Nu orkade jag springa utan problem. Dock så sprang jag vid sidan av cykelbanan för att inte påfresta min ömma benhinnor, Men superwoman är det jag eller??? Det är så det känns, tänk att jag fått sån kondis så att jag kunde spinga den sträckan utan att dö, det är så att jag inte tror att det är sant!!

Nu ska jag ladda om i sängen för att hålla hundkurs hela dagen utomhus.

Fr: 2 havreknäcke m bregott, ost, kaviar, keso, leverpastej, sommargurka, 1dl yoghurt, ½ sweetie, te
Mm: Kaffe m grädde
Mi: Surströmming 3 st, 1 skiva tunnbröd, 2 potatisar, lök, tomat, dill, 2 msk gräddfil, sommargurka, 1 folköl
Dessert: Vaniljsås, rabarberkompott, poscherad maräng, pistachnötter, kaffe
Tot; 1669kcal
Motion
20 min plumspromenad + 41 min Bungystavar

Well well!
S

Med andra ord...

Ikväll har vihaft midagsgäster, våra goda vänner Johan & Pernilla var och käkade middag och vi spelade sällskapsspel. I går kväll var det "Med Andra Ord"  som spelades.
I vår familj älskar vi sällskapsspel, det är så himlarns underhållande, det är tillåtet att bli helvild!


Jag grillade kycklinglår, jisses så gott!
Till det hade vi coleslaw & sallad, till efterrätt fruktsallas av banan, kiwi, äpple och till det delikatessyogurt. Supersmarrigt De Lux!






De här glasen fick min mamma & pappa i bröllopspresent, lite kul att använda dem ibland. De ser ut som en vanlig 33cl läskflaska fast uppochner.

Fr: 2 hårdbröd, makrill i tomatsås
Mm: Kaffe
Lu: Fil & allbran, jordgsylt
Mi: Grillad kyckling, sallad, coleslaw, 1 folköl
E: Fruktsallad, delikatessyoghurt
Tot: 1524 kcal

Motion:
Ingen motion idag. Jag trodde att jag skulle hinna motionera innan våra gäster kom. Det hann jag inte. Jag kände mig sur över det, och är nog lite sur för det ännu...

Well Well!
S

I like to ,move it move it...

Min bror har underbara barn, jag har inga barn förutom hundarna då...


Här är det gulligaste Leona som berättar vad hennes docka heter och sjunger Reel2Reel. Åh som jag älskar de ungarna!


Well well goodkwell igen!
S

För ett år sedan..

..krattade jag gräsmattan vecka 16 då det var påsk .
Så här ser det ut utanför mitt fönster idag, skillnad va?!


Innan middagen var jag på promenad med Bungystavarna. När jag var nästan hemma kände jag att jag ville fortsätta för att det var så härligt. Var är världen på väg?
Nu hade jag inte tid med att fortsätta, men bara att jag ville ser jag som ett framsteg.

I "Tänk dig smal" har vi en uppgift som går ut på att säkra sin miljö.
Min miljö är sedan länge säkrad. Jag är ju också så att jag sällan vill ha det som finns hemma, bortsett från glass då. Glass kan jag inte ha hemma alls. Om inte i dag så imorgon eller nästa dag faller jag för frestelesen att ha lite soffmys och äta upp glassen.
Sist vi skulle äta glass köpte jag glass i papperspaket så det inte finns kvar en massa som skriker efter mig, jag kände mig som ett geni. Annars är det inte något som jag vet som jag inte kan ha hemma.
Mitt problem är att inte äta för mycket av det jag äter oavsett vad jag äter. Jag äter gärna för att det är gott, tar gärna lite till bara för att jag kan.

Jag gillar inte att ha kastruller på bordet, eller att duka fram frukosten på bordet. Jag tycker det ser stökigt ut, min sambo tycker inte som jag och vill gärna ha maten på bordet.
Nu har jag drivit igenom att vi gör iordning det vi ska äta på bänken och sätter oss sen till bords. Det är mycket lättare att inte bli frestad då.
Min trygghetsregel är också toppen. Jag får alltid ta mer mat, men jag måste vänta en kvart innan jag tar mer. Jag har aldrig tagit om. Hungern sitter i hjärnan inte i magen.
Det var två tips för att förenkla tillvaron.

Dagen matintag:
Fr: 2hårdbröd, bregott, ägg, sill, kaffe
Lu: fruktkräm, mjölk
Mm: kaffe
Mi: Fiskbullar, blomkål
893 kcal
Motion 42 min m Bungystavarna

Det har blivit lite kcal både igår och idag har jag sett då jag fyllt i. I mitt förra liv då jag bantade hade jag tänkt att jag gott kunde äta lite mer ikväll för att använda av tillåtna kcal.
Nu ska jag dricka en kopp te för jag vill ha det, jag tänker inte äta något bara för att jag kan. Jag är inte hungrig så varför ska jag då äta?

Well well!
S

Och här sitter jag och blir bara snyggare...

...hela håret insmetat med stinkande henna och några varv alufolie runt om, så nog är jag snygg alltid!
Det är grymt irriterande att man måste hålla efter sig själv hela tiden, jag anser mig inte vara särskilt fåfäng, jag har ingen frisyr numera, jag målar mig sällan på veckorna. MEN gränsen går vid att se ut som Grålle med utväxt hår, och dessutom är utväxten numera väldigt "blond".
Det där med frisyr undrar jag en del över, jag har tidigare alltid haft en frisyr och varit noga med att hålla efter den och klippa mig regelbundet.
Det försvann som genom ett trollslag förra våren och sedan dess har jag ingen frisyr, det bara växer vilt och jag sätter upp alltihopa i en svans. Det är jättebekvämt, men handen på hjärtat inte värst snyggt. Men måste man vara snygg jämt då?
En del av mig tycker det.
Jag blir gladare, jag trivs bättre med mig själv och själva känslan i mig blir mycket härligare när jag har skött om mig. Typ rakat benen, noppat brynen, målat naglarna, fixat frisyren och målat fransarna. Vad ska det vara så för?
Steget mot att införskaffa en frisyr närmar sig alltså mer och mer...

Jag har skippat uppgiften där man skriver ner vad man ska äta i förväg. Ingen sabotör, ingen undanflykt. Den passade inte mig var jag är idag, den stjälper mer än vad den hjälper. Jag förstår varför och att den är till stor hjälp för många.
I mitt fall vill jag inte äta något bara för att jag planerat att äta det, jag vill inte planera vad jag ska äta till middag i förväg. Jag vill inte planera lunch heller för den delen. Däremot planerar jag så att jag har flera BRA alternativ att välja mellan. Det är jätteviktigt för mig, inte helt random choice, valfrihet mellan bra maträtter.
Det betyder inte att junkmat är ett alternativ.

Jag hade mitt första samtal med CoachUlrika idag och det kändes bra, hon var lättsam att prata med.

