Knott, knottigare, knottigast!

I fredags var jag till min vän Ulle. Vi satt på hennes altan och åt sallad, drack vin och pratade tills klockan var alldeles för mycket. Behöver jag säga att vi hade det jättetrevligt?

Johan var och lämnade gossarna hos Daniel och Carola som skötte dem åt mig då jag skulle på utställning i Vännäs och Johan jobbar 7-20 sina arbetshelger.
Uppstigning 02.30, det är inte i min smak. Jag tyckte jag var trött då men det var ingenting mot för vad jag var när jag kom hem tjugo timmar senare. Om än nöjd och belåten med helgens resultat, mer om det kan du kolla på www.svartatassen.se.
Mikael såg till att hemresan inte var fullt så angenäm som den kunnat vara.


Jag behöver knappast skriva någon förklaring till bilden, och inte heller nämna varför han slickar sig om munnen

Idag har jag tagit mig en rekordlång sovmorgon. Det har inte blivit många knop gjorda idag, Jag har umgåtts med mamma, tillsammans var vi till min bror och hans familj. Jag har planterat lite blommor i krukor och urnor och skrubbat hamocktaket, mer än så har jag inte uträttat här hemma.

Jag och Carola hade träff i spårskogen och jag säger då det, det är knott och mygg så det förslår i år. Det gick verkligen inte att stå still, de var fullkomligt galna. Rutinerade som vi är hade vi inte heller med oss myggmedel. Jag hade kunnat svära på att jag hade det i handskfacket, men så var det naturligtvis inte. Jag hävdar att nån stulit det, kanske Mats?!
(Här hemma skyller vi alltid allt på Mats av ren princip).

Åke var hemsk ungefär halva spåret, bitvis orkade jag nästan inte hålla honom -riktigt vidrigt. Trösten är att han gjorde ett fantastiskt spårarbete!
Jag är mer än nöjd trots att vi bommade tre apporter av sju. Markeringarna var jättefina, mindre bra är att han valde bort tre stycken. Jag tror ganska säkert att han valde bort dem eftersom jag såg de själv när jag klev över dem.

Filip spårade bra, men blev en aning störd och ofokuserad när det kom en cross och brummade brevid spåret. Han hade två apporter i sitt spår, jag kan inte påstå att hans markeringar är super, men man måste börja i nån ände.

Ester spårade jättefint, det var första spåret för säsongen. Hon har fint tempo, är  intensiv och det ser allmänt bra ut.

Efter vi var klara var det inte aktuellt med eftersnack då vi bara ville järnet därifrån då vi höll på bli fullkomligt uppätna.
Well well!
S

Torsdagens träning

I torsdags var jag och tränade lydnad i sällskap med Karolina, AK och Carola. Det var underbart väder och vi blev ute några fler timmar än vad vi tänkt oss...
Vi hade gott om störing i form av ett stort gäng som utställningstränade och rallygalningar.


Solen på väg ner

Jag introducerade hindret för Filip och han fattade ganska snabbt vad som förväntades av honom. Överhuvudtaget var Filip fantastiskt duktig hela träningen. De flesta moment till lydkl1 är påbörjade eller alla undantaget platsliggningen, snart är det träningstävling och tills dess borde vi ha hunnit en bit på den också.


Filip

Till Åke satte vi ut sex rutor som alla var placerade så att han hade en ruta till vänster, höger och framför konan. Det var klurigt men roligt för Åke. Han är en aning snabb på att ta egna beslut ibland och nu fick han tänka till och rätta sig efter mina beslut.
Trippelapporteringen la vi upp så att han hade rutor till höger och vänster om konan, det var också lite klurigt för Åke som gärna laddar hela på programmet mot rutor och koner i allmänhet.
Jag är supernöjd med torsdagens träning för båda mina gossars del!


Platsliggning med galne-gulliga-George uppbunden i målet




Unna nyfriserad i utställningslook och bara såå snygg!

Jag vet inte vad som hänt med Carola, kan hon månne ha bytt ras?


Well well
S

Hänt under veckan som varit..

Sedan jag skrev sist har jag varit på pappas 60-års fest!
Jag var alltiallo på festen och öppnade champage, fixade med buffén och diskade och diskade och diskade. Glömde jag säga att jag diskade?!
Extra roligt var att träffa min kusin Niklas som jag inte sett sen uppskattningsvis 96-97. Eftersom min merparten av min släkt på pappas sida bor i Stockholmstrakten ses vi inte så ofta. Min faster Lena och farbror Tommy var också på plats och jag hann prata en stund med de båda.


60-åringen

Efter två timmars sömn bar det av till Piteå för SKK utställningen där. Vädret var strålande, kanske lite väl strålande i hundsammanhang. Det var oräkneliga gånger det ropades i högtalarna om hundar som var instängda i bilar, helt otroligt så korkat. Dessutom är det "hundfolk" som är på platsen vilket gör det ännu mer obegripligt.

Filip skötte sig fint i ringen enligt vittnen. Själv tyckte jag att det kändes sådär., men det är dumt att klaga om det såg bra ut. Mindre bra var att jag hade ett linne som hakade fast sig ovanför ändan när det var meningen att det skulle hänga över sistnämnda kroppsdel.

Rantar runt i ringen

Filip fick 1:a ck BH4 
Det gick med andra ord toppen på Filles utställningspremiär. 
 
Filip står framför domaren

Lördagkväll somande jag ovaggad för att vara pigg som en mört söndagmorgon då det var Pitåe igen. Denna gång var det SSPK utställning på Nolia.
Det var lagom temperatur inomhus och gassande utomhus, perfekt för inomhusutställning med andra ord.
Hela arrangemanget var väldigt bra anordnat. Det började med gratis parkering, sen var det ett gäng fotbollsgrabbar som kom och erbjöd sig att bära våra grejer, de tom packade upp trimbord och stolar. Finalerna var utan lång väntetid, ja det var bra anordnat helt enkelt!

Filip kändes jättefin och jag är mer än nöjd med hans insatser under söndagen.




Filip fick 1:a ck BH2, bättre kunde det inte bli....
Filip blev bästa junior vilket innebar att vi skulle in in BIS juniorfinalen (som vi inte riktigt hade koll på att vi skulle till).
  
I BIS-juniorfinalen placerade sig Filip trea!!

Resten av vekcan har jag hunnit vara barnmorska åt Mette som fått valpar, uppvakta min syster som tagit studenten, firat Erik på hans trettioårsfest.

Ester kom till oss i tisdags så vi njuter av att ha henne hos oss, gladast är nog ändpå Fille och Åke.
Carola har skcikat mess där det står att de inte har någon sol och att hon saknar sina långkalsonger, hoppas de hinner få lite värme iaf när de ändå rest så lång bort för solen skull...

Idag har jag varit på trädgården och inhandlat en ny syren. Det var meningen att det skulle införskaffas mer växter men våran husse kom hem från festandet strax före sju i morse och han var så sugen på att kräkas när vi var på trädgården så jag har avtalat med mamma att åka dit med henne på tisdag istället. Överhuvudtaget är det roligare att gå på trädgården med mamma, hon har liksom ett visst intresse och det kan jag inte säga att Johan har, snarare ointresse...

Well Well!
S


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!