Skördemarknad i Boden..

I dag började dagen vid fyra i morse. Jag somnade på soffan på soffan 19.20 igårkväll och bad Magnus att väcka mig kl 20.00. Då ville jag inte alls vakna så han lät mig sova vidare, vilket jag också gjorde. Magnus tyckte inte det var nån vidare mysig fredagkväll, fredagsmys har olika innebörd i olika familjer...
Iaf så vaknade jag utvilad vid fyratiden. Jag såg lite Tv -Mitt Afrika. Jag minns hur mkt ståhej det var runt den filmen när den var ny, och idag har jag svårt att förstå vad som skulle vara extra med den.
När jag tog ut hundarna för rastning så kom även hyresgästen Olga ut, hon hade gjort samma kvällsaktivitet och var också nyvaken ut med hundarna.
Jag roade mig med att virka, men kröp sen ner brevid Magnus och läste till kl sex då jag lyckades somna om. Det är så himla härligt att lyssna på Magnus när han sover, bara känna att han finns där.
Jag vaknade nästa gång kl 8.30 och lyssnade på "Ring så spelar vi" i väntan på melodikrysset. Det var ett ovanligt lätt och roligt kryss idag. Multikvinna som jag kan vara ibland så kryssade jag, virkade jag och åt pulverfrukost samtidigt.

Vi har varit en sväng på skördemarknaden idag, jag tror inte vi missat ett enda stånd och varit in i varenda kyrkstuga idag. Jag upplevde att det var fler där i år än vad det brukar vara. Dock slösade jag inte en krona. Det gjorde Magnus som köpte en ny börs i kalvskinn.
Innan det var vi på Kappahl. Jag hade spanat på deras hemsida och beräknade att shoppa för 2500:- men det fanns inte kvar något av det jag ville ha så notan stannade på 262:-, en jeanskjol som jag inte tänkt att jag skulle ha följde med hem.
Vi var in en sväng på Ida Nilssons garnaffär och jag kom ut med två nystan och två virknålar som jag envisas med att kalla dem fast alla andra säger virk-krokar.
Vi var också en sväng på Hanssons Café, så vi gjorde MAO en halvdag på stan.

Egentligen borde vi gå ut och ta tag i jordlasset som väntar på släpet, men vi känner oss båda ganska lata, så jag tror vi fortsätter med det en stund till... Mange dataspelar och jag virkar.

Well well!
S


Virkad babyfilt

Min fina vännina Linda och hennes Tomas har fått en pojke idag. Eftersom jag var helst säker på att det skulle bli en tjej så virkade jag en rosa babyfilt med blommor. Nu var min intuition helt fel eftersom ultraljudet visade att det var en pojke.
Med andra ord så håller jag på för fullt nu och virkar en lite mer killig filt, även om han säkert skulle trivas utmärkt bland rosa blomster, mest blir det en ny för att det är så himla roligt att virka!


Blomsterfilten -Inte pressad och fäst ännu...

Well well!
S

Vindens skugga & Ängelns lek

Av: CARLOS RUIZ ZAFÓN

Vindens skugga
läste jag för några år sedan och tyckte att den var riktigt bra, även fast det inte riktigt går att säga vad som är bra. Den är liksom märklig på ett härligt sätt, en totalt uppslukande berättelse, gäckande, gåtfull, romantisk, mystisk och lockande utan att jag egentligen vet vad som driver mig vidare i boken. När den var slut så saknade jag den.


Av den enkla anledningen blev jag glad när jag såge en bok av samma författare, utan att tveka hade jag den med mig hem.

Änglens lek. Den är inte riktigt slut ännu, men fantastiskt så bra den är. Den är i samma stil som den förra boken, med samma fantastiska språk och om möjligt ännu mer mystisk, äventyrlig och underhållande.


Köp mina vänner, He ä ba köp! Som Stenmark skulle ha sagt.

Well well!
S

...och här sitter jag och hennar håret...

Jag hennar håret och det borde jag gjort för länge sen, för att inte tala om hur mkt jag behöver bli klippt!
Som att det inte var nog med det så har jag slut av alla bra schampon och bara kvar skrutt med silicon i...
Jag måste verkligen ta tummen ur och göra ett besök på bästa Naturfrisören Marie på Åsa & Marie.
Först henna ihåret, på det aluminiumfolie, runt huvudet Torky så det inte rinner och på toppen en yllemössa. Det och en urful "hennat-shirt" så blir resultatet UA.