Dagens problem (I-Landsproblem);
Jag har fortfarande problem med att känna hunger. Då menar jag hunger i magen. Jag känner att kroppen behöver mat och energi, det bjuder absolut inte emot att äta men jag blir inte hungrig.
Jag vill ha tillbaka mina hungerskänslor i lagoma mått, dock är jag enormt glad över att jag inte har något sug alls efter onyttigheter.

Dagens matintag:
Fr: 2 sportknäcke, bregott, ägg, sill, kaffe
Lu: 1½dl fruktkräm, ½dl mjölk
Mm: Lättdryck lingon/tranbär, kaffe
Mi: 2 sportknäcke, bregott, ägg, sill, te
Tot kcal 959

Motion
25 min m Bungystavarna innan frukost

Well well!
S

Svarta Tassens Fredrik

Så här ser underbaraste valpen ut nu när han är tre månader.

Svarta Tassens Fredrik


Han är alldeles underbar och fullkomligt sjövild!

Well well!
S


I lurarna...

Det är superviktigt för mig vad som låter i  lurarna när jag ska motionera.
Det fungerar inte med vad som helst, det är dunket i låten som är det viktiga, inte hur låten är i övrigt.
Jag behöver inte ens gilla musiken, jag har vissa gamla favoriter och här bjuder jag på Drunken Monkey.
Den här musiken lyssnar jag aldrig på annat än när jag ska motionera men till det är den perfekt!

Idag ska jag ha mitt första coachsamtal med Ulrika, spännande...



Well well!
S

Det är precis just nu det händer...

 





Olof Röhlanders Peptalk denna vecka...

Jag prenumererar på Olofs peptalk som kommer i inkorgen varje måndag. Jag har även hört honom livs levande och han är en väldig inspiratör och en god talare!
Anmäl dig till att få hans nyhetsbrev om du tycker kommande läsning är bra, det tycker nämligen jag så det är därför jag delar veckans brev här och nu!
 
Konsten att vilja vara där man är

God morgon,

Då var det måndag igen och 'din thermos i gryningen' är tillbaka!

Jag vet inte om det är första gången du öppnar det här mailet eller om det sedan länge är en given start på veckan att läsa Veckans Peptalk, men oavsett tackar jag dig för att du gjort det här valet. Ett bra beslut tycker jag.

Ja, men då kör vi väl igång då med den här veckans tankar!

.........

Lycka är konsten att vilja vara där man är.

Den 19 september år 1995 gjorde jag min första lagmatch i den blåa elitserietröjan för Falkenbergs Bordtennisklubb. En potentiellt stor kväll i livet.

Men jag var inte glad för den här chansen som tränare Stellan Bengtsson hade givit mig. Jag var inte tacksam. Inte lycklig. Bara nervös.

Falkenbergs BTK vann lagmatchen, men jag förlorade mina två matcher, mot vilka minns jag inte. Men jag minns desto tydligare vad det stod i Hallands Nyheter dagen efter.

Den respekterade sportjournalisten Heyerdahl ansåg i princip att jag inte hade i elitserien att göra, det var i alla fall vad som stod i lokaltidningen dagen efter min debut.

Det värsta var ändå inte att bli sågad i tidningen. Inte heller att jag hade förlorat mina matcher. Det stora problemet var att jag inte ville vara där jag var.

Jag kunde inte njuta av att få vara med i Sveriges bästa pingisklubb. Jag kunde inte njuta av att jag hela tiden blev bättre, eller fick träna med världsspelare. Jag kunde inte njuta av att jag egentligen levde min dröm och i princip fick spela bordtennis på heltid. Jag kunde inte njuta av att som blott 19-åring fått chansen att debutera i elitserien.

Varför?

Jo, för jag hade inte lärt mig vad det hela handlar om. Det handlar inte om vad du har eller var du är. Det handlar om att lära sig uppskatta det också. Att lära sig vilja vara där man är, och ändå kunna ha mål för framtiden. Jag hade bara mål. Bara missnöje och självkritik. Ingen närvaro. Ingen uppskattning. Ingen tacksamhet. Ingen njutning.

Du kan ha ett fint hus. Du kan ha ett bra jobb. Du kan ha en snäll man eller fru. Men lycklig blir du nog inte förrän du lär dig att vilja vara där du är.

När man förstår det på riktigt, då kan man till och med lära sig uppskatta en förlustmatch med efterföljande kritik i tidningen. Helt enkelt för att det är upplevelsen av livet som är livet.

Var du än är idag. Träna på att vilja vara just där.

Vi hörs nästa måndag igen, nu ska jag lyssna på låten Moon River med Henry Mancini och njuta lite jag också.


Ps Finns du på Twitter? Följ mig gärna där, klicka här. Ds

[email protected] | www.upphopp.se

Så sant, så sant säger Sandra och lutar huvudet på sned lite eftertänksamt...

Middag på Retrocafét..

I går var jag på en tur med Bungystavarna och jag tog ut mig ordentligt. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna uppskatta känslan av att ta ut mig ordentligt, men så fel jag hade. Jag gillar massor att känna att jag tar i allt vad jag har!
Jag kan inte tjata nog mycket om hur nöjd jag är med mina Bungy Pump Stavar, de är underbara!

Gårdagens matintag;
Fr; 2 hårdbröd m bregott, sill och ägg, kaffe
Lu: Fruktkräm (homemade utan socker), mjölk
Mm: Kaffe
Mi: 1 parisare, underdelen av ett hamburgerbröd, 1 tsk senap, 1 tsk bostongurka, 2 msk räksallad
Tot; 1310 kcal
Motion:
Bungystavar 42min

Idag sov jag alldeles för länge, jag skulle på vad jag kallar "kärringmöte" på Hanssons café, kärring inkluderar även mig.
Det är några kvinnliga företagare som träffas och äter frukost på tisdagar, ett trevligt sätt att träffas på som vi försöker deltaga i då utrymme finns.
Jag sov så länge att jag fick hoppa över min frukost, drack kaffe på Hanssons och tog frukosten när jag kom till jobbet. En gång är ingen gång, två gånger är en vana. Det här var ingen gång...

Jag slutade tidigare idag för att jag skulle och vaccinera Filip & Fredrik. Fredde är verkligen en fin och glad valp. Han är en aningens överaktiv och jag tror minsann att det är dags att börja aktivera och lära honom lite grejor snart. Han är frimodig och lättlärd, men även självständig av rang för att vara en affenpinscher.

Jag hämtade upp min fina väninna Ulle och vi for och intog middag på Retrocafét. Vad gjorde jag utan underbara vänner?
Med Ulle är det alltid högt i tak och vi kan prata om väder, vind, det mest privata, det förbjudna, det skamliga och otillåtna. Jag skulle nog säga att jag kan prata om allt, med henne. Sist vi träffades handlade det mest om henne och hennes liv, idag var det jag som tog plats och det handlade mestadels om mig och mitt liv.
Jag älskar  miljön på Retro, jag älskar fik överhuvudtaget, men det är så roligt med alla detaljer och allt vackert bråte som finns där.
Jag tog en kycklingpaj och en cola zero och man får verkligen valuta för pengarna. Det var massor av mat och dessutom hemlagad och jättegod!
Paj på Retrocafet
Ett skepp kommer lastat med kycklingpaj...


