Rivstart 2013 -resultat

Jag har kämpat på bra tycker jag själv, även fast februari känns som ett halvfiasko.

Januari tappade jag under rivstart 4,5kg och totalt under januari 8,7kg
Februari tappade jag bara 1,2kg
Det ger ett resultat på -5,7kg under rivstart och totalt 9,2kg.
Det blir ett snitt under januari på -2,17kg/v, februaris snitt är en aning sämre  -0,3kg/v. Jag klappar mig själv på axeln och kämpar vidare.
Totalt under januari och februari har jag tränat 45 pass, 27 i januari och 17 i februari, För mig är det nästan ett jämnställt med ett världsrekord!!!
 
Rivstart 2013

2013-01-03 invägning
2013-01-10
2013-01-17
2013-12-24
2013-01-31
2013-02-07
2013-02-14
2013-02-21
2013-02-28

Delmål Rivstart!
[x] -1kg
[x] -2kg
[x] -3kg
[x] -4kg
[x] -5kg
[  ] -6kg
[  ] -7kg .....och hon går i mål! Fast nu blir det en aning senare målgång, men den kommer!!!

Så värt det..

Mina bär o frukter jag stoppade loss på idag kostade en onödig slant, men åååååå så värt det var!


Well well!
S

Rivstart 2013 -Strax over and out!

Imorgon har jag min sista vägning i Rivstart 2013, jag kommer inte att ha gått i mål men ändå gjort en fin prestation.
Ikväll har jag shoppat loss på Ica. Som jag tidigare berättat har jag det svårt med motivationen nu. Det som hjälper mig bäst är alla fantastiska bloggare ute i cyberrymden som delar med sig av sina viktresor i med och motgångar. Det är helt sanslöst så många vi är som tampas med viktbekymmer, och dessutom är det väldigt många som lyckas med sina ambitioner och just en sån har jag tänkt att bli!
Åter till Ica, jag shoppade loss färska hallon, färska blåbär och färska jordgubbar. Jag orkar inte ens tänka på hur och var de är odlade. Smaskens smakar de och jag känner mig nöjd över mitt val. Det slank även med bananer, sweeties och vindruvor.
Mange jobbar sent och oftast då passar jag på och äter lyxmiddag,  idag blev det fruktsallad och 2 dl yoghurt. Möööms!
 
Tidigare i veckan hade vi en kund som utan förvarning kräktes i butiken. Stackars människa, om kräkas är en mardröm så är kräkas offentligt en mardröm De Luxe...
Alla står vi oss själva närmast och jag har varit väldigt nojjig för att få vinterkräkssjukan, men nu verkar jag ha klarat mig. Jag varvar med att vara nojjig och att vara helt övertygad om att jag är immun.
Ett trix jag har för att klara mig är att när jag städat spya (kunder har kräkts förut också) så spritar vi såklart allt vad vi kommer åt, klorintvättar ytor och moppar och hinkar, spritar mina skor, händer och så till slutklämmen som är tricket -jag inhalerar handsprit.
Den du!

Well well!
S

Bästa kompisen i soffan...

...Har jag fått av min kollega AL. En helt underbar värmefilt som man kan reglera både tid och värmen på. Jag känner mig djupfryst fast det varit plusgrader idag.
Så under den sitter jag och myser. Eller myser och myser, jag känner mig lite gnällig.
Sedan 1,5vecka är jag inte riktigt i form i kroppen och det stör mig som tusan. Jag är inte sjuk, men heller inte frisk. Jag har trångt i luftrören och till och från förkylningskänsla i kroppen. 
Sista tiden har jag nästan uteslutande motionerat på crosstrainern men i går och idag har jag promenadmotionerat och attans så jag har ont i benhinnorna. Jag hade glömt bort hur det kändes, och jag glömmer gärna igen.
Igår dammade jag av mina fina Bungy Pumpstavar och jag och Mange gick en ordentlig tur i det härliga vädret. Det var flera plusgrader och strålande sol. Jättehärligt!
Imorse var jag på en promenad med stavarna innnan jobbet och så har jag promenerat hem från jobbet. Samma härliga väder idag och jag har verkligen njutit av att se solen. 
Vägningen i torsdags gick sådär. -100g, inte mkt att hurra för.
Jag har snittat 1222kcal och skött min motion, mer än så kan jag inte göra. Men jag erkänner att det stör mig JÄRNET!
Det är inte annat än att fortsätta, att gå tillbaka till förfallet är inte ett alternativ.
Det är bara till torsdag kvar på Rivstart och jag kommer inte att nå mål då jag har kvar 1,2kg, men  jag tycker jag ändå har kämpat på bra och ska fortsätta på samma vis. I torsdags hade jag gått ner 5,8kg under rivstart och sedan årsskiftet 10kg. Så på det stora hela får jag vara nöjd.

