Torsdag 28:e aug 2008

Idag skulle vi spåra på väderkvarnshöjden/Bjässberget, men det var nåt slags militärpådrag där så det var avstängt ungefär överallt. Istället åkte vi till Heden.

Jag hade lite tidspress så därför blev det en rak apportstig med 15 apporter och gullÅke plockade allihopa jättefint! Så mer än nöjd är jag =)
Filip fick träna lite lydnad istället för spår, och han var glad och överivrig -sockerungen,,,

Stort grattis till bästa Siv och bästa Pär som kommit över 600-tröskeln!

Åke har åkt på världens bästa pensionat hos Carola och Daniel, jag hämtar hem honom på söndag. Det är väldigt lugnt och tomt och tyst utan Åke hemma. Wilma kanske inte är gladast över att Åke kommer, Ester är nog desto lyckligare.
Tusen tack Carola och Daniel, I LOVE YOU A LOT!!!

Om nån nu missat det så håller jag på försöker samla vuxenpoäng och ta tag i allt som jag försummat i sommar. Enligt min goda vän Anna så är vuxenstadiet förbi, jag är inne på pensionärspoäng. Det grundar sig på att jag börjat stöka inför vintern i min trädgård... Eler vad säger du AL?

Well well!
S


Filmer, filmer och filmer...

I perioder kan jag se hur mkt film som helst. Typ när det ösregnar eller är -30. Här kommer iaf en lista över några av mina favoritfilmer... Fylls på eftersom eller inte alls...



A beutiful mind
A home at the end of the world
American history X
Billy Elliot
Black book
Blood diamond
Bourne identity
Breaking the waves
Brokeback mountain
Butterfly effect
Citizen X
Das Boot
Das Experimente
De andras liv
Dead men walking 
Den gröna milen
Den innersta kretsen
Driving miss Daisy
Edward Scissorhands
Elling
En kort en lång
ET
Festen
Filmen G
Flykten från Sobibor
Forrest Gump
Grabben i graven brevid
Gulbert Grape 
Gummo
Hans och hennes
Happy Gilmore
Hem ljuva hem
Höstlegender
I am Sam
I Kina käkar dom hundar 
I skuggan av Bronx
Idioterna
Jack
JFK
Juno
Juryn
Kalifornia
Ken Park
King pin
Leon 
Little big man
Matrix
Mods triologin
Narc
Nattvakten
Natural born killers
Nyckeln till frihet
Pay it forward
Pearl Habor
Philadelphia
Pianisten
Pulp fiction
Rainman
Ray
Running scared
Saving private Ryan
Schindlers list
Secretary
Seven
Shortbus
Sleeper
Stardust
The Darwin Award
The departed
The good shepherd
The hurricane
The little black book
The mask
The woodsman
Tillsammans
Tisenbröder
Tomten är far till alla barnen
Uppvaknanden
Walk the line
We were soldiers
White palace
Vi barn från Bahnhof zoo
Will hunting
Young guns
Älskar dig för evigt
Älskar älskar inte

Well well
S


Jahapp då var det snart helg igen...

...Imorgon är det redan torsdag och fredag är jag ledig. Helt otroligt vad timmar, dagar och veckor bara susar förbi. Jag vet att jag är tjatig, men det faschinerar mig järnet.

Idag har jag fortsatt mitt vuxenliv och det känns helt ok. När jag kom hem från jobbet hade jag två timmar tillgodo innan ett möte. FjortisSandra hade lagt sig på soffan och slumrat, men vuxenSandra vann striden och istället torkade jag panelen, lister och allt annat i min hall. Grymmt najs att ha gjort undan det.

Mötet gick bra, men det är inte enkelt alla gånger. Vi försöker få till ett rättvisesystem på det vi gör och det är inte det lättaste. Det svåra är hur man mäter olika göromål. Det kan skilja sig avsevärt beronde på vem som gör vad och hur skicklig man är på uppgiften. Sen kan det vara olika trist, en sak jag tycker är -100 kan någon annan tycka bara är -15. Det är helt enkelt inte enkelt fast vi alla strävar mot sammar rättvisa.

