Hipp hipp hurra för Camilla som fyller år idag!

Grattis på födelsedagen CBW!
Hoppas ni firar ordentligt i Grekland, bilden är från då ni var helt nykära långt innan du blev fru S...
Tiden går och tack och lov vi med den!
Stor kram!

Herr o fru Sundberg

Well well!
S

..och så var allt mkt roligare igen!





Well well S

Plötsligt händer det!

Tyvärr inte på vågen, den stod på samma som förra veckan och den här veckan har jag verkligen skött mig utmärkt!
Jag fortsätter som vanligt och hoppas på bättre resultat nästa vecka. Det finns liksom inga alternativ. Jag har inte lust att svälta mig med pulver, jag äter bra vanlig mat och håller mig till att vara under 1500kcal, precis enligt planen.


Plötsligt händer det, och det som hände var att jag varit och lydnadstränat mina hundar ikväll! Det var inte igår och inte förra veckan heller!...
Superkul var det iallafall!

Filip
Linförighet
Fritt följ
Läggande u gång
Tandvisning
Platsliggning
Hantering av främling

Fredrik
Fritt följ fast på nivån gå vid sidan med alla fyra fötter i marken
Sitta vid sidan
Stå
Hantering av främling

Dessutom har vi planerat in för ytterligare träning! Det du!!!

Hur bibehåller man sin motivation i svåra dagar och var hämtar man inspiration och jävlar anamma??

Jag har alltid haft väldigt svårt att bibehålla min motivation i viktkampen. Det är just därför jag aldrig lyckats med viktkampen. Den här gången känns det såååå annorlunda. Jag har alltid gått ut 100% och lite till, men det är inte så länge motivationen och kraften har hållt i sig. Jag har absolut inte haft någon kraft, kunskap eller kunskap om hur jag ska hantera motgångar och "misslyckanden".
Nu i måndags när jag vägde mig var det inte kul att vågen visade plus. Hela den dagen var jobbig. Jag la massor av min energi på att älta detta, hur inte värt det är att sabotera för sig själv. Att jag minsann lärt mig något av detta osv... Mitt jävlaranamma kändes väääldigt avlägset.

Skillnaden nu och tidigare är jag inte ger upp, utan jag försöker direkt göra en handlingsplan för hur jag ska undvika att samma situationer uppstår igen. Det känns lite likt att vinna en oväntad vinst, det är enorm stort för mig att inte tänka saboterande tankar och bara skita i allt.
Jag är grymt stolt över att jag klarar att sätta mig över min sabotör . Min stora skräck är att jag ska tappa min motivation och kraft. För den som inte är eller har varit överviktig tror jag det är svårt att förstå hur prillig jag kan vara när det gäller allt som går att äta. Lika lite som jag kan förstå de som tycker det är kul med Bungy Jump.
Skräcken är iallafall att jag inte längre ska ha kraften, att det ska bli som det blivit miljarrrrders gånger tidigare. Att jag ska tappa all min kraft till kost och motion.

Något som blev väldigt tydligt för mig i går är att stor del av min kraft och motivation kommer från människor som jag inte vet vilka de är, som jag aldrig träffat och vissa har jag inte ens ett ansikte på.
Det finns så många fantastiska människor som delar med sig av sin viktkamp, både i med och motgångar. De är en av mina stora inspirationskällor!! Tack internet och tack alla som bloggar och hjälper mig att klara det här!
Ett tag har jag tyckt att jag ägnar så mkt av min fritid vid datorn, bloggar, tänk dig smal, viktprojekt och min egen blogg. Men när jag dragit ner på den tiden och igår surfade runt som jag brukar så kände jag direkt hur stärkt jag blir av att läsa om andra männsikor som göra samma sak som mig. Hur det känns tryggt och uppmuntrande att jag inte är ensam, långt ifrån.
En sak till som jag har skräck för är att misslyckas så att jag till slut måste göra en viktoperation, och det vill jag inte! Det är för övrigt inte ett alternativ eftersom jag kommer lyckas strålande med min livsstilsförändring!