Den som känner mig vet att jag har problem med mina fötter och fotleder. Jag har ingen hålfot överhuvudtaget och samlar ofta vätska i fotlederna och fötterna. Det har blivit bättre med de specialgjutna sulorna jag gjort på Bekväma skor -Boten. De använder en annan metod att gjuta än vad de gjort på ortopeden. På Boten ligger man ner med fötterna helt utan belastning när det gör formarna och på ortopeden har jag stått med all min tyngd på fötterna när de gjort formarna.
Däremot tycker jag det är besvärligt att flytta sulorna mellan olika skor vilket gör att jag inte använder de i vissa skor så därför har jag gjort ett par sulor till idag. Vuxenpoäng! (Fattas väl bara annat då jag är inne på mitt fyrtionde levnadsår).
Men jag måste väl erkänna att det var min snälla mamma som såg till att det blev gjort, tack mamma!
I helgen var min bror och hans familj här på middag. Under dagen åt jag smart så att det skulle räcka med kcal utan att övertrassera. Det gick inte riktigt..
Förrätt: Svartbröd m en räkröra kryddad m riven ingefära och den var jättegod
Varmrätt: Stek lagad i lergryta m svamp, palsternacka o morötter. Sås av skyn och grädde, klyftpoatatis m skal.
Det var supersmarrigt och jag älskar lergrytan som vi flitigt använder oss av då maten sköter sig själv.
Dessert; Äggtoddy m frusna hallon i botten smaksatt med lime, marängtopping smaksatt m limecest. Gott men inte så gott som jag förväntat mig.
Till förrätt drack vi ett vitt vin som hette likadant som det det röda vi drack till varmrätten, båda vinerna var väldigt goda och det var fantastiskt gott med vin. Det röda vinet fick jag när jag fyllde år av pappas fru och jag undrar om det hade varit lika gott om jag inte varit alkoholfri sedan nyår.!?!

Det var vinet som spräckte min kcalbudget, vi delade 4 pers på två flaskor och sen drack jag också en mörk rom till kaffet. Det var var ljuvligt gott och jag ångrar ingenting!


Äggtoddy är en "billig" efterrätt när man räknar kcal, det är 2msk socker i varje portion. Jag provade att göra med stevia men det blev fiasko.
Det vägrade att bli fluffigt, men jag ska prova igen och då ska jag vispa utan Stevia och röra ner det efteråt när allt är färdigvispat och se om det fungerar bättre.
 
Den godaste äggtoddyn jag känner till smaksätter man med 1cl mörk rom och 1tsk snabbkaffe per ägg. Det smakar som tirmisu-toddy i allafall i min mun. Try it you might love it!

Något som retar mig är denna hästköttshysteri. Näe det är inte ok att fuska med innehållet i matvaror, MEN måste man kasta fullt ätbar mat när människor svälter?
Kan man inte donera maten till härbärgen, soppkök och vem som nu kan behöva mat och inte har pengar i börsen.
Jag har väldigt svårt att kasta mat. Även om jag innerst inne vet att en rest inte kommer att bli uppäten sätter jag den i en burk i kylen och när den blivit äcklig är det legitimt att kasta. Vi är överlag väldigt duktiga på att äta rester i det här hushållet och särskilt jag tycker det är lyxigt att bara värma färdig mat istället för att laga då jag oftast kommer hem sent från jobbet och är vrålhungrig då.
Det om detta. 

Well well!
S
 
 

Oj oj..

...oj.
Imorgon är det vägning. Jag har snittat under 1400 så det borde vara ok. Känslan är dock en annan.