Efter mötet skulle jag egentligen till Ulle och träffa henne och Cecilia men istället blev det lydnadsträning. Dels för samvetet över mina gossar och dels för att Karolina ett tag eftelyst hjälp med "rutan".

Under träningspasset fick vi fina resultat och jag tror att de är på G nu.
Åke fick också träna på "rutan" och han var mestadels väldans duktig. I början var han överladdad och ville tänka lite för mkt själv. Han hade förutfattade meningar om vilken av alla dessa rutor jag hade för aviskt att sända honom till.
Det som var positivt är att han är väldans lyhörd och går att dirigera om när han har tänkt sig annat än mig.
Karolina kommenderade mig i FF och det har blivit betydligt bättre. Trängningarna är avsevärt mkt bättre, plogningstendenserna finns absolut där då och då men inte i närheten så plogigt som det varit.
Fille fick träna lite läggande under gång, ställande, FF och inkallning.
Han var också laddad som en kanon. Han är hur kul som helst att träna med när han är på rätt humör och idag var en sån dag. Han hade inga invändningar mot det blöta gräset som annars kan sätta käppar i hjulet.

Eftersom jag tydligen är översocial idag var jag en stund till Lollo och drack några tekoppar. Hon och Alicia har fått det så himla mysigt i deras nya lght.
När jag kom hem fortsatte mitt sociala kall, jag och Olga hann också med att surra och dricka te. Men nu är det over and out för ikväll.

Imorgon kommer Ullis och Elise och sover här. De kommer på kvällen så innan dess ska jag fara och spåra på Väderkvanshöjden/Bjässberget.
Det ska bli massor kul både att spåra och att träffa AK och Carola.

Jag ska söka fram täckbrallor, jacka, vantar och mössa inför helgens bravader. Jag vägrar att frysa som jag gjorde ifjol och då var vi ändå en helg före i  år. Grymt trevligt ska det iaf bli. Jag rapporterar efter helgen om jag är hemlig imorgon.

Well well det blev en novell!
S


Fjortislivet tar paus...

AL kallar mig så kärleksfullt för fjortisen... Det kan hända att mitt liv tagit sig lite fjortisaktiga proportioner senaste månaderna. Nu är det paus! (Bäst att inte lova för mkt).

Igår var jag och min darling LillUlle och hämtade de grejor som jag inte skulle lämna till Johan i sommarstugan. Det var i sig inte så mkt saker, men tillräckligt för att fylla min bil.
Kvällen ägnade jag till att packa upp grejorna och sätta dem på rätt plats istället för att bara ställa in dem i en skrubb som naturligtvis fjortisSandra hade gjort...

Min fantastiska Ford Escort RDS -96, ja ni hör ju på namnet vilket vrålåk det är, har hittat på ännu en grej. Nu funkar fläkten, däremot så hackar den och juckar och nyper och suckar. Det är nästan så jag blir lite orolig över att måsta göra ett nytt bilinköp. till min stora glädje funkar tomgången så hoppet om att passera igenom besiktningen imorgon lever ännu.

Jag har flera kompisar som är ungkarlar, men vad är jag då? Ungkvinna låter lite märkligt, finns det en kvinnlig motsvarighet till unkarl?
Min ungkvinnokost har iallafall utvecklats från nästan uteslutande Nutrilett till sillmackor, böcklingpastejmackor och inte minst kaviarmackor. Ibland även med ägg till.
I söndags överträffade jag mig själv och lagade riktig mat. Dvs jag värmde köttfärssås från frysen som Johan lagat nån gång och till det kokade jag pasta. Portionsberäkningen var inte den bästa så även mamma och Johan som var här och hängde fick sig en måltid.

Jag har tränat lite lydnad med både Filip och Åke. De tycker det är lajbans, jag har dock långt ifrån rätta glöden. Det är alltid segt att gå tillbaka i träningen och träna grunder. Som man bäddar får man ligga har jag hört.

Nu är det musik och städning som gäller. Jag har bränt en härlig skiva med mest Europe, Skidrow och Steelheart. Kan det bli bättre??