Min tallrik efter avslutad måltid

Jag klappar mig själv på axeln och tänker på de framsteg jag faktiskt gör! Förut hade jag ätit upp allt på tallriken bara för att jag kunde. Jag hade inte kunnat lämna, det hade inte gått.
Jag har tänkt på vad det kan bero på, kan det vara att jag ätit på snål? Jag har ju faktiskt betalat maten.
Har jag ätit på begär, för att det var så gott? Det är ju faktiskt de första tuggorna som är godast.
Jag tror att det är en kombination bägge delarna, men även att jag ätit tills jag känt mig mätt. Som jag tidigare skrivit har jag inte kontakt mellan magen och hjärnan alla gånger. Det handlar bara inte om att bli mätt, nu har jag en tid haft problem med att känna hunger. Jag känner i kroppen att den behöver mat, men känner väldigt sällan fysisk hunger i magen.
Ännu är jag inte där då jag slutar äta när jag slutat vara hugrig utan att behöva tänka på det, jag slutar äta för att jag äter medvetet och antingen förser mig med det jag tycker är lämplig mängd att äta, eller om någon annan portionerat åt mig redan innan jag börjar äta uppskattar vad jag tycker är lagomt att äta.
Detta är ingenting som går per automatik för mig, det är ett mål jag har att det ska gå av sig självt så småningom. Där är jag inte ännu. Än så länge måste jag alltid tänka när jag äter och tänka på att sluta äta när jag inte längre är hungrig och att inte äta tills jag känner mig mätt.
Om jag äter tills jag känner mig mätt så är jag en halvtimma senare proppmätt, överäten och har ångest och mår bajs både i mage och själ.
Det är också en vinst att jag bara äter det jag verkligen vill ha och tycker om, idag valde jag att lämna större delen av pajskalet och grönskerna för att äta fyllningen på pajen. Det känns härligt att jag kan se och njuta av mina framsteg!


Här i en lite avskild vrå valde vi att sitta idag


Jag älskar gamla radioapparater!

Dagens matintag:
Fr: 2 hårdbröd m kaviar o ägg, kaffe
Lu: fruktkräm o mjölk (behöver jag skriva homemade u socker?)
Mi: Kycklingpaj och dressing, cola zero
Tot: 1044 kcal
Motion:
Ingen motion idag

Well well!
S

April, april...

Nog kan man säga att det råder aprilväder alltid..
I fredags var det riktig värme och strålande sol. Idag var det snöstorm när jag tittade ut på morgonen.

Jag har jobbat från 11-18. Vi har startat vårens hundkurser, jag tycker verkligen att det är jätteroligt att hålla kurs. Det enda som var mindre roligt idag var vädret, jag klarade mig ända tills klockan fyra då mina fötter förvandlades till isklumpar. Precis på slutet så kom solen fram och rackarns vad den värmer. Snöstormen idag måste väl ändå ha varit den sista för den här terminen...

I "tänk dig smal" har vi fått en ny uppgift som går ut på att skriva ner allt vi ska äta. Det gör jag sedan i januari, skillnaden nu är att vi ska skriva i förväg. Att skriva ner frukost och lunch var inga problem, men att i förväg bestämma middag kändes svårt.

Idag har det varit lite annorlunda eftersom jag skulle äta lunch utomhus. Jag kunde inte komma på något vettigt att ta med mig och äta. Jag ska införskaffa en mattermos, då blir det lättare att ta med riktig mat.
Det är också lättare när det är varmt ute. Det fanns inte en endast känsla för att ta med tex sallad och äta utomhus när det snöar.

Efter kursen åkte vi direkt till pappa, vi var bjudna på middag där. Min syster som bor i Gävle var också där, det var trevligt att få träffa henne då vi inte ses så ofta. Sist vi träffades var i julas, så nu var det inte så länge sen sist.

Summan av kardemumman är att jag har haft en bra söndag!

Matintag
Fr: 2 hårdbröd m ägg, bregott och sill, te
Mm: 2 kanelknäcke m bregott, te
Lu: 2 hårdbröd m bregott, ägg och sill, te
Mi: Fisksoppa, 1 hårdbröd m bregott & ost
Efterrätt: 1 skiva rulltårta o kaffe
Tot 1414kcal

Motion
Ingen motion idag, tanken var att hinna med en promenad när vi kom hem, men hela dagen var försenad och vi var inte hemma förräns halv elva och då kände jag att det var försent. Det känns inte som en undanflykt utan som ett konstaterande. Det blev fem dagar med motion den här veckan och jag känner mig nöjd med mig själv.

Well well!
S

Pizzakväll...

Idag har jag haft jobblördag. Det finns en sak som jag inte gillar med att arbeta lördagar. Det är att då missar jag Melodikrysset!
Det går visserligen att lösa i efterhand och vi har gjort det några gånger, men det är liksom inte samma sak..

Efter jobbet var vi bjudna på middag hos min lillebror och hans fina familj. Hemlagad pizza stod på menyn.
De hade ställt fram diverse delikatesser och var och en fick snickra till sina egna pizzor eller Langos om man hellre ville ha det.
Klas gjorde bottnarna som var ca 10cm i diameter.
Jag gjorde mig två kanongoda pizzor!
Det är en konst att fixa till mackor och pizza så man får smaka av allt man vill utan att äta för stora mängder. Jag brukar göra så att jag har flera pålägg på samma. T ex att på en hårdbrödmacka kan halva vara med sill och andra halvan med lax. Eller som på pizzorna idag, en halv med skinka, andra halvan med salami osv..
Det är ett bra trick för att kunna smaka allt man vill utan att äta för stora mängder. Jag uppskattar att mina två minipizzor var ungefär lite mindre än en halv vanlig köpespizza.

Efterrätten idag var himmelsk!
Äggtoddy och jag tyckte den smakade som Äggtoddy a'la Tiramisu!
Det var vanlig äggtoddy (lätt frusen) med 1tsk kakao, 1 tsk kaffe och 1tsk florsocker. Ett äggskal med 1cl mörk rom. Detta rör man ihop och simsalabim har man en underbar Tiramisu-smakande Toddy.


Jag är nöjd med dagens matintag, lunchen kunde varit mycket bättre och jag hade kunnat äta lite mindre pizza.
Jag känner mig inte misslyckad, det är ju som jag tjatar om ett livslångt projekt som ska hålla livet ut. Jag tycker det är ok att äta efterrätt och pizza, men inte alltid och inte i mina gamla mängder.
Det är en enorm förbättring då jag tidigare inte haft något problem med att trycka i mig en hel köpespizza.

Nu ska jag ladda för en heldag utomhus då vi startar vårens lydnadskurser imorgon, och just nu vräker snön ner...

