Bestulen och SPA

Publicerade precis förra inlägget som legat och skräpat opublicerat ett tag... Man kan visst glömma även det.

I lördags var jag på Moonlightbowling där Mattias hade sin 30-årsfest. Det var massor trevligt folk. Jag bowlade en stund, men gav upp det och minglade omkring istället. Jag vet att jag är en usel lagkamrat, jag tröstar mig med att de fick bättre poäng genom att spela för mig än att jag gjorde det själv.

Efter bowlingen var jag till M/S Bränna.  Där var det någon som snodde min jacka, inte vilken jacka som helst utan en där det står Vacker Tass över hela ryggen, inte så diskret med andra ord. Jag trodde först inte att det var sant, att den enda jackan som blev stulen var min inte så snygga reklamjacka och andra dyrgripar hängde så fint kvar i garderoben som var obevakad.

På söndag hade jag date med min pappa och syster. Vi var och fikade på Retrocafet och  det var trevligt. Det är helt otroligt att min syster Johanna är 18 år, tiden har gått så himla fort. Hon tar studenten nu i juni. Fixa present till det blir nog inte det lättaste.
Pappa hade med sig Jeppe-grindarna till min bil som jag fyndade på blocket, han ville inte ta emot pengar för dem så det var verkligen vad jag kallar ett fynd!
Nu gäller det bara att ta sig för att montera dit grindarna, vilket kan sitta nog så långt inne.

Malle är i stan och vi gick till Frasses för det gör vi alltid när Malle kommer. Där jobbade Jonathan som glatt frågade om vi saknade någon jacka. Och det gjorde jag ju. Fyllot (för det tror jag att det är) som stulit min jacka hade så fint lämnat den på Frasses på lördagnatt. Det tackar jag för! Allt mitt skrot jag hade i fickorna var kvar sånär på en klicker, men de har jag i mängd och parti.
Med andra ord så har jag fått igen min jacka och riktigt nöjd över det!

Jag, Annis och Malle var på en privat sittning med seans. Jag har varit livrädd för att göra något sånt, men det kan jag varmt rekommendera, det var inte alls obehagligt.
Vi var alla tre överväldigade, och efter snack med våra resp mammor så var även de av samma åsikt. Hur märkligt som helst, det går liksom inte att ta in, och absolut inte att förstå.

Kvällen tillbringades i AL och Helges SPA. Vilken underbar anläggning de har -aaaaaahhh!
Vi bubblade, bastade, inpackade, ansiktsmaskade, drack vin, åt kex, krustader, åt glass och tiden bara rann i väg.
Vi löste ett och annat världsproblem under kvällen och fnissade en hel del.
Det var hur härligt som helst även om det kändes i skallen när jag skulle upp i morse.

Well well!
S

Framsteg...

I går (lördag) var jag och tränade med AK och Carola. Vi var på travparkeringen och det blåste kallt så in i vassen. Solen sken och vädret såg helt underbart ut, och det var det säkert om man var i lä - det var vi inte.

Vi började med platsliggning. Där har jag lite problem. Han ligger fint tills det är dags för avhämtningen, ju mer avslappnad Åke är och desto längre platsliggningen är desto större chans är det att han sträcker på sig och lyfter ändan i luften. Jag ska träna massor för att få fram det här på träning för det är ack så många sura poäng som ryker där. Någonstans på vägen har måbilden blivit knasig eftersom att han gör så...

Apporteringen har blivit avsevärt mkt bättre även om det är en lång resa kvar, jag har tränat i lina idag så han har fått ett litet motstånd och fått kämpa sig till apporten. Jag tror vi är på rätt väg. Tungen är jag däremot livrädd för, jag ser varje gång framför mig hur han tappar den och minst bryter ett ben eller några tår. Usch den är riktigt otäck.

Saktagåendet har han börjat fatta ganska bra, han går spontant och jag har belönat efter kanske  en till två meter, det är iaf en god början.

FF har börjat arta sig ganska bra, uthålligheten är inte den bästa och kanske inte koncentrationen heller men positionen har börjat bli ok. Han tränger inte längre och känns förig och fin.

Mina kamrater AK och Carola börjar vara riktigt färdiga för tävling! Ak hade missat anmäla till en tävling men det ska bli kul att få stå på sidan och hejja när det blir dags för de båda!

Själv så är vi ganska långt ifrån start men vi har heller ingen brådska.

Fille har blivit en hejjare på att kampa och leka. Det har tagit tid, men gullungen har börjat förstå att det är ganska kul även om man är utomhus. Hans träning går dock väääldigt sakta framåt. Det kanske är dags för mig att bli lite mer målmedveten med Fille.