Besök hos Dr Leo Hassler

Idag har jag och LillUlle varit på besök hos Dr Leo Hassler på Gültzaudden. Ulle passerade igenom utan anmärkningar, det gjorde inte jag.
Hips vips så stack det till lite överallt på kroppen och nu är jag tio bluttar fattigare. Jag har plåster och grejor lit ehär och lite där och i ansiktet ser jag ut som jag varit i bitchfight.
Han använde en makapär med ström och det hela var över på max tio minuter.
Det var en upplevelse att träffa denna man Leo som man milt kan kalla ett original, docke ett trevligt sådant.


Efter läkarbesöket var vi och käkade mat på Zan en persisk restaurang och det smakade sådär, eller inget vidare alls. Vidare shoppade jag lös några jeans då jag drabbats av den angenäma överraskningen att alla mina är för stora.
Vi hann även med att ta en latte på Roasters och jag hann lära Ulle hur man fickparkerar, bättre sent än aldrig.

Nu hägrar lite skön musik och soffläget en stund.

Well well!
S

20 augusti 2008

Min kära vän Anna Korpi Krax Krax (som är en trogen bloggläsare) har fyllt 35 år idag (eg igår) och till dig Anna vill jag skicka miljarrrrders grattiskramar och vi ses ju till helgen!

Jag har just kommit hem från vårt kennelmöte. Det var ungefär hur många punkter som helst som behövde avverkas och vi har hållit på sen kl sex. Jag tycker jag har kallt hemma, men jag vet inte om det ändå inte är värre att ha som Annis och Helge -sauna.

Jag har bokat besiktningstid till min fantastiska bil som är belagd med körförbud, det ska ske nästa onsdag och jag önskar verkligen att den vill vara med den här gången. Jag tackar fina Ford för eluppvärmd framruta eftersom fläkten sa upp sig idag igen. Det blir en aning immigt med blöta hundar och en blöt matte.

Det fantastiska vädret gör en inte direkt pigg och alert. Idag har jag inte gjort många knop på jobbet och det firade jag med en lur på soffan när jag kom hem. Annis och Olga missunnade mig den och ringde och messade som galningar. Nu ska bli mer rutinerad lutare och slå av telefonen.

Jag hade tänkt överträffa mig själv och se på TV, men när jag då och då får infall att göra det så är det naturligtvis ingenting att se. Det kan mycket väl vara därför jag sällan slår på den. Sen i juni har jag nog haft igång den tre gånger...
Det var iallafall sport på nio av mina 22 kanaler och strunt på resten.
Göran (mammas kille) har gjort en bra grej, han har tagit bort alla sportkanaler från deras TV så behöver man inte ens zappa förbi dem. Jag är inte där ännu, men lugn jag kanske kommer dit. Jag har liksom ingen ordning alls, jag har
 tv 1000 på ettan och sen fortsätter kaoset... Tur det finns kanalvändare...

Igår var vi på lydnadskurs. Vädret var fantastiskt trist, det ösregnade i massor. När jag rastade Filip insåg jag att han inte hade tänkt göra någonting alls då vädret inte passade lillgossen, så jag tog ut Åke istället. Han gick ungefär hur kasst som helst. Gjorde allting, men helt utan glöd och sisådär med allting. Väldigt uppmuntrande.

Idag hade jag tänkt överträffa mig själv, men så blev icke fallet.
Jag var till min sjkgymn Anders den fantastiske, han har påbörjat ett försök till att behandla min tinnitus, direkt efter jobbet. Han knådade och drog och röck och vred och det gjorde överjävligt ont. Det tyckte jag då, men jag kan säga att det gör annu mer ont nu. Han gav mig en hint om att jag kanske kunde tänkas behöva använda polotröja imorgon och det känns som att det kanske kan bli aktuellt. Hur som haver var planen att gå till gymet efteråt, men jag var så mörbultad och yr så det blev aldrig aktuellt. Jag kanske gör ett nytt försök imorgon. Spinningen börjar snart om och det ska bli kul iaf.
Anders har knäckt mig två gånger så nu är min skulderlåsning nästan helt borta. det är väldans härligt att kunna röra armen över huvudet exempelvis när man ska sova, läsa eller varför inte tvätta håret.
Mycke tjat om min ledbrutna kropp nu...