Godaste frukosten imorse. Blåbärssmothie och leverpastej, i de bästa av sällskap: kaffe och dagstidningen!

Lunch

Tonfisksallad till lunch. Gott & billigt ur alla vinklar.



Soluppgång

Solen lyser in i vårt sovrum. Vi går mot ljusare och varmare tider -underbart!



Well well!
S

Rivstart 2013 -veckans vägning...

 
Veckans vägning var inte vidare kul alls!
Vågen visade -0.2kg. Jag har skött min kost utmärkt (1200kcal må-fr 1500 lö & sön= snitt 1285), dock har jag inte motionerat må-to då jag varit förkyld, men ÄNDÅ!!

Jag tappar självförtroendet stundtals och undrar hur i allsin dar de som har viktnedgång vecka efter vecka lyckas med det. Jag erkänner att jag känner att det är orättvist och jag vill vara som dem!
Tankar som att det är ingen idé, nu gluffsar jag i mig passerar i raketfart genom min hjärna. Men jag tänker inte låta mig luras. Jag VET att det här är den rätta vägen även om det går segt. Att återgå till min fd livsstil gör ingen glad. Då kommer jag definivt inte må bättre och tappa vikt. Det vet jag med all säkerhet, men tankarna hinner ändå snabbt passera genom huvudet.
 
 

5.7kg lost. 2.3kg to go
Jo nu ska jag göra mitt allra bästa!
 
I tisdags var det fettisdag och hos mig var det smaltisdag istället, känns bra även om jag lätt skulle kunna svälja en semla hel..
I torsdags var det Alla Hjärtans dag, som omväxling firades den dagen i vårt hus. Vanligtvis gör vi inte det men det var ett trevligt inslag i vardagen.
När jag klev upp på morgonen låg ett fint paket på köksbordet.

Paket och kokt ägg det är grejer det!

När jag kom hem från jobbet var det till dukad förrätt och fullt med "Sandra fjäsk". Gräddfil istället för CF och matlagningsgrädde ist för visp. Jag älskar att få vara prinsessan på ärten ibland!!!

Ytterligare ett "Sandrafjäsk" är att det serverades Cola Zero istället för vin. Nästa lördag ska jag dock göra ett planerat sedan länge undantag och dricka vin till maten. Har en särskild flaska som väntar på oss.

Nu ska jag göra dagens motion, sitter ombytt och klar . Känner mig inte vidare motiverad men det kan man inte alltid vara. He ä bara å gör ett!

Jo inga modellpoäng här inte...

Well well!
S
 
 

Fettisdag vs Smaltisdag

Men vilket j_ _ _ a tjat imorgon semlor.
Med vaniljkräm, med saffran, med bär...
Tidningen full i semlor, radion fullproppad med snack om semlor.Hos mig är det iallafall smaltisdag, än är det länge till jag behöver bättra på mitt fett.
Jag erkänner dock att jag är avundsjuk på alla som njuter idag.
Well well!
S

Ost & kex till middag

Med cherry coke zero till istället för vin för min del.

Livet är en fest!
Well well


S

Det är inge synd om mig...

Idag...Jag vaknade strax före åtta och åt frukost till "Ring så spelar vi". Det är alltid en skön soft start på lördagar.Det var en smula friskt på hundarnas morgonpromenad -27 och strålande sol. Vackert som ett vykort, men både jag o pojkarna höll på frysa ihjäl.Efter melodikrysset gick jag i källaren och slipade på mitt pelarbord som ska pryda mitt vardagsrum. Den stora frågan är om jag ska lacka det eller måla det vitt. Jag kan verkligen inte bestämma mig.Det ska bli kul att förnya lite i vardagsrummet även om jag generellt gillar när allt är som det alltid varit. När jag ändå var i källaren stampade jag 45min på crosstrainern. Skönt att ha det gjort och belöningen blev ett varmt bad. Jag är kass på att bada badkar. Jag blir rastlös och lätt illamående.Nu ligger jag soffan i sparkdräkten med Filip & Fredrik som sällskap i dubbel bemärkelse. Både på tv och i soffan.
Ikväll ska vi till kompisar för att spela spel och inmundiga ost och kex. Det får bli min middag. Det smakar bäst när man är hungrig och då räcker kalorierna. Det gjorde de inte igår. Jag övertrasserade med 300. Det är dyrt med sushi men ack så gott!Det är min första övertrass i år och ska inte bli nån vana.
Well well!
S

Nöjd...