Dagens matintag
Fr: 1½dl filmjölk, ½dl musli
Lu: 1 äpple
Mi: 2 minipizzor med; tomatsås, ost, skinka, paprika, salami, paprika, stenbitsrom, gräddfil, rödlök, oliver, mozarella.
Efterrätt: Äggtoddy a'la Tiramisu
Tot: 1226 kcal

Motion
Planerad vilodag

Well well!
S


Coach

I "Tänk dig smal" har vi fått i uppgift att tänka ut någon som kan vara vår coach i vårt viktprojekt. Jag känner att jag stöd och support framförallt av Annis som är den som förstår precis vad jag pratar om när jag upptäcker saker om mig själv som gagnar eller inte gagnar min viktnedgång och min livsstilsförändring.
Vi har ju gjort många resor tillsammans, vi har ätit SSS, Viktväktat, Viktklubben, Wilda Western, Pulver, Bars och alla möjliga dieter och viktprojekt, så hon om någon förstår hur viktigt och svårt det är att förändra sitt livsmönster.
Även denna resa gör vi tillsammans, både i "Tänk Dig Smal" och i LEA Hypnos som vi startade allt detta med.
Jag har funderat en del och jag tycker mig inte behöva någon fler coach än de jag redan har, dvs
*Gruppen i Tänk dig smal med coach Ulrika
*Gruppen i LEA Hypnos med kloka Marjette i spetsen där vi även skriver i vår grupp varje dag
*Annis
*Bloggen
Sen stöttar alla mina vänner mig i det jag gör och jag har inga hemligheter vad det gäller att jag förändrar min livsstil här och nu!
Jag känner inte att det känns jobbigt att prata om även om säkert många tänker -"jaha nu igen"... Men det är nu det händer, PÅ RIKTIGT!
Vissa (tex mamma) förstår inte riktigt; "men ta nu lite mera mat, du kan väl ändå äta mera kött och sallad", men jag kräver heller inte att omvärlden ska stå i givakt och förstå allt som jag pysslar med. Det är upp till mig att klara mig igenom utmaningar som måltider hos mamma och numera har jag inga problem att avstå när hon trugar mig att äta mera, det kan snarare göra mig ännu mer fast i mitt beslut.
Nu strax ska jag maila och få min första tid för personligt coachsamtal, det ska bli spännande!

I går var vi på Garniz på företagsfrukost för företagare, tjänstemän och politiker, det är återkommande 1g/månad. Frukostmässigt var det ingen utmaning igår då deltagandet var rekordhögt och köket inte riktigt räknat med det och vi var sist så det fanns inte så mycket att välja på...

Dagens matintag
Fr: 1 dl havregrynsgröt, 1 tsk lingonsylt, 1 tsk strösocker. 2 hårdbröd m skinka och ost, paprika, vattenmelon. 2 glas lingondricka.
Lu: 1½dl fil, ½dl musli, 1 hårdbröd m 1 tsk kaviar
Mm: kaffe
Mi: 2 hårbröd, 2 ägg, 4 bitar sill, te
Kv: 1dl plommonkräm (u socker) ½dl mjölk
Tot:1548 kcal
Motion
Shellrundan med stavar 3,5km, tog i som bara den och satte hastighetsrekord!

Idag är det jobb som gäller, arbete ger hälsa och välstånd om någon inte visste..
Dagens utmaning blir middag hos lillebror och ev efterrätt som de oftast brukar ha. Hemmagjord pizza har jag hört talas om att det ska bjudas på, jag ska "knacka" innan jag åker dit så kommer det gå som en dans!

Well well!
S

Kommentarer...

Finnns det någon osynlig bloggregel om var man ska svara på kommentarer man får i sin blogg?
I den här bloggen finns inget "svarafält" utan jag får gå in och kommentera som att jag vore gäst. Och vem ids gå tillbaka till ett inlägg man kommenterat för att se om man får svar?
Och när man kommenterar i den som skrivits blogg så ser ju inte andra  vad man svarar. 
Själv tycker jag om när jag kan följa en konversation utan att zappa emellan bloggar, men samtidigt vet ju personen i fråga inte att man svarat...
Dagens ILandsproblem presenterat av Sandra...


Vimplar & stående ovationer!?!

Imorse vaknade jag tidigt av klockan. Jag låg och viftade på tårna och funderade på om det verkligen var värt att kliva ur sängvärmen bara för att motionera?
Kunde det ändå inte vara värt att ställa fram klockan 1,5h, kanske motionera efter jobbet istället, eller varför inte låta bli helt.
Näe! Hallå, vem var det som tänkte så?
Upp och i motionskostymen!!
 
Här ligger jag & min sabotör & för djupa diskussioner...

När jag var ute på rundan med Bungystavarna så gick jag om några människor, mötte några männsikor, cyklister, mötte både bilar och bussar. Allt detta i dessutom uselt väder!
Jag känner mig så grymt bra när jag är ute så jag känner mig nästan snuvad på att omvärlden inte begriper vilken stor händelse och prestation det är av mig. Vart är alla tutningar från bilar, ryggdukar av de jag möter, de stående ovationerna, hejjaramsorna och vimplarna?
Precis så bra känner jag mig av en så vardaglig för andra sak som en motionsrunda. Dessutom har jag börjat njuta av dem. Vart är världen på väg?

Jag är inte så lätt att leva med alla dagar, och inte så lätt att begripa sig på heller...
Jag slutade tidigare idag och så fram emot att få några stunder för mig själv i hemmet. Inte så att jag gör något särskilt då, det kan vara att ligga på soffan och ingentingla, läsa en bok eller något annat som jag likaväl kan göra i tvåsamhet. Men det är viktigt för mig att få vara ensam ibland.
Idag hade jag och Mange inte kommunicerat med varandra, jag visste således inte att han redan var hemma och han visste inte att jag skulle komma tidigare. Detta resulterade i att jag blev superirriterad.
Jag försökte vara snäll och inte låta irritationen gå ut över honom, jag lyckades väl inte superbra direkt. Jag bestämde mig för att gå en till promenad. Då får jag vara ifred och ånga av mig lite. Jag tog Bungy Pump stavarna och gick ut med upptempomusik i lurarna.
Jag skriver det en gång tll om det gått någon förbi att jag har Bungy Pump Stavar! Shitalainen så nöjd jag är med dem!

Jag hann precis se solnedgången

Jag var snäll och nöjd när jag kom hem och vi åt middag tillsammans.
Så nu sitter jag i soffan med datorn i knät, valpen sovandes på mina lår och Counterpain på smalbenen och onda tån.

