Mammut

Jag har sett bio i helgen, Lukas Moodysson på engelska!

Lukas Moodysson är tillbaka...
Inte med lättsmält tonårsångest som i "Fucking Åmal" eller någon sjuttiotalsromantik som i "Tillsammans". Inte heller bjuds jag på en käftsmäll som i "Lilja 4-ever". Istället blir det en ganska välsmakande moralkaka, däremot fick jag fälla några tårar för alla barn som far illa i världen.

Mammut. Leo (Gael García Bernal) och Ellen (Michelle Williams) är ett framgångsrikt, ungt par som lever i en lyxvåning i New York. Dottern Jackie har de knappast tid för, så de har anställt Gloria från Filippinerna som barnflicka. Själv har hon lämnat sina egna två barn i hemlandet.

Ellen är kirurg på en akutmottagning och kämpar med att rädda liv. Leo är grundare av en spelsajt på internet, som drar in miljon efter miljon. När han måste åka på en affärsresa till Thailand börjar en kedjereaktion som får konsekvenser för alla inblandade.

Som vanligt vill den egensinnige regissören sätta igång publikens tankar. Visst gör han det, men det känns som att han är extra övertydlig denna gång. Kanske har han smittats en gnutta av den hollywoodska berättarstilen, nu när han gör sin första riktigt stora internationella film.

Andra moment i filmen är skönt nog inte så amerikanska. Som hur operationsscenerna på sjukhuset blir väldigt dramatiska när Moodysson väljer att avstå från den traditionella spänningsmusiken, och vi endast får höra de ljud som faktiskt skulle förekomma i situationen.

På det hela taget är dock "Mammut" en intressant film. Se den inte för att det är en Moodysson-film, utan för den ger en ganska begriplig genomgång av läget i världen och skillnader mellan människor i olika livssituationer.





Tre Sandror av fem möjliga


Söndag 18:e jan...

Så var över halva januari avklarad då... Känns fint att våren närmar sig, ska bli skönt och mysigt med påsk och sånt...

I fredags spelade jag, Linda och Martin Buzz. Ganska kul frågesportsspel, men väldigt irriterande kommentarer till allt i spelet. Jag som är nog emot att det svärs hit och dit i radio och TV tyckte inte bättre om kommentarerna i spelet. Så fostrar vi våra ungdomar... Hurra!
Det var hur som helst en trevlig kväll.

Igår var vi några tjejer som var på Kina och åt, jag drack mest av alla!  Sammanlagt fick jag i mig 1L mjölk, 33cl mellanöl och drygt 1L vatten. Jag fattar inte vart allt tog vägen, men törstig var jag allt...
Det var en trevlig sammankomst och innan kvällen var över hade det kommit fram en och annan oväntad bekännelse (dock inte av mig, jag är kass på hemlisar om mig själv).
Under kvällen blev det en del dansband och dansande. Hur trevligt som helst!
Vi pratade om att fara på dansbandsveckan, men får se hur det blir med den saken, det skulle vara massvis roligt!

I dag har jag mest bara ätit. Jag har varit med AK på Retro, det var jättelänge sedan vi träffades och vi avhandlade senaste månadernas händelser i 3,5 timme. Jag har även hunnit vara och käka middag med Linda, också det i jättetrevligt. Nu ska jag pysa ner i soffan med B& J och diverse andra smaskisar, och sen kan jag ju fundera på varför jag är så rund å go´?!
På det hela taget har det varit en helt ok helg!


Well well!
S

Mindre än en månad kvar...

... till vår resa går av stapeln. Nedräkningen har börjat!

Idag har jag varit å tänkt tillsammans med flera andra ur  Svensk Handel, Boden Turism, Företagarna och en del kommuntjänstemän. Jag blir helt slut av att tänka, mycket mer jobbigt än att arbeta fysiskt.
Vi var relativt överens om det mesta i den arbetsgrupp jag var i och i slutändan när vi gick igenom var hela gruppen slående överens. En bra dag som kanske kan ge mkt mera.