Roligare är att MNK börjar om imorgon. Det är kul! Lite roar Sandra som det heter...

Jag har återigen tagit beslut på att jag måste minska min tid vid datorn, det blir så sjukt mkt tid som går åt till nästan ingenting. Ofta handlar det om att jag gruvar mig för att göra något annat som gör att jag idiotdatoriserar istället för att göra något konkret. Jag vill inte ens tänka på hur många timmar av livet jag suttit och gruvat mig framför datorn...Typ som nu?!

Well well!
S


Fredag söndag måndag fredag...

Veckorna går helt sjukt fort och jag hinner inte alls med!
Jag vann kampen mot förkylningen, åtminstonde så här långt i matchen. Karro är däremot riktigt risig och jag hoppas att hon inte smittat ner resten av församlingen.

I veckan har det inte hänt mkt alls, eller när jag tänker efter så har det faktiskt gjort det ändå...
I onsdags hade jag och Lollan en helkväll med musik och sång och någon pilsner, hur mysigt som helst. Vädret var perfekt för ändamålet, ösregn och stormigt.

På torsdag ringde Sara och grät i luren, Herman (katten) hade precis kommit hem och hans öga hade farit utanför ögonhålan. Jag hämtade henne och Herman och for till kliniken. Nu har de opererat bort hans öga och han ligger kvar med dropp eftersom han inte vill äta.
Det såg riktigt otrevligt ut, jag kan nog inte föreställa mig hur ont han måste ha haft det.

I fredags var vi en sväng på Hanssons innan vi åkte hem för resning av partytältet. Vi skulle bara ta nån öl till det men det slutade med ett riktigt kalas.
Jag är så glad över alla mina underbara vänner, vi var en hel drös som hjälptes åt att pussla ihop tältet.

Zeb hjälper till att packa ihop poolen

I går var det då dags för kräftskivan. Mmmmums så sjukt gott det var, synd att man blir mätt i magen innan man är nöjd i munnen. Vi skulle äta fem men det blev snarare sju. Vi sjöng samma sånghäfte om och om igen och eldade och kubbade.
Jag och Lundin satt och eldade tills fem på morgonen då gick vi in och sjäng lite Euskefeurat. Det kan hända att jag är lite trött idag. Vi har iaf varit ute i det fina vädret och städat ihop efter tillställningen, käkat på Chili chili och fikat på Retro cafét. Nu ska jag ta mina gossar på en motionsrunda innan jag tänker svimma i soffan.

well well
S

Lite halvkasst...

.. Så mår jag. Känner mig allmänt risig, men jag vägrar att bli sjuk så jag har preppat allt vad jag kunnat och hoppas på bättring o bot!
Jag hade kurs idag men eftersom jag känner mig risig och Fille inte är någon höjdare i regn så valde jag att stanna hemma istället. Lite synd ändå...
Jag har  haft tur som en tokig idag och fått tid hos Anders imorgon så han ska knäcka iväg min låsning i skuldran, ska bli ljuvligt att bli av med den.

I dag har jag varit med Lollo och Alicia på stan, vi shoppade en del och var på Hanssons och fikade. Eftersom att vi tydligen inte kan få nog av varandra har vi haft en teseans ikväll och Lollan for just hem.

Jag har samlat lite fler vuxenpoäng i dag och påbörjat en utrensning av min garderob. Man kan verkligen undra vem som inhandlat alla dessa pavarottikläder, massor skulle jag inte drömma om att ta på mig och minns inte ens att jag köpt. Det känns som om nån från RK varit och dumpat ett lass i just min garderob.

I helgen har det varit farmenavslutning och herrejiiissus så mkt folk det var, jag gissar på att man inte såg skogen för alla träd eller hur man säger. Det var trevligt, men jag kom aldrig riktigt i någon partyform Humöret ville liksom inte riktigt infinna sig.