I tänk dig smal har vi fått en uppgift som går ut på att alltid sitta vad man än äter. Det trodde jag att jag gjorde, men det gör jag inte.
I morse tog jag en tugga av min hårdbrödmacka innan jag satt mig till bords, när jag äter frukt tex ett äpple så står jag ofta, jag tom går omkring och tuggar äpple i farten. Det tål att tänkas på och medvetandegöra-

Jag har gjort en vuxenpryl i veckan -Bokat tid hos Dr Hassel för att ta bort några växande födelsemärken. Det har jag tänkt göra sen i somras, men nu är iallafall tiden bokad. Nästa steg i vuxenvärlden är att boka tid hos min sjukgymnast och få hjälp med onda tån!

Dagens matintag:
Fr: 2 hårdbröd, 1 ägg, bregott, 2 bitar sill, två skivor gravad lax, te
Lu: 2 hårdbröd, bregott, 1 ägg, kaviar, te
Mi: Kycklinggryta m wokgrönsaker, ris
Kv: Kaffe & ½dl plommon/fruktkräm (u socker)
1105 kcal


Dagens motion;
Promenad m Bungystavarna 45 + 25 min

Well well!
S

Jävlar vad du är bra Sandra!

Jo som du märker så berömmer jag mig själv, visst är det charmigt!!
Igår var jag trött och hade huvudvärk hela dagen, inge vidare kul. När jag satt i bilen på vägen hem så längtade jag efter soffan och att göra precis ingenting.
Men!; Det var då jag bestämde mig för att gå ut & motionera istället för soffan. Jag dressade om tog Bungystavarna på en tur som var riktigt härlig,  -jävlar vad jag är bra!
Jag känner verkligen så på riktigt, och pigg blev jag dessutom.

Matintag:
Fr: 2 hårbröd m bregott och ost, ½kopp kaffe
Lu: färdig låda från Felix (rund bunke)
Mm: Lättdryck, 1 kopp kaffe
Mi; Kycklinggryta m kokosmjölk, bamskott, minimajs, vattenkastanj, ris
Kväll: tekopp
Kcal:1569


Motion:
Bungystavar 35min

Well well!
S


Halleluja för Lugn & Ro

I morse vaknade jag och var överjävligt trött. Det måste vara någon biverkan från helgen för vi var inte uppe särskilt sent igår. Idag har jag varit trött på jobbet också, det är sällan det händer.
Av den anledningen blev jag extra glad när jag läste almanackan och där stod "Sandra massage & floating".
Jag snabbade mig hem och lämnade hundarna, att jag skulle vara där i flera timmar och behöva äta slog mig aldrig.

Alltid när jag ligger i floatingtanken så tar det en stund innan jag varvat ner och hamnat i rätta andningen. På väggen står det att man gärna kan tänka sig att man är ensammen med palmer och vågor på en strand. Idag valde jag att mantra att jag älskar mig själv om och om igen. Sen hade jag en date med mitt målbildsjag. Väl använd tid. Annars är det lätt att jag ligger och tänker på sånt som jag borde göra när jag väntar på att hamna i "flummet", det här var mycket bättre!
När jag var färdig med floatingen så kände jag mig helt utvilad, både psykiskt & fysiskt -Wunderbart!
Sen fick jag halvkroppsmassage, även det jätteskönt. Tack till Monika på Lugn & Ro!!

Dagens matintag
Fr: 2 hårdbröd, 1 ägg, 2 bitar sill, 2 skivor lax, bregott.
Kaffe
Lu: 1brk barnmat, 1 tsk bregott, 1 sportknäcke m bregott och kaviar
Mm: äpple
Mi: 2 hårdbröd, 2 ägg, 3 bitar sill, ½ kokt potatis, bregott, 1 kopp te
Tot idag: 1330 kcal

Mycket bröd denna dag, men jag är nöjd då jag bara ätit sånt som jag tycker om, jag har ätit lagomt, jag har ätit långsamt och njutit av maten.
Jag är nöjd med middagen också då jag var vrålhungrig middagen blev 3tim försenad och ändå valde jag att äta bra grejor som är snabblagade.

Motion
Vilodag idag

Well well!
S

Annandagpåsk 2012

Så var vi åter hemma igen, tänk så tiden går fort när man har trevligt.

När vi kom fram till Lasse & Maggan så var det lunchtid och det kurrade rejält i både min och Manges mage. På vägen stannade vi till och kompletteringshandlade, då köpte vi även varsin frukt som vi åt i bilen. Men ååå vad jag känner mig vuxen!
Vi grillade hamburgare och korv med en öl till det. Maggan bjöd på en Spendrups Bright Brew som är en "lightöl", jag föredrar att dricka "mina vanliga" öl Falcon Bayerskt 3,5%. Det är finfint att jag gillar folköl bäst, då slipper jag gå på bolaget så ofta.
Mina kusiner Anton & Karin kom också ut, Karin med sambo och Anton med kompis. Vi åt god middag och spelade "Allsång på Skansen" som är ett av de roligaste spel jag vet. Vi satt uppe till sent på natten och jag somnade ovaggad.
Imorse städade vi ihop lite, åt lite frukost för att sen vila en stund innan vi åkte hem. Jag har så fin släkt!

Freddan har skött sig utmärkt och världens finaste valp, han tog alla med storm. Filip har bjudit Freddan på lek i helgen, det känns skönt att han inte surar så ofta längre. Han blev tom Pedofilip idag, fast det uppskattar jag inte.
Snygga saabar på rad
Kusinerna som kör Saab, Längst fram min Klara, sedan Karins Lollo  sist Antons Bobo

Jag ska väga mig imorgon & det ska bli intressant efter fem dagars påskfirande.
Det är omöjligt att hålla sig inom ett bra mått och dricka alkohol under en kväll. Det blir övertrassering utan att jag druckit några större mängder.

Igår drack jag 1500kcal
2 öl, 3 glas vin, 1 likör, äggtoddy av 1 ägg m rom, tre snapsar punsch. Detta under tolv timmar, men det är ändå 1500kcal.
Jag tycker det är värt det vid särskilda händelser, precis som det var igår!
Dock kände jag idag att jag kände mig fluffig och att suget hade väckts i mig. Då hoppade jag i träningskostymen och greppade mina pumpstavar och promenerade "shellrundan" som är 3,53km. Åh så skönt det var med frisk luft i lungorna. Skitjobbigt var det också!

Matintag söndag
Fr: 2 hårdbröd, bregott, 1 m sill och ägg, 1m lax och ägg, kaffe
Lu: 1 hamburgare, ½bröd, lök, dressing, ½korv
Mi: Karrekotlett, potgratäng, sallad, lammgryta, lagom bra portion
Snaxat: 10 polly, 1 muffins, samt alkodrycker

Motion
Vilodag

Matintag måndag
Fr: 2 hårbröd m bregott, 1 m sill och ägg, 1 m lax och ägg, juice o kaffe
Lu: 1 skiva lammsteg, morötter, sås
Mi: 2 hårdbröd, 1 m sill och ägg, 1 m lax och ägg, te


Well well!
S

Påskdagen 2012

Idag är det påskdagen. Jag tycker att jag tagit väl hand om min ledighet även om jag önskat att jag uträttat lite mera i hemmet.
Både i går och i förrgår har jag och Mange varit på stavpromenad runt Bodträsket och det är ca 8km. Igår var det mindre roligt då min onda tå gjorde ont som tusan och dessutom fick jag skavsår De Lux efter halva promenaden. Men solen sken och det var fint väder!
Idag är det vilodag från motionerandet.