Det var en liten träningsrapport so far....

Nytt under solen?

Näe det är int emycket nytt under solen här, annat än att solen faktiskt har kommit och det likar vår ute!
Jag har tagit fram cykeln och ska smörja upp den lite inför kommande äventyr. Jag har köpt en cykelkorg till Fille som har ett galler över sig så att han inte ska göra  ett "kamikaze-hopp".  Jag har bara en obehaglig känsla av att den inte passar min cykel.


Ikväll har jag varit på styrelsemöte, vi har diskuterat hit och dit och blött och stött. Nu är jag med andra ord helt slut mellan öronen.

Den här veckan är varenda dag uppbokad med diverse aktiviteter som iofs är roliga, men jag upplever det lite jobbigt när det inte finns utrymme för spontanitet.
mitt hem ser ut som en kanonkula och snart får jag anmäla mig till "rent hus". Det är stökigt och rörigt exakt överallt. Jag ska göra en hjälpinsats om en stund. Det hade varit underbart att kunna skylla på någon (läs Johan) men tyvärr så är det jag själv som stökat ner och har lämnat allt möjligt efter mig.
Exempelvis så är matrumsbordet belamrat med min rena tvätt, skrivbordet ser jag inte skivan på för allt papper jag samlat, hela hatthyllan är belamrad med olika jackor jag dragit fram, samma gäller för skostället, sandigt på golvet, en tidningshög nedanför sängen mm. Förutom det har jag massor av viktiga mail att svara på, protokoll som ska renskrivas och listan kan bli hur lång som helst!

Idag har jag bokat om min flygbiljett från WDS till söndag istället för måndag och Filip får följa i karbinen. Skönt att jag bara missar en dag på Tåme, trist är att jag missar BIS finalen.



Helgens bravader i Norge finns att läsa om här; http://svartatassen.blogg.se/ Nina har gjort två repotage av tre från helgens resa.
Summan blev iallafall certx2, cacib x2, reserv cacib, BIR o BIM, så man kan säga att vi var mer än nöjd med vår tripp.
image14
Månne detta vara lapporten?

Jag har hittat grindar till min bil hos en tjej i Luleå, men det var en spekulant före mig som skulle lämna besked i morgon. Jag håller tummarna på att hon ångrat sig då jag verkligen behöver dessa nu när jag sålt min bilbur. Jag måste handla delar till min bil nu när jag får påfyllning i börsen, tur att jag  har en snäll vän som ska hjälpa mig att fixa, jag har verkligen tummen mitt i handen speciellt när det gäller bilar.

Nu ska jag ägna mig åt städning innan sängen anropar..

Well well
S

Norgehelg

Igår var jag och tränade med Carola och AK. Riktigt härligt när det torkat upp här och där, och solen skiner även om det var riktigt blåsigt stundtals.

Vi inledde med platsliggning, Åke låg avslappnat  men vi hörde lite diffusa pipanden. Åke har inte tidigare pipit och eftersom han var så avslappnad bestämmer jag mig för att en gång är ingen gång, eller så skyller jag på Ester som låg närmast. När vinden ligger på är det riktigt svårt att höra var det kommer ifrån.
Sen så tragglade jag med metallen och vittringspinnen. Det har blivit stora framsteg för varje träning. Även fast det är en lång bit kvar så är det såååå roligt när det går åt rätt håll!^
Jag avslutade träningen med att träna för framåtsändadet för första gången.
 Well det är ett traggligt och helt märkligt moment som vi säkert kommer att få lägga en hel del tid på...


     

Bilderna föreställer Åke, Ester och Unna på platsliggning och mina snöiga gossar!

Imorgon förmiddag åker vi till Norge med start kl 9.00. Vi ska på utställning i Harstad. Fredag och lördag ska vi lata oss och mingla omkring, medan det gäller på söndag. Lite surt är det att det är 14 mil mellan vårt boende och utställningen. Gissningsvis kommer vi ha en härlig helg, en sån där då man är tröttare på måndagmorgon än fredagkväll =)
Jag rapporterar efter helgen.
Well Well
Sandra

Apportering för hela veckopengen...