Mamsi


Jag o Mamsi tar en liten dans i hallen innan avfärden..

Tidigt som tusan söndag morgon bar det av till Tornio på INT hundutställning. Vi stannade i Paradiset utanför Kalix och drack morgonkaffe och där var det lika fint som jag minns det. Det ska bli himla roligt när vi har vårt kennelläger där sista helgen i aug. Det enda som var trist med det är att det är samma helg som jag o Ulle hade tänkt gå på whiskeyprovning på Garniz, surt men man kan inte vara överallt samtidigt och det kommer fler whiskeyprovningskvällar i höst.
I Tornio tog Svarta Tassens kennel iaf storslam! BIR blev Masken och BIM Giggan, inte så tråkigt med två cert och cacib. Våran fina Steve fick R-C och helt otippat kom Crumben sist!
Ulle och Jonas skötte mina hundar och mycket tacksam är jag för det!
Nu är det ingenting innan Norge och dit är det ett bra tag till ännu. Det ska bli härligt att återse det röda Huset och halvsvimma över norrmännens fantastiska restaurangpriser.

Mamma och Göran åker till Umeå imorgon då Göran ska påbörja sin cellgift och strälningsbehandling. Det är så tråkigt att Göran har blivit så sjuk. Jag hoppas verkligen att det går bra. Han har en aggressiv malign trippeltumör som har valt att sätta sig mitt i hjärnan och därför går den inte att operera. Jag håller alla mina tummar och tår för att Göran ska bli frisk.

Idag har Fille fått sig en välbehövlig renovering. Han är badad, trimmad, kloklippt och tandstensskrapad och ingen kan ana hur tjusig jag tycker han är. Åke däremot har åter igen fått en period då han uppför sig som att Fille är en löptik. Sjukt jobbig är han. Han piper och gnyr och ska bara begå övergrepp mot Fille (som iofs inte är ledsen över det), det brukar inte hålla i sig så länge och jag hoppas på att det går över snabbt!

Till helgen är det kräftor som gäller och det ska bli fantastiskt gott!
Well  well
S

Vuxenpoäng...

Jag har samlat lite vuxenpoäng i  veckan och känner mig halvnöjd.
Jag har;

  • Sytt med symaskinen
  • Städat soptunnor
  • Städat bilen
  • Vaknat sex på morgonen
  • Rensat avlopp o kört kaustik

Det är fem grejor, alltid nåt!

Idag började fläkten i min bil helt otippat fungera så nu är hoppet om radions återuppståndelse tänt!

Well well
S


Min bil...

...måste besiktigas!
När jag var på bilprovningen tyckte de satt min fina Ford var så fin att de ville titta på den igen. Jag har dock inte fått tummen ur och fixa en glödlampa till skyltbelysningen, annars hoppas jag att allt är ok nu. Egentligen skulle jag vilja ha en fin trevlig fungerande hel bil, men nu säger min plånbok att en gammal ford är grejen för mig!
Tyvärr så har radion slutat funka, tidigare funkade den iaf ibland och nu inte alls. Samma gäller fläkten, den funkade tidigare ibland och nu inte alls. Inte så kul.
Men nu är den åtminstonde städad, för det roade jag mig med häromkvällen. Nja nu är den kankse i samma skick som när andrar människor tycker att det är dags att göra en insats.

Iförrgår var jag o Lollan på stan och shoppade en del och var till Hanssons och fikade. Jag skulle verkligen behöva inhandla diverse skor och jag som sann Bodenpatriot har gjort mitt allra bästa för att handla i Boden, men det GÅR inte!
Efter stadsturen drack vi lite vin tillsammans med Olga och Johan L, mkt trevligt!
Vi var en tur till Bränna och vi fick sällskap av Martin o Tobbe. Seden trogen blev det en del tokerier innan det var över.
Tidigt på morgonen kom norrmännen och köpte Cissi så nu har jag ingen valp hemma.

Well well
S

Så var det bara Cissi kvar hos mig....