Jag känner mig nöjd med mina intag so far under påsken. Påsken är för mig förknippat med äta, äta och äta. Den här påsken har jag ätit mina måltider utan att överäta och har inte varit proppmätt en enda gång.
Igår var vi på middag hos Erik & Nettan. De bjöd på munkar till kaffet och jag åt en hel munk fast jag egentligen ville äta en halv. Jag kunde inte hejda mig!
Det har blivit en hel del alkohol nu under påsken, inga mängde som så, det är inte bra för viktminskningen att dricka alkohol.
Det ska bli intressant att ställa sig på vågen. Mitt mål för den här veckan är att ha stått still och klarat påsken utan viktökning. Det har aldirg tidigare hänt.


Min supergoda frukost!

Min fina valp Freddan har fått sin första upplevelse av hur en riktigt arg matte kan vara. Nu hoppas jag han är botad.
Fredde skulle inte överleva många minuter i det fria, han har inga hämningar för något överhuvudtaget. Igår tyckte han det var en bra idé att vrålskälla och springa raka spåret med svansen över ryggen till vår grannhund
(10år gamla pitbullen Best). Det var då jag talade om en sanning, att även små gulliga valpar får lyssna på sin matte. Man kan dö om man rusar på som Freddan gör, men han sockersöt och jag är jätteglad över att han är så kavat, lite mindre glad över att han har så nära till att skälla. Det har han ärvt av sin mor som också har väldigt nära till att skälla.

Nästa helg börjar våra hundkurser för våren, det ska bli jättekul!
Vi ska ha en valp&unghundskurs, vardagslydnadskurs och en tävlingskurs. Jag tycker verkligen att det är jättekul att hålla kurs. Jag har en förhoppning om att det ska väcka liv i mitt eget träningssug som legat i dvala allt för länge.

Fredag matintag;
Fr: yoghurt, hårdbrödmacka m ost, kaffe
Lu. sill, potatis, hårdbrödmacka, 1 pralin till kaffet
Mm: yoghurt & vindruvor
Mi: lammstek, sås, sallad, 1 muffin, rött vin
Lagom mängd av allt!

Motion
Stavgång 8km 81min

Här firar jag även två månader som ickerökare!


Lördag matintag
Fr: 2 hårbröd m sill & gravad lax, påskmust light, kaffe
Lu: Grillade revbensspjäll, sallad, sås
Mi: Grillad fläskfilé, potgratäng, sås, sallad, 1 munk, 1 näve chips, rött vin, öl
Lagomt av maten & drycken, önskar att jag ätit en halv munk och chips är överskattat.

Motion
Stavgång 8 km 84min

Well well!
S

Skärtorsdag 2012

Jag har semester idag & så underbart skönt det är vara ledig i flera dagar i rad, det finns både tid till projekt och återhämtning. Annars går helgerna så fort, det är svårt att hinna med allt jag vill.
Jag har världens bästa jobb som jag trivs oerhört bra med, det är aldrig tråkigt att gå dit. MEN, det är gött att vara ledig ibland också.

Idag så har jag införskaffat Bungy Pump Stavar, de som jag tänkt på hela veckan. Jag var på sportaffären och provgick. Han rekommenderade 4kg, men tjurskalle som jag är köpte jag med 6kg motstånd.
Bungy Pump Stavar 6kg
De blå till vänster är numera i min ägo!

Jag var ut och provgick dem på en halvtimmes promenad. Jag höll ett lägre tempo och tror mig nu vara kompis med stavarna. Det känns lite annorlunda och tekniken behöver finliras. Men oj så jag känner att det tar mer, valuta för pengarna!
Bungy pump stavar 6kg
Här står jag redo precis på väg att bege mig ut och bränna lite fläsk

Idag har vi städat förutom då vi var ut en sväng och handlade stavarna till mig, har haft en bra dag idag!

Motion
Promenerat in nya stavarna 30min, var sjöblöt i svett och helnöjd när jag kom hem igen.

Matintag:
Fr Allbran & fil, kaffe
Lu ½ kabanosskorv, 1 morot och en klick CF
Mm; fidjiäpple
Mi Grillade revbensspjäll, några pommes, sallad, dressing, folköl. En lagon portion och pommes är överskattat om du undrade...

well well!
S


Hur jag ska "tänka mig smal"

Här får ni ta del av min "diet" & hur jag tänker runt den. Alla form av respons är välkommen!

Kostmål/metod (Det en del kallar diet)
Att inte banta -Det triggar mig till att äta det jag egentligen inte vill äta
Inga dieter – Vanlig mat som jag ska njuta av, detta är min livsstil!
Jag äter bara sånt jag tycker om och mår bra av
Äta allt men inte alltid,
Allt är tilllåtet, ingenting är förbjudet!
Små portioner, det somliga skulle kalla "normala" ca 2dl/portion
Alltid sitta ner när jag äter, inte skotta utan njuta
Planerade måltider, bra "panikmat" hemma i händelse av behov tex färdig soppa att sätta i micron
Fortsätta att äta frukost varje dag
Aldrig äta för att inte göra någon annan besviken
Aldrig äta "på snål" för att ngt inte ska förgås el är för lite för att sparas –släng! Jag har råd & inte ens barnen i Afrika blir glad av att jag överäter
Jag äter när jag är fysiskt hungrig
Jag undviker vitt bröd, pasta, ris, potatis
Jag undviker lightprodukter undantag är hermesetas och lightcola/saft dock i måttliga mängder
Forsätta använda viktklubben för att ha koll (svårt med koll ibland, lär mig varje dag hur jag ska äta av det jag väljer att äta, fyller inte i eftersom fyller i när dagen är slut för att inte komma i bantartankar)

Tankar/strategi
För att uppnå mina mål behöver jag;
*Starka fokuserade mål
*Visualisera ofta & mycket, inte vara rädd för att "ta i"
*Bekänna (för mig & för andra, inte sopa under mattan)
*Färdigt med; "den här lilla biten choklad kan väl inte spela någon roll, det är inte ______ som byggt min kropp" såvida det inte är planerat
*Skriva ner allt jag äter
*Tidsbegränsa mina målsättningar
*Öva, öva, öva
*Inga förbud, inget otillåtet –Det triggar mig
*Ordet fusk är ett minne blott, fusk för mig är oplanerat ätande, planerat kan inte vara fusk –jag fuskar INTE
*Försöka finns inte, jag ska! (försöka betyder att jag redan bestämt att misslyckas)
*Jag kan bli smal, jag vill bli smal, jag SKA bli smal
*Stanna till och tänka; -Vad vill jag egentligen!?! Vill jag verkligen stoppa detta i min obesudlade mun? –Oftast inte!
*Är jag hungrig eller är jag sugen? Om jag är sugen, varför?? Känn känslan!
*Sluta förtränga osmickrande beteenden, jag är inte perfekt, jag kan inte ändra det jag inte kan erkänna för mig själv
*Sluta äta när jag inte längre är hungrig, slutat äta innan jag är mätt
*Skapa tid & energi till det jag egentligen vill ex gå och sova i tid så jag orkar uträtta vettiga saker på morgonen eller vise versa