I kväll har jag tränat med mina gossar.
Huvva vad svårt det är att hålla tungan rätt i munnen när jag ska göra annorlunda än vad jag är van vid.
Åke har fina gripanden, fin pos vid avlämningen, bra fart in men bär dåligt (löst) och har tuggtendenser i snurren när han vänder upp vid avlämning.
Det har jag tänkt att vi ska ändra på och det kräver en hel del koncentration från min sida. Att det ser ut som det gör beror på mig,  ska det ske förbättringar gäller det att jag är skärpt och fokuserad. Den som känner mig vet att jag ofta är disträ, förvirrad och inte ofta målinriktad. Naturligtvis jobbar jag allt vad jag kan med att bli bättre!
Jag har hittat en metod som verkar fungera, det har skett märkbara förbättringar sista veckan även om vi långt ifrån är i mål.

Jag ska på Tåmelägret och gå spår/lydnad för Marie Sundberg. Det känns ungefär hur roligt som helst! Det nästan bästa av allt är att boendefrågan verkar ha löst sig till det bästa. Jag är bortskämd och van vid att ha tillgång till husvagn och trodde att så inte var fallet denna sommar, men tänk hur fel jag hade. Min bästaste kennelkompanjon Nina har en husvagn som bara står och skräpar som jag får låna. Är det inte underbart så säg?!
På Tåme kan man hyra in sig i rum, det mindre roliga med dessa är att hunden inte få rkomma in. Jag skulle tycka det var jobbigt att planera så att bilen inte står i morgonsol eller om det regnar och hunden är genomblöt och ska ligga i bilen och surna. Hur som haver känns husvagnsalternativet super.

Nu måste jag ändra om min flygbiljett från Stockholm så att jag kommer hem på söndag i stället för måndag så jag inte missar så mkt av lägret. Hoppas att det finns platser, ett litet bekymmer är att jag måste söka fram bokningsnr och som den ordningsamma människa jag är har jag ingen aning om var jag har det, än mindre vilket flygbolag jag ska färdas med.

Jag har lite dålig koll på vad jag bloggar om så det kan hända att jag skriver samma saker 1000ggr men det går bra att hoppa över upprapningarna.

Fille har också tränat på apportering. Även han gör framsteg, även om det går i sakta mak.
Jag kan utan att ljuga säga att Filip är bildningsbar, det är inte frågan om det. MEN! Det är en gigantisk skillnad att träna Filip-affenpinscher jämfört med en arbetsvillig schäfer.
Fille och Annas puff Sune har härjat hela dagen på jobbet. Det är kul för Fille att ha en kompis i samma ålder som också har en aldrig sinande leklust.

Nu ska jag prova glasögonbågar, de jag lånat hem ser ungerför likadana ut och det är hur svårt som helst att välja. Johan tyckte de var fula och jättestora, själv tycker jag de ser ut ungefär som mina glasögon jag hade som optikern råkade kvadda. johan tycker mina gamla asfula sneda glasögon är fina. Tur som tusan att han inte bestämmer =).
image298
Mina brillor som gick sänder när det var på lagning ↑
Mina gamla superfula, supersneda brillor↓
image299

Nu står det mellan ett par gröna Bondbrillor som heter Kalix(?), eller ett par svarta Björn Borg. Det spelar egentligen inte så stor roll vilken jag väljer då det ser ganska likadana ut. Jag ska försöka använda glasögon mer då jag ofta blir trött och i ögonen när jag är vid datorn och ser tv med linser.

Well well!


Tänka tävling...

Jag har kollat på vilka tävlingar jag har att välja på i år och gjort en sammanställning för enkelhetens skull. 
Vad enkelt det skulle vara om jag i förhand kunde lista ut hur det skulle gå, då skulle jag veta hur många tävlingar jag skulle anmäla till... Sen skulle jag veta om det var idé att välja utställning istället för lydnad eller vice versa de dagar som det krockar.
Erfarenheten säger mig att det är lika att anmäla till allt för det kan gå precis hur dåligt eller bra som helst!



Bilderna är från en tävling i Piteå under vår resa till LPIII.


