Godaste kladdkakan

Igår hade vi kräftkalas här hemma tillsammans med fina släkten!
Morbror Lasse, fru Maggan, fina kusin Anton, Lillebror, sambo Linda och underbara ungarna Leona & Elliot var här och så även jag och Magnus och Johan L och Kezi. Lilla mamma var också över en stund.
Partajtält, varm sommarkväll, sånghäfte, underbart sällskap. Då är det svårt att misslyckas.
Det blev väldans mycket snapsande igår. God var den också och kan rekommenderas; Kallsupen. Passade utmärkt till kräftor.

Idag var det inte riktigt lika roligt. Grisigt partajtält, dånande huvudvärk och rastlös och lat på samma gång. Men det var det värt.

Magnus hade bakat St. Hans Kladdkaka till efterrätt och den var superdupergod.
På veckorna pulvrar jag till frukost och lunch, till middag kör jag LCHF. Men på helgen får man äta lite som man vill utan att ta i så man spricker. Det verkar funka. Minus 2,3kg efter semestern så det bådar gott.
Vi åt LCHF strikt från nyår till semestern, och under semestern har det varit Vilda Västern. Nu tillbaka till ordning och reda.


St: Hans kladdkaka
3 Ägg
4 1/2 dl Strösocker
2 1/4 dl Vetemjöl
4 1/2 msk Kakao
225 g smält Smör (ej margarin!)

Gör så här
Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao. Tillsätt det smälta smöret och rör smeten slät. Häll smeten i en smord och bröad bakform. Baka kakan i 175 grader tills den börjar spricka lite i kanterna, ca 20-25 minuter. Låt kakan stå i kylen över natten.

Receptet är ärligt stulet på http://kalasgott.blogg.se/
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)






»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!