Personliga utvecklingsmål
Lyssna på mina appar flera ggr vecka (meditation, hypnos & målbildsträning)
Kunna meditera utan hjälp av appar
Säga snälla saker till mig själv i spegeln
I högre grad vara medvetet närvarande
Träna & utveckla min självkänsla
Lyssna mer på min inre röst –Vad vill jag egentligen!?!
Läsa tre böcker om mindfulness, personlig utveckling, ökad självkänsla
Ta mig tid att stressa ner innan maten, ex med app eller massagestol
Knacka åtminstonde en gång i veckan och inför utmaningar
Visualisera varje dag i olika situationer
Mantra bra tankar om mig själv och om hur jag uppnår mina mål
Använda massagedynan varje vecka


Motionsmål
Motionera tisdag, torsdag & lördag
Komma ner i puls på samma tider på mina fasta rundor.
Öka till längre rundor.
Vara glad för de plusdagar jag har då jag motionerat fler dagar än dessa istället för att vara besviken för de dagar jag vilat.
Jag behöver vila & lyssna på kroppen när den behöver vila (skilja på kroppens vilobehov & latmasken som talar).

Det är slut med ursäkter som;
För kallt
För blåsigt
För trött
För lat
För varmt
För dåliga motionskläder

Men hur kul hade det inte varit att ha hennes figur?!
Well well!
S

Påskstrategi...

Nu sitter jag i vårt kök, belåten efter Magnus goda kokkonst. Tänk så tiden drar iväg. Ett av mina mål är att ta tillvara bättre på tiden och inte bara låta den rinna iväg till ingenting...

Stängde butiken, åkte på affären & handlade mat inför helgen, tankade.
For hem och bytte om till motionskläder, motionerade.
Magnus fixade middag under tiden.
Kom hem igen, fixade lite datafix, åt middag och simsalabim så är kl 23:34.
Men var tar tiden egentligen vägen ibland?!

Nu ska jag ha något så ovanligt som fem dagars ledighet!! Det är så att det känns overkligt, vi har tom tagit in personal för att mata djuren under stängda dagar, annars turas vi om att mata djuren på stängda dagar och det är lätt att man gör nåt mer "när man ändå är där"..

Eftersom mitt liv handlar mycket om "tänk dig smal" så delar jag lite påskstrategier. För mig är påsken väldigt sammankoplat med att äta, äta, äta, mysa, mysa, äta, mysa, äta & sen äter vi lite till!!!
Min strategi är väldigt enkel. Planera vad jag vill äta & dela upp det på alla helgens måltider.
Det vi ska äta är egenhändigt gravad lax, sill-lunch, morrikkamat, yoghurtfrukost, färsk fruktdessert, grillade revbensspjäll och några praliner a'la lyx.
Vi har fått i uppgift att presentera hur vi ska nå vår målvikt, jag delar mitt tänk här i ett eget inlägg..

Jag var till godisaffären när jag handlade pralinerna och bara lukten av plockgodis säger mig att det inte är något jag vill äta. Grattis till mig, det tog några år att inte bli triggad av den doften.
Pralinerna tänkte jag att vi skulle ha provning på och dela i små bitar. Vi gjorde det i maj och det var roligare och godare så.
De vi ska testa i helgen är; punschpralin, ägglikörpralin & bailyspralin. Kanske återkommer om ett utlåtande.

Idag har jag satt ett personbästa i tid på min "shellrunda" jag snittade 6,42/kmh. Bra gjort av mig!
Då har jag också fått stå still och vänta på galningar i bil som skiter i min tidspress på att sätta personligt rekord och låter mig stå och vänta i gatkorsningar och på övergångsställ och tiden bara tickar iväg!!


Här sitter jag & datoriserar med ett glas rött  & obligatoriska påsktulpaner
medan M kockar & vi lyssnar Winnerbäck. Vardagslyx!


Dagens motion;
Shellrundan 35 min m stavar, 6,42km/h p 149

Dagens matintag:
Fr Fil & allbran, 1 sportknäcke m dillkaviar
Lu: Nudlar
Mm; 1 liten bit brie, 1 banan
Mi; 1 skiva stek, sås, rotfrukter, 2 glas rött

Känner mig allmänt nöjd med min dag!

Well well!
S


Inga undanflykter!

Här kunde man lätt ha läst utflykter...

Jag har sedan februari bestämt mig för att jag ska motionera, och det har jag också gjort. Jag började med att jogga. YES! Du hörde rätt, jag joggade!
Det var inga långa sträckor. Jag hade bestämt mig för några rutter jag skulle ta mig runt, och tilläggas kan att jag hatar att jogga. Det gör jag inte längre.
Jag orkar inte så långt, jag springer varannan lyktstolpe och varannan.
Jag skriver i imperfekt. Bajstrist. Direkt den efterlängtade asfalten visade sig så fick jag behinneinflammation och attans så ont det gör då. Så nu väntar jag på att elljusspåren ska tina fram och jag kan återuppta mitt projekt.
Här på nätet läser jag ofta hos många andra stora kvinnor som faktiskt också joggar, det är så inspirerande att läsa hos andra som också gör viktresor.
Jag har inte lagt mig på sofflocket bara för att jag inte kan jogga. Istället har jag dammat av mina stavar och kör fem dagar i veckan med dem.
Jag har även en ny grej som jag gillar och tycker är superkul -pulsklockan! Tyvärr så funkar inte vår pulsklocka med runkeeper, men det går att skriva in sin genomsnittspuls för det passet.
Jag brukar ha ursäkter jämt och ständigt för varför jag inta ska behöva motionera just idag. Och som rubriken förtäljer så är det färdigt med det, INGA UNDANFLYKTER!!!!!!!!

Jag är bra på dem, oftast är de väderrelaterade, du får ett axplock på några vanliga
Det blåser ute, jag hatar blåst
Det snöar
Det är för kallt
Det är för varmt
Jag har inga sköna kläder
Jag har inga varma kläder
Jag har inga svala kläder
Jag har inga bra skor
Jag behöver inte motionera, det finns många människor som aldrig motionerar och sådär kan jag hålla på i evigheter.