Som vanligt vet jag inte hur man vrider bilder på blogg.se

Idag har jag inventerat lite bland mina garner. Eftersom jag ska tillbringa en vecka på en båt i Turkiet så tror jag mig få en del tid för mig själv till att virka.
Så då har jag således gjort mig en anledning att beställa lite garn till en liten summa av 529:-
Jag är lokalpatriot och handlar helst här hemma i Boden, men vissa grejor finns inte att få tag i och då är det fint med Internet.
Jag var till Garnaffären som ligger på samma gata som mitt jobb idag och insåg att jag inte hade koll på vad jag egentligen skulle ha, så nu har jag sorterat upp och lagt några nystan i handväskan. Det betyder att jag ska ta med mig dem till Garnaffären och handla annat matchigt garn så de jag har inte ligger och skruttar i min samling.

Här har jag lagt upp lite garn på sängen för att kunna sortera in i rätt backar.
Numera är det ordning och reda...


Nu blir det soffan och mormorsrutor!

Well well!
S

Nu gör jag kväll...

... Attans så kvällstrött jag varit hela veckan, även om "hela" veckan bara varit i tre dagar.
Jag har inte gjort många knop sedan jag kom hem från jobbet. Tvingat mig att torka ur poolen, diskat burkar av allehanda slag och pratat en lång stund i telefonen med min fina väninna Louise. That's it!

Skäms på mig och Magnus!
Du anar inte vad vi har kastat bort mat. Det är skamligt hur mycket mat vi kastar bort för att det får stå och bli dåligt i kylskåpet. Det samtidigt som männiksor går hungriga och svälter. SKANDAL!
För att inte tala om hur mycket pengar vi kastar bort, och vi är inte några krösusar precis...

Dieten fortgår och det går ganska bra nu. Må min karaktär vara med mig!!

Mange är duktig och motionerar, det är inte jag. Jag rör mig inte alls, inte överhuvudtagen, inte nåt alls.
Herrn i huset hurtar och cyklar från Björns i Boden till Universitetet i Luleå ca 4 mil, och han är också tjock, vad är min ursäkt nu då?!

Om jag inte vore så väluppfostrad skulle jag sätta in en bild på min mage i profil, men jag besparar er den just pga av att jag är så hövlig.
Det som är toppen med min mage är att den faktiskt blir mindre, och att den inte är sugen på något som den inte bör äta. Det är iaf riktigt bra!

Well, well nog med gnäll!
S


Leonas virkade väska..

Min väninna Camilla undrade vad jag egentligen virkar, och det är allt möjligt. Just nu är det barntossar till mina älsklingsungar. Prova ska du få se hur kul det är både att virka och sticka. 


Nu är Leonas handväska färdigvirkad. Jag tog inget foto på den, men det gjorde Leonas mamma Linda.
Mönstret jag använde kommer från Drops, men jag har snickrat till det en del.


Blommorna du ser sitter på bandet man drar igen väskan med, så även
bladen. Jag tänkte att det inte skulle gå att dra igenom bandet, så är
det större risk att det inte försvinner.
Mellan de blommorna fastsytt på väskan är det en dubbelblomma med blad.



Fasters finaste flicka med sin nya väska

Well well!
S

Godaste kladdkakan

Igår hade vi kräftkalas här hemma tillsammans med fina släkten!
Morbror Lasse, fru Maggan, fina kusin Anton, Lillebror, sambo Linda och underbara ungarna Leona & Elliot var här och så även jag och Magnus och Johan L och Kezi. Lilla mamma var också över en stund.
Partajtält, varm sommarkväll, sånghäfte, underbart sällskap. Då är det svårt att misslyckas.
Det blev väldans mycket snapsande igår. God var den också och kan rekommenderas; Kallsupen. Passade utmärkt till kräftor.

Idag var det inte riktigt lika roligt. Grisigt partajtält, dånande huvudvärk och rastlös och lat på samma gång. Men det var det värt.

Magnus hade bakat St. Hans Kladdkaka till efterrätt och den var superdupergod.
På veckorna pulvrar jag till frukost och lunch, till middag kör jag LCHF. Men på helgen får man äta lite som man vill utan att ta i så man spricker. Det verkar funka. Minus 2,3kg efter semestern så det bådar gott.
Vi åt LCHF strikt från nyår till semestern, och under semestern har det varit Vilda Västern. Nu tillbaka till ordning och reda.