Datum

Lydnad 1

Lydnad Elit

Lägre spår

Appellspår

Utställning

31 maj





Piteå

01 juni





Piteå

06 juni

Skellefteå

Skellefteå




14 juni

Malmen

Malmen

Malmen


Vännäs

15 juni

Malmen

Malmen

Malmen



21 juni





Gällivare

22 juni

Malmen

Malmen



Rovaniemi

27 juli

Boden





01 aug

Piteå

Piteå




03 aug



Piteå


Östersund

08 aug

Malmen

Malmen




09 aug

Malmen

Malmen




10aug





Torneå

16 aug

Luleå



Appell


17 aug

Älvsbyn

Älvsbyn

Älvsbyn

Älvsbyn


30 aug



Jokkmokk

Jokkmokk


05 sep

Boden





07 sep

Luleå





14 sep

Överkalix

Överkalix




20 sep

Malmen

Malmen


Malmen


21 sep

Malmen

Malmen




27 sep



Kalix



28 sep



Umeå

Kalix


03 okt

Skellefteå

Skellefteå




05 okt

Älvsbyn

Älvsbyn

Skellefteå



12 okt

Luleå

Luleå




02 nov

Piteå

Piteå





Filip ska jag ställa på en eller två utställningar innan WDS för att se hur han för sig i ringen. Det skulle vara extra roligt om mustachen och huvudhåret hade växt ut tlll lämplig längd tills dess. Själv tycker jag Fille är snyggast av alla affenpinschrar i världen, vi får se vad domaren tycker. Det kan hända att domaren ser det hela en aning mer objektivt.

Ikväll har jag hållt lydnadskurs och det har varit lika roligt som vanligt. Men hur jag än klär in mina fossingar i yllesockar och diverse sulor i skorna så fryser jag alltid som tusan om fossingarna innan kursen är slut. Det slår aldrig fel. Jag har hört talas om sulor med värmeslingor som är batteridrivna. De ska visst kosta en bra slant, men kanske att jag kan ge mig själv såna i 35-års present?..
Well well!

S


Ny blogg på prov ett tag...

Jaghapp då testar jag att skriva lite då....
Det irriterade mig massor att det inte gick att lägga upp bilder ur sin egen dator på förra bloggen så nu provar jag den här. Dessvärre så fattar jag inte mycket av hur man designar den, den får se ut så här tillsvidare.

I torsdag var jag hos Monica på Lung och ro och fick massage. Verkligen hur skönt som helst, jag hade gärna tagit massage varje dag. Nu tar jag massage varannan vecka, det känns ändå lyxigt varje gång.
Jag ska försöka ta mig till vattenspinningen, och det har jag inte gjort en enda gång den här terminen. BUUU på mig! Jag mår så mycket bättre i både nacke, axlar och rygg när jag är kontinuerligt på vattengympan. Slut med ursäkter för att stanna hemma därifrån!

Igår var jag och Johan på Ikea och handlade. Vi köpte två byråer till sovrummet, lite krafs, lampor och annat som råkade hamna i korgen. Jag ville ha ett till lammskinn men ansåg mig inte ha råd med det. Märkligt då jag stoppat smått och gott för sjuhundra i vagnen, det är vad TVÅ lammskinn kostar. Det går inte så bra när jag tänker alla gånger.
Det bästa med Ikearesan var att jag och Johan höll sams hela vägen. Annars kan vi ha en förmåga att inte alltid vara goda vänner på affärer. Johan påstår att jag vill pillra och titta på ALLTING, jag hävdar att han har så bråttom att vi inte hinnr få med oss det vi faktiskt skulle ha. Åsikterna går isär, men igår höll vi oss från tjafs.
Johan for på poker/krogkväll medan jag valde att vara hemma och ta det lugnt. Sara och babysen kom på besök. Babysen som ännu inte fått ett namn. Nu verkar det som att det är Jack VS David, jag lägger min röst på Jack.
Vi hade det iaf mysigt och låg på varsin soffa och kollade lite TV och surrade, surrade och surrade...

Idag har jag varit och tränat hundarna med AK och Carola.
Jag har tränat lite av allt möjligt med Åke. Vi inledde med en platsliggning, där jag vid avslutet kunde se en liten tendens till att bli orolig vid avhämtningen. Bra att få fram det vid träning. Hoppas det händer oftare så att jag kan komma tillrätta med det. Annars så låg han avslappnat och fint. Att han rör lite på rumpan och ibland lägger sig på skinkan bryr jag mig inte om nu.


     
Ester, Åke & Unna        Filip tränar rutan

Efter träningen var jag och AK och fikade på retrocafet. Det var riktigt, riktigt mysigt där. Det lev en långfika med en massa trevligt surrande. Kvinnan som driver cafét bjöd på rundvisning. Tänk att man mår gott av att få minnas tillbaka med hjälp av alla grejor de samlat där. Det fanns verkligen massor med grejor, det krävs nog x-antal fikor för att hinna med att se allt.

Nu öser det verkligen ner snö och det känns väl inte allt för kul. jag hade hoppats på att det skulle tina bort snö och inte komma ännu mer. Jag hörde på radion att vi har  100-150% mer snö nu än vad som är normalt för årstiden. Det känns inte så uppmuntrande!

Well well!
S

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!