...Rutger är nu hos Annis så nu är bara Cissi kvar och det verkar som att hon ska flytta till en norsk familj. Det är inte riktigt klar men nästan.

Idag ringde Nils-Erik och berättade att det är klart med lagfarten, det känns skönt. Även Johans lagfart för stugan är färdig så nu har jag inte längre någon stuga men huset är mitt. Jag är helt imponerad över hur smidigt allt har gått, inget bängel med något alls...

På söndag är det utställning i Torneå och jag har paxat så att jag slipper köra dit. Vi ska gå till farmen där det är säsongsavslutning och då känns det skönt att slippa köra bil före tuppen. Drängarna ska spela och det är väl inte direkt min typ av musik, "vill du bli min fru" är den enda låt jag vet att de gjort och det känns läänge sen. Jag vet inte om de lever på gamla meriter eller har gjort något sedan dess.
Jag hoppas på att det ska bli några varma dagar och ljumma kvällar nu för nu känns det som höst och det tycker jag är för tidigt och sämre än sådär.
Min privata meterolog MR Baudin säger dock att det är färdigt med högtryck, han brukar ha rätt men jag hoppas verkligen att han har fel!

Ikväll var det egentligen kurs men Cissi är sjuk


Söndag igen..

...Det är inte klokt vad veckorna går fort, särskilt helgerna.
Det har varit ett hinla partajande den här veckan. I onsdags var vi på Bränna och efterfestade med poolbadning och annat. Det kändes en smula tungt att fara till jobbet dagen efteråt. Jag tror minsann att jag ska göra en kraftig nerdragning på eftersvängarna...

Valparna växer så det knakar och lilla Ida-Camilla har flyttat till sin nya familj så nu är det bara Cissi och Rutger kvar hos mig. De är hur gulliga som helst!

Hundträningen har varit en katastrof hela veckan, eller egentligen inte det bara det att den varit helt obefintlig, hmffpfh. Det måste bli en kraftig förändring på det!

I fredags var vi ut på Bränna och Olga följde helt otippat med oss och det var hur trevligt som helst. Attans vad det har blivit kallt om nätterna. Det känns som att sommaren strax är ett minne blott! Sömn var det bristvara av mellan fre o lör eftersom jag aldrig kan sova när jag varit ut. Jag är helt avundsjuk på de som kan ligga en hel dag och göra absolut ingenting utan att det kryper i kroppen.

Egentligen hade jag tänkt skippa Lulekalaset då jag tycker det är såmegajobbigt med all trängsel och bristande tillgångar på toaletter. Men då Klas ville åka var jag inte sen att hänga på.

Jag och lillebror på väg mot kalaset

Vi käkade surströmming innan vi tog bussen till Luleå, surströmming är inte att rekommendera dagen efter dagen före.
I Luleå slöt vi upp med Kullbrandt och Kajsa-Stina och tog en öl med dem innan konserten som var vårt huvudmål för utflykten.

Kajsa och Tommy


Jag och Gossen

På öltältet träffade vi en livs levande jukebox, hon var helt otrolig och bjöd på härlig underhållning. Fear of the dark till drömmen om Elin till Euskefeurat..

Livs levande jukebox

Winnerbäck var som vanligt fantastisk och sista låten kom änglar med bara gitarren var helt underbar. Vi hade bra platser och var helnöjda efter konserten.


Lars Winnerbäck

Efter konserten var vi mätta på Luleå och tog bussen hem, vi stannade till på Bränna och tog en öl innan hemfärden. Jag vill inte gnälla med det  var så kallt så det var inte klokt Rodensjö sa att det var +3 och det är kallt som tusan...

Idag har jag och Ulle kökat och börjat se en mörk, ångestladdad svensk film, men naturligtvis så hackade den så vi gav upp. Jag ska nu fara en sväng på jobbet innan det är dags för en ordentlig städning,
Det känns riktigt bra att jobbet blir som vanligt imorgon, då är vi nästan full styrka igen efter semestrarna, Det är Julia och Petra som har en veecka till och de varmt efterlängtade!

Well well!
S

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!