...med mig själv sitter jag i sparkdräkten i soffan med min present jag köpt åt mig själv och en sen middag.
Min favorit dessutom, M jobbar sent så då passar jag på att äta "frukostmiddag".



Idag har vi suttit i telefonmöte 9-18 på jobbet, jag som inte är vän att sitta alls på jobbet fick duktig träsmak där bak i kombination med myror på samma ställe.


Här är jag fem min efter hemkomst, ombytt o redo för crosstrainer i källaren.
Jag stampade där i 45min och är grymt nöjd med det.

Nu ska jag läsa en stund innan det är mitt i natten.
Well well!
S

Tiden går...

..och jag hinner inte riktigt med..
Det var i fredags jag var in hit sist och det känns som att det var igår.
Men intet nytt har hänt sedan dess. Jag sover, jobbar, tränar och hänger i min soffa.
Mer spännande än så var det inte, inte under veckorna iallafall.
Solen har börjat visa sig vissa dagar och nu längtar jag till vårvinter med mera ljus och snöfria gångvägar. Ooo så härligt, men det är ett tag dit, men i den här tidsmaskinen är det väl snart höst igen..
 
Jag har handlat D3 vitamin och egentligen skulle det inköpet ha skett i september, men sent ska syndaren vakna.
Dosering:
Tag 1-2 kapslar om dagen.
Om din hud exponeras
för solljus minst 20 minuter per dag räcker 1 kapsel om dagen.
Får du mindre
än 20 min sol direkt på huden bör du ta 2 kapslar om dagen.
Så nu ska här ätas vitaminer, det gör jag redan men om man läser hos kostdokorn så innehåller mina vanliga vitaminer för lite D.
Det skulle vara intressant att ta ett prov och se hur vitaminerna och mineralerna i kroppen egentligen har det..

Well well!
Sallall

Vägning idag då..

 
Veckans resulat -1,0kg, 5.5kg lost. 2.5kg to go (av rivstarten)
 
Rivstart 2013

2013-01-03 invägning
2013-01-10
2013-01-17
2013-12-24
2013-01-31
2013-02-07
2013-02-14
2013-02-21
2013-02-28

Delmål Rivstart!
[x] -1kg
[x] -2kg
[x] -3kg
[x] -4kg
[x] -5kg
[  ] -6kg
[  ] -7kg .....och hon går i mål!
 
Well well!
S
 

Istället för sushi

Magnus är på AW i grannkommunen och tanken var att jag skulle lyxa till det med sushi. Istället blev jag bjuden till lillebror med familj för att äta annan rå fisk.
Torskrygg med ett finare namn; -Ceviche. Det är en Peruansk rätt som görs på rå vit fisk, chili, koriander o grön citron. Till det serverade de papayasallad m chili, avocado och små sötmandelskex. De äter low carb och maten var utsökt.
Nu ligger jag i magläge och käkar vindruvor samtidigt som jag kollar Mia Skäringers program. Jag tycker hon är så naturligt sjukt snygg!Well well!S

Sammanfattning av januari 2013

 

Då var februari månad här och det är dags att sammanfatta januari.
Andra januari ställde jag mig på vågen och skrek högt, redan innan hade jag bestämt att göra en rejäl förändring av min livsstil och vågens siffror fick mig ännu mer fast i beslut.

  • 27 pass på crosstrainer
  • Alkoholfri
  • Under 1500kcal alla dagar, oftast under 1200kcal
  • Skött min sömn
  • -9.5kg
Så jo jag känner mig nöjd med mig själv och min insats, nu är det bara att fortsätta med nya goda vanor och av erfarenhet vet jag att det är lättare sagt än gjort. 2013 ska bli mitt år! So far so good...
 

Sån här ser mina intag under månaden ut

..Och här är mina träningspass. Den sista veckan stämmer kcal bättre då min gamla pulsklocka var värdelös..
 
Well well!
S
 
 

 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!