Ikväll var jag och städade i min sunkstökiga källare, där uppdagades en kartong med "smalbyxor", jag tog upp sex par av de största smalbrallorna och alla utom ett par satt finfint. Det om något ger mig kraft och lust att fortsätta med det jag gör!

Ikväll var jag på en halvrask promenad med mina hundar. Jag har aldrig gått i koppel med min valp Fredrik som är fyra månader så jag tänkte att det var på tiden och gick promenaden i kvarteren här i byn med kopplade hundar, annars går jag aldrig i kvarteren och använder pinsamt sällan koppel på mina hundar. Så då blev det två flugor i en smäll, koppelträning för Fredde och en lightmotion för mig.

Dimma över ängen, kall luft på intågande..


Dagens intag:
Fr: 1½dl yoghurt
Mm: 2 koppar kaffe
Lu: Broccoli & ostsoppa a'la Felix
Mm: Kaffe, 1 finncrisp m 1 tsk leverpastej, 1 riskaka
Mi: 120g stekt spiralkorv, 2 stekta ägg, stekt lök
Tot: 1063 kcal
Motion: Halvfartspromenad 25 minuter

Well well!
S


Pissväder och tulpaner..

Pissig dag, ont skall med gott fördrivas!
Idag har varit en pissig dag. Jag vaknade inte alls pigg och frisk utan snarare än sämre, dock absolut inte döende på något vis.

Kollade i rabatten i morse och några av tulpanerna är på väg att slå ut, ett vårtecken och det gillas!

Det var ont om kunder i butiken idag och det är en riktig motivationsdödare de dagar som det är så.
AnnaLena ropade att vi skulle prata om något som var kul, och då valde vi att prata om en motivationsresa. Sen bestämde vi när den ska bli för annars blir det aldrig något.
Så sen roade vi oss med att kolla på resor till diverse ställen men fastnade på Barcelona och Budapest, Prag är också på tapeten...
Råkar du läsa det här inlägget och har någon åsikt av något slag, så dela gärna med dig, tips på roliga aktiviteter, bra billiga hotell och dyl tages tacksamt emot!

Handbromsen sitter i och det känns skönt. Vi hade lyxen att helt otippat få hemlevererat färdiglagad fiskgryta som var smarrig av en god vän, tackar tackar!
Kvällen har tillbringats i soffan nonstop. Jag hatar när jag inte kan motionera, jag riktigt känner hur jag sväller och hur jobbigt det kommer att bli att omstarta.

Det verkar vara som att välja mellan glass eller milkshake!
 
Budapest                                              Prag

Dagens intag
Fr: yoghurt
Lu: Thaisoppa a'la Felix
Mm: Kaffe, lättdryck tranbär
Mi: Fiskgryta, broccoli, 1 hårdbröd m bregott o ost
Kv: 1 tekopp
Tot: Styvt 1064kcal

Well well!
S


Handbroms!

Nu sitter jag i sängen och skriver, det här är den tidigaste kvällen jag gjort på mycket länge. Det känns lite lyxigt att vara under täcket redan. Det är vad jag säger till mig själv iallafall. Egentligen innerst inne är jag sur!
Min plan var att ligga i floatingtanken och sen motionera en längre runda efter jobbet ikväll. Istället ligger jag här. Surt!
Anledningen är att jag idag mitt på dagen fick feber. Vilket onödigt påhitt!
Jag har under några veckor känt att jag "håller på att bli sjuk". Du vet när det är otäckt mellan halsen och näsan och begynnande ont i halsen, men det har inte blivit mer än så. Tills idag.
Först avbokade jag min floating, sen tänkte jag att jag kunde gå en lugn lite längre promenad runt byn. Sen stannade jag upp och lyssnade på min kropp och hörde vad den hade sagt om jag inte hade tagit febernedsättande.
Av den anledningen ligger jag nu i sängen... I den bästa av världar vaknar jag pigg och frisk imorgonbitti.

Det har varit lite dålig kosthållning vid två tillfällen sista tiden. Dels på Valborgsmässoaftonen och första maj. Två dagar då det varit för stora intag.
Valborgs var det pommes till oxfilén, ingen mängd men friterat är friterat. Utöver det intogs det en hel del alkohol.
Detta resulterade i att jag vaknade bakfull före tuppen på första maj. Bakfull är för mig detsamma som galet hungrig och sugen på ALLT!!!!!!!
Vi åt både, pizza, hamburgare och glass. Sist vi åt den typen av kost var på nyårsdagen, då av samma anledning. Det är således livsfarligt att vara bakfull!