St: Hans kladdkaka
3 Ägg
4 1/2 dl Strösocker
2 1/4 dl Vetemjöl
4 1/2 msk Kakao
225 g smält Smör (ej margarin!)

Gör så här
Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao. Tillsätt det smälta smöret och rör smeten slät. Häll smeten i en smord och bröad bakform. Baka kakan i 175 grader tills den börjar spricka lite i kanterna, ca 20-25 minuter. Låt kakan stå i kylen över natten.

Receptet är ärligt stulet på http://kalasgott.blogg.se/

Turkland, nu kommer jag!

Så!

Då var resan till Marmaris bokad. Jag ska åka och segla med min pappa, farbror och några kompisar till pappa i en vecka. Underbart!
Jag har inte seglat på massor av år, men förhoppningsvis har inte ränderna gått ur zebran.
Pappa har haft sin båt där i många år, men av olika om och men så har det inte blivit av för mig att följa förräns nu...
17:e sept ska jag segla och virka i Turkiet, känns inte ett dugg tråkigt!

(..och för dig som försökt nå mig på min mobil, så fungerar den halvutmärkt nu igen efter ett långt bad i Manges vattenglas, dock envisas den med att visa hur många missade samtal jag har men inte från vem..)


Pappa, farbror Tommy och Mange

Well, well!
S

Garn, garn, garn...

Så var det slut på semestern.
Härligt att vara tillbaka på jobbet även om det inte hade varit helt fel med två veckor till nu när jag ändå känner mig utvilad för att ta tag i alla projekt.
Projekt har vi gott om på Spadvägen. Just nu så är den nya cykelparkeringen färdig, kantsten är lagd, hälften av plattgången är gjord så det har kommit sig en bra bit på väg.
Mange är den som gjort allt, jag har gjort andra saker som jag har mer talang för. Därmed inte sagt att det var roligare latare saker. Jag har rensat ogräs och annat supertrist under tiden.

Så här illa såg det ut innan vi började


Nu är cykelparkeringen på plats, nu är det "bara" det runt omkring kvar
Och här ser man att det håller på hända grejor.. Man ser även en skymt
av min härliga barnpool som jag så gärna plaskar i ...


Nytt rekord är satt i lite lästa antal böcker under en semester. Jag läste igår ut den enda bok jag läst under semestern, och jag tror aldrig det hänt att jag läst så lite under en semester. Jag vet inte vad jag gjort istället, kanske varit mer social med andra människor, vet faktiskt inte...

Min bästa kompis hammocken och jag, man kan inte vara snygg jämt!

Mange är i fjällen nu och igår när jag skulle slå av och rädda hans dator från åskan hade jag en liten överraskning på skärmen.
Alltid kul med trevliga överraskningar.

Lite gulligt va? Han är fin mannen i mitt hus..

Tänk så jag ändrar mig hit och dit.
För två år sen skulle jag säga bort mitt internet eftersom jag inte tyckte jag behövde det, och att en utgift mindre alltid är välkommen. Min kollega AL sa att jag inte var klok och absolut inte kunde göra en resa tillbaka till stenåldern.
Innan dess var jag bloggberoende DeLux och var precis avgiftad.
I höstas/vintras var jag på väg att köpa en ny bärbar då min är helt kass och oanvändbar, jag hade tagit mig ett rejält återfall i bloggvärlden. Den här gången handlade det inte om hundträning och vad diverse affenmänniskor hade för sig med sina hundar.
Näe nu handlade det om fiskar, kar hit och kar dit å Scalarer i alla möjliga varianter.
Av olika anledningar blev det ingen ny bärbar, ganska bra då jag innerst inne inte tycker det är så bra att snöa fast vid datorn. Verkligenheten är faktiskt bättre!
Nu har jag haft ett lindrigare återfall, det handlar om garn, garn, garn, virk/stickbloggar... Kan inte se mig mätt på allt fint alla andra knåpar ihop istället för att knåpa lite mera själv..

Idag hämtade jag ut mitt efterlängtade paket med garn, så nu ska här virkas ikväll. En välbehövlig dusch först bara.

Inte för att jag behövde mera garn, men jag vill som hela tiden ha fler.
Jag älskar verkligen garn, och vissa näms jag inte ens använda.. *Stiiiird*


Well well!
S

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!