Det som är ytterst märkligt nu och har varit i en månad ungefär är att jag nu tycker att det är roligt att motionera. Det är tillochmed så att jag tycker det är roligt under tiden jag gör det och inte bara när jag blickar tillbaka och känner tillfredsställelse för att jag faktiskt gjorde det. Bäst att smida medans järnet är varmt.
Nåväl, jag har handlat sportkläder som aldrig förr senaste veckorna. Jag har sponsrat båda sportbutikerna i stan med en ansenlig slant åt de båda och ändå har jag fyndat som tusan.
Nu finns det inga undanflykter som kan bero på kläder och väder, regnkläder har jag inte införskaffat ännu då men det finns tid ännu. Senast idag så snöade det en stund.

Det här är ett lite axplock av vad jag shoppat lös på. Annu har jag bara använt springoverallen och diverse funktionskallingar, tröjor samt min ny sportbh. Ahh jag bara älskar när jag slipper bli blöt bara för att jag svettas.
Visst ser du framför dig hur grymt proffsig jag ser ut i mina nya kläder!?!
 
Nu är det ju som vanligt att jag kan inte göra något i normal utsträckning, så fort jag gillar nåt så måste det överkonsumeras. Det spelar ingen roll om det är garn, sportutrustning, gps eller vad som helst. Nu har jag blivit besatt av tanken på att köpa mig Bungyjumpstavar.


BUNGYPUMP
Fjädrande träningsstavar med 4 eller 6 kilos motstånd för vardagsmotionärer. 1250:- (4 kilo) 1390:- (6 kilo). De är ju inte precis gratis så jag försöker hålla i mig allt vad jag kan och fundera över om jag verkligen verkligen vill ha dessa stavar. En liten detlaj är att jag aldrig ens hållt i en sån stav så det kanske inte ens passar mig. Har du provat? Skriv mer än gärna en kommentar och berätta vad du tyckte!

Dagens matintag:
Fr ½ kopp kaffe
Lu 2 skivor kassler, sallad, 2 msk cfsås
Mi 2 skivor sportknäcke m bregott och ost, te
Första gången på länge som jag slarvat så här med maten. Först försovning, sen väääldigt sen lunch, stressigt på jobbet och jag tog mig inte tid att gå och hämta min mat. Sen var jag inte hungrig när jag kom hem och åt då ingen middag och sen efter motionen ville jag fortfarande inte ha mat. Ny dag nya tag imorgon. Positivt är att jag inte överätit i alla fall..

Dagens motion
44 min stavgång, jvstrundan

Well well!
S

Affirmationer & peppning!

Kursen "Tänk dig smal" har påbörjats!

Jag har ägnat en del av kvällen åt att fundera ut peppande ord åt mig själv som ska motivera mig att vilja vara smal. Hur kan det då komma sig att jag har så in i vaskens svårt att komma på fördelar med att vara smal?
Vänd på det och genast kan jag komma på anledningar till inte länge vara tjock... Jo men jag är nog ganska störd ändå. Störd självbild?!?

Jag har inte så många hinder av att vara tjock, då tänker jag ex på att knyta skorna, klippa tånaglarna eller rymmas i biostolen.
Det som är svårt är att hitta kläder jag passar och är snygg i.
Att känna mig attraktiv, att orka promenera eller cykla utan att känna att mitt sällskap försöker motionera mig. Det är vad jag kan känna är nackdelar med att vara tjock. 
Missförstå mig rätt, jag vill INTE, jag upprepar INTE vara tjock. Jag är så färdig med det. 
Det jag längtar efter med att bli smal är kanske mest att vara snygg. Det jag längtar mest efter har egentligen inte att göra med att vara smal, men smal blir jag på köpet och smal vill jag såklart bli igen. Men det är nu det kommer, det jag längtar och strävar efter är; 
KONTROLL!!!! 
Jag vill ha kontroll på det jag äter, varför jag äter det, hur mycket jag äter det... Jag vill inte äta för att jag blev sugen, jag vill ha tillbaka min kroppskontroll då jag känner att " nu är det bra för mig", jag vill att magen och hjärnan ska vara i kontakt med varandra. Jag vill att jag slutar äta för att jag inte vill ha mer av en redan liten portion, inte för att jag talar om för mig själv att det är dags att sluta äta. 
Det kan vara självklart för många, för mig är det inte det. -ÄNNU!!

 


Bilden har jag snott på internet, jag minns inte av vem.
Är den din kan du väl bli smickrad istället för arg.
Jag tycker den är så bra!

Om du inte märkt det så har jag bytt bloggdesing, hur ballt låter inte det? Som att jag suttit och pillrat med koder hit och dit. Trodde du det när du först läste det? Tack!
Nej det är en supergullig tjej som lånar ut sina bloggdesigner, helt gratis! Är inte världen ändå ett härligt ställe? Förstå att hon gratis delar med sig av timmars arbete, för att jag ska ha en snygg blogg. I utbyte så hittar du lätt till henne genom att klicka på "Design & layout", hon gör även specbeställningar och tack och lov så tar hon betalt då! Tack Ida om du läser...

Well, well!
S


Det går åt rätt håll, grattis till mig!




MonsterFreddan

Idag har vi mest bara latat oss, det är skönt att unna sig det någon gång då och då.
Jag överraskade Magnus med färdig frukost på bron i solen och det händer inte många gånger om året. Det kanske ska bli en ny vana!?!
Det är så härligt att kunna sitta ute utan att frysa och dessutom kunna sola sig. Helt underbart!


Det är inte lätt att lata sig på soffan när man har en MonsterFreddanvalp, han sover typ aldrig och han har ingen aning om vad chilla är. Så här ser han ut mest hela tiden!


Tänder överallt men sötast i hela världen!

Well well!
S

Nu ska jag tänka mig smal!

Här på bloggen har det varit tyst ett tag, men det har blivit en vana som jag har för avsikt att bryta. Dock kommer fokus inte att ligga på hundar och hundträning även om det var ett ljusår sedan det var så...
Nu ligger fokus på mig, mig och mig och "tänk dig smal" kursen.

Alla ni som känner mig, på riktigt eller via bloggen vet att jag kämpar med min övervikt mer eller mindre hela tiden. 5kg ner, 7 kg upp... Det är trend som är bruten, bara så du vet!

Sedan ett år så går jag vad jag kallar en "tjockiskurs", denna går jag via Lea Hypnos och den är jättebra!
Tack vare den (och mina kurskamrater) och mig själv såklar har jag minskat 8kg i vikt.
Nu träffas vi en gång i månaden, men vi skriver dagligen till varandra via internet vilket är superbra. Dock så känner jag att jag behöver all hjälp jag kan få för det här är svårt för mig!
Av en slump så ramlade jag över en kurs som heter "Tänk dig smal" och detta kom över mig på FB. Genast kände jag att detta är något för mig.
Jag har kommit till insikt (bättre sent än aldrig) om att det mesta kring min vikt handlar om känslor. Så på måndag går jag två kurser som är fokuserade på att ändra tankemönstret och ha koll på känslorna kring ätande.

För mig handlar det oftast om stress, dålig planering och trötthet när jag överäter. Well jag ska inte gå in på det, i alla fall inte idag...

Well well!
S

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!