Valborgs 2615 kcal, 1:a maj 2875 kcal.
Det var alltså måndag och tisdag förra veckan. Sen på lördagen var vi på middag hos vänner, vi hade tillsammans planerat menyn och vem som skulle laga vad.
Jag hade noga planerat och fyllt i vad dagen intag skulle bli. Det som hände var att det bjöds på mat som inte var inplanerad i form av baguette och ljuvlig vitlökssås gjord på CF. Jag var inte bättre än att jag åt av båda, jag hade lätt kunnat vräka i mig dubbelt så mkt bröd men hejdade mig. Varför ska vitt bröd vara så otroligt gott!?!

Det resulterade i 1842 kcal. Bortsett från dessa tre dagars övertrassering har jag skött mig utmärkt. Jag har hållt mig under mina 1500 kcal och har ätit bra och god mat. Det som jag förundras över är att jag enligt viktklubb.se ska äta över 2200kcal varje dag för att minska önskvärt i vikt. Det vet jag att jag inte kan göra.
Vågen visade +1,1kg. Det var INTE kul!
Det som är skönt är att den inte visar plus när jag skött mig som jag ska. Det som jag lärt mig är att det går inte att leva loppan utan att det får konsekvenser.
Denna lärdom har fått mig att tänka att jag ska tänka lite extra på mina intag nu och vara lite mer "sträng" med mig själv. Jag tål det!
Undantag är 19/5 då jag ska på hundutställning på dagen och på fest på kvällen. Sen 30 maj ska jag och min kollega till Sthlm i några dagar och då kommer det också vara några undantag. Det är de två utmaningarna jag har framför mig, och den största utmaningen är att köra med handbromsen i förutom de två tillfällena.

Dagens intag
Fr: 1,5 dl yoghurt
Lu: Thaisoppa a'la Felix
Mm: ½ sweetie, kaffe
Mi: Fiskpinnar o broccoli
Tot: 763 kcal
(söndag:1431, måndag:1221)

Well well!
S


Annorlunda vecka...

Här bara sprutar det av helgdagar, det är visst fredag och helg IGEN imorgon. Jag klagar inte, men nog är det lite snurrigt allt.. Måndag två gånger på en vecka och fredag två gånger på samma dag, och dessutom en lördag på en måndag och söndag på en tisdag...

Jag är helt supertrött, men tänkte ge ifrån mig ett livstecken iallafall. Jag har haft det bra sen jag skrev sist och kommer om inte annat för min egen skull skriva en rapport om hur det varit. Men inte ikväll, jag är så trött så det liknar ingenting.. 

 Idag har jag varit uppe före tuppen dvs 05.20 *puh* jag är glad att det inte sker varje dag...
Jag och min kollega har varit till Dr Hassel och tagit bort födelsemärken, därav uppstigning i tidig arla.

Dagens roligaste: Dr Hassler sa till mig och AL;
-Det är så trevligt att träffa så glada, runda flickor!
Vi höll på fnissa ihjäl oss på vägen ut a'la fjortis...

Dagens jobbigaste: Motion m Bungystavarna från Ok och hem, har precis kommit in genom dörren.
Är helt supertrött och det var med viljans kraft och ingenting annat som jag motionerade idag. Och för en till sak, jag har bestämt att motionera minst tre ggr per vecka och det blev andra gången idag. Det har jag lovat mig själv och det är bäst att hålla det löftet!

Bilen ska besiktigas imorgon bitti och det känns lite väl spännande. Det är ju en gammal skruttig bil jag har, men jag vill såååå gärna att det inte ska vara något fel på den.

Fr Fil & Allbran, kaffe
Lu Färdiglåda rund burk från Felix
Mi Korvstroganoff, 1 hårdbröd m ost o bregott
Tot: 1389kcal
Motionerat 36 min m bungystavar, kallt, blåsigt och enbart på viljan...

Well well!
S

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!