CBV min vän! Kul att du hittat hit, du har ju kämpat en stund med det, men jag gissar att du har hittat med hjälp av Jenny?! Absolut måste vi boka in en schlagerkväll inom kort. Det har varit och är lite rörigt i livet sen vi pratade om saken, men nu verkar det mesta ramla på plats, så vi rings väl?!

Åren går så rysligt fort, Andreas mitt älskade A-barn fyllde  i söndags 14 år! Hur det gick till och var åren tog vägen kan jag fundera över...

1996 så lyssnade jag VM massor på den här låten, och det har jag återupptagit nu igen. Den har liksom behövt vila en stund, nu är den lika fantastisk som första gången jag hörde den! Absolut fantastisk <3



Just nu är det fullsatt med aktiviteter i livet. Precis som det alltid känns för mig när kalendern är full långt i förväg så tycker jag det är lite jobbigt även fast det bara är roliga saker jag ska göra. Men hellre det än att sitta ensammen och ingenting ha att göra.
Jag har så underbara vänner så det är inte klokt, jag älskar er allihopa och Gud förbjude att jag någonsin glömmer det!

Elsa växer och frodas. Hon gör längre och längre utflykter från valphagen och idag har hon varit och utforskat vardagsrummet. Familjen affenpinscher är lycklig och leker alla tre tillsammans, medan Åke inte förstår vitsen med tillökningen. Han muttrar mest och drar sig undan.  Just nu är Åke ute på långpromenad med sin kamrat Fredrik, jag behöver knappast berätta att både jag och Åke uppskattar Fredrik massor.

Well well!

S

Så var helgen över....

I går var vi ocjh fikade på underbara Retrocafét!  Lena som driver stället är bara för rolig. När jag och min väninna Linda fikade där för en tid sedan undrade Lena om Linda var min flicka. Men hur menar du nu undrade jag, menar du som mitt barn? Aaa det var så hon menade.
I går undrade hon om Elliot var mitt barnbarn, jag fyllde visseligen nyss 35år, men farmor?!

Jag och "mitt barn" Linda

Den har helgen har bara susat förbi. Det har varit en hel del kalasande i goda vänners lag, sent har det blivit så jag känner mig inte mest utvilad. Jag har inte varit i säng före sex på morgonen och det är inte världens bästa för dygnsrytmen.


I mitt liv har det hänt lite annat också, jag har efter noga övervägande beslutat mig för att urträda ur vår kennel. Vi är lika goda vänner som vanligt och anledningen är att jag helt har tappat suget och intresset. Det känns helt rätt och jag är nöjd med att jag till slut kunde bestämma mig då jag velat en hel del hit och dit. Filip och Åke bor såklart kvar här hemma som vanligt.

Well well!
S

Lugn och ro på Spadvägen...


Slow down, you crazy child
you're so ambitious for a juvenile
But then if you're so smart, tell me
Why are you still so afraid?

Where's the fire, what's the hurry about?
You'd better cool it off before you burn it out
You've got so much to do and
Only so many hours in a day

But you know that when the truth is told..
That you can get what you want or you get old
You're gonna kick off before you even
Get halfway through
When will you realize, Vienna waits for you?

Slow down, you're doing fine
You can't be everything you want to be
Before your time
Although it's so romantic on the borderline tonight
Tonight,...
Too bad but it's the life you lead
you're so ahead of yourself that you forgot what you need
Though you can see when you're wrong, you know
You can't always see when you're right. you're right

You've got your passion, you've got your pride
but don't you know that only fools are satisfied?
Dream on, but don't imagine they'll all come true
When will you realize, Vienna waits for you?

Slow down, you crazy child
and take the phone off the hook and disappear for awhile
it's all right, you can afford to lose a day or two
When will you realize,..Vienna waits for you?
And you know that when the truth is told
that you can get what you want or you can just get old
You're gonna kick off before you even get half through
Why don't you realize,. Vienna waits for you
When will you realize, Vienna waits for you?


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!