Fjärrvärme..

Så där, nu har vi fjärrvärme i Fr Nilssons residens på Spadvägen. Hela dagen har det varit rörmokare och grejat här och det ser ut som tusan i källaren.
Det är ett bekymmer som jag tänker ägna mig åt en annan dag. Härligt är det iaf att det äntligen är klart, nu är det bara vänta på den härliga räkningen.

Hela helgen har spenderats i Norge, Tromsö. Vi åkte fredag morgon och kom hem natten mot måndag. Vi har haft det hur härligt som helst i det fina lilla huset som vi hyrde för andra året i rad och vi har för avsikt att bo där även nästa år.

En riktigt god middag med alla tänkbara läckerheter


Jag beställde korv med ketchúp, senap och rostad lök på macken i Töre, rostad lök och bostongurka låter inte så likt i mina öron, men jag var artig och åt min korv...


AL med moran och renköttet i högsta hugg...


Jag har haft paus från rödvinet mer eller mindre i två år, men nu smakar det riktigt gott igen...


Pyjamasfrillan är inte att leka med!


Älskade fina Mia fick cert, cacib, BIR och Nordiskt championat med Steveponken!

Vår kennel fick två nya Nordiska champions och BIR o BIM så mkt bättre utdelning kunde det inte bli!



Ikväll har vi haft avslutning på hundkursen vi håller och så har vi börjat en kurs i photoshop. Jag är inge vidare på det så förhoppningen är att jag ska utveckla en viss talang och ett litet intresse för det under kursens gång.
Vi är bara fyra deltagare så det kändes nästan som att vi hade privatlektioner, å ingen var gladare än vi!

Well well
S

Himlens hjärta

Jag har sett himlens hjärta i helgen. Jag började se den i lördags och kände hur jag verkligen älskade filmen. Då mitt i allt så tar det slut! Hallå den var på två skivor och jag hade bara en.. Katastrof!
Well Johan skickade över resten så jag såg om allt från början på söndagen och ja,,, jag älskar filmen!


Två gifta par som båda snart kan fira tjugoårsjubileum, Lars (Mikael Persbrandt) och Susanna (Lena Endre), och Ulf (Jakob Eklund) och Ann (Maria Lundqvist).
Över en middag berättar Lars om en kollega som lämnat fru och barn för en yngre kvinna. Det väcker starka känslor kring bordet, och oenigheter kring otrohet. Några menar att otrohet aldrig kan accepteras, och andra att det är en risk man tar i ett förhållande. Men runt bordet har två av de en gemensam hemlighet, som för smärta med sig.

I "Himlens hjärta" tar Simon Staho otrohet på allvar.
Han skildrar den sortens otrohet som sätter allt på spel, vänner och familj.
Hur känns det att lägga sig bredvid sin fru för att sova när man precis har varit med en annan kvinna?
Han går både efter det som sägs mellan raderna, och de stora och starka känslorna.



Filmen får fem Sandror av fem möjliga

Long time, no ....

Jag vet inte men det gnälls på att jag gnäller på en viss person som inte uppdaterar sin blogg nog ofta för min smak, nu går svinhugg igen och det gnälls tillbaka och hävdas att jag är sämst av alla på att uppdatera. Det kan ligga en viss sanning i det!

Jag är sjuk och mår visset värre även om jag definitivt är på bättringsvägen. Jag har feber och ont i alla leder, ont i halsen och magen är ur funktion.
Jag skulle tro att jag hade haft halsfluss om jag hade haft några halsmandlar, men tack och lov så har jag inga...

Helgen närmar sig med stormsteg då det idag är måndag. På fredagmorgon åker vi till Tromsö och stannar över helgen, det ska bli hur trevligt som helst. Jag måste inventera bland mina garner, för det finns inte bättre garnshopping än i Norge, allt annat är svindyrt men garner är nästan till skänks!

Annars ser mitt liv ut ganska mkt som vanligt.
Förra helgen hade vi tjejsammankomst med middag på Bränna och en en galen mellanfest hos Kristine och avslutningsvis var vi på Bodensia. En riktig toppenkväll som var helt i min smak! Jag har så fantastiska vänner som jag verkligen älskar!


Ett glatt gäng på väg till Kristine

Bodens första sushihak har äntligen öppnat och jag är helt besatt !
Jag har käkat där och hämtat därifrån x antal gånger. I veckan var jag och Mirja där och lunchade, det var sushipremiär för Mirja och hon tyckte det smakade förträffligt! Efter det var vi och drack kaffe på Hanssons. Det är länge sen jag och Mirja har umgåtts så det det var riktigt trevligt att få rå om henne en eftermiddag.

Filip Nilsson har parat för första gången och han visade sig vara en riktig gentleman, nu är det bara hålla tummarna för att det blir valpar också.
Monika och hennes familj ska låna Fille en vecka och utröna om Jens förhoppningsvis inte visar allergi mot Fille. Monikas familj har som bekant drabbats av min största mardröm -allergi!
Om allt går bra kanske en liten affen kan bo i Bredåker, men det finns även en familjefar som inte är helt förtjust i tanken (tills han träffat Fille ordentligt).

I slutet av månaden ska jag, AnnaLena och Malle fara till Sthlm och bara unna oss roliga saker. Vi måste ha en telefonsammankomst och planera, men jag tror det kommer bli en riktig höjdare! Allt annat vore osannolikt. Just därför är det så bra att jag är sjuk nu för då är sannolikheten att jag är sjuk då betydligt mindre. Jag har en otrevlig vana att alltid bli sjuk när jag och AL reser tillsammans. Men nu torde oddsen för att vara frisk vara ganska höga.

Min lillasyster Johanna har fyllt 19 år idagarna och jag gav henne 500kr i bidrag till till fickpengar till sin Parisresa, även om jag inte visste att det var det pengarna skulle vara till så hamnade de till ett gott ändamål.
Jag tyckte nyss hon föddes och nu är hon vuxen, jättekonstigt men roligt.

Min bil har jag hemma igen med ny tomgångsmotor, och halleluja vad najs med en bil som funkar som den ska. Jag ska åka till min goda vän Johan L och låna hans muttermaskin och kränga på vinterdäck. Det är riktigt halt vissa morgnar. Om jag inte vore så snål skulle jag även inhandla en ny radio till bilen, men det verkar sitta långt inne.

På väg till Johannas kalas så blev jag fotomodell till vägverkets kamera så nu väntar jag på att en snygg bild ska ramla in i postlådan, så ruskigt onödigt, klantigt och korkat som helst. Grrrr....

Jag kikade på mitt förra inlägg och såg att slutet inte var med av någon anledning, märkligt men det är inte precis så att jag minns vad som stod där.

Förra helgen var jag även faster på heltid fredag till lördag. Elliot är kanske världens finaste unge, så snäll och lättsam. Men en riktig propeller i sängen, han sov hur gott som helst, men det gjorde inte riktigt jag.
Egentligen skulle jag varit på badis med honom igår, men det var uteslutet med tanke på mitt skick, det gick inte ens med bästa viljan i världen.

Istället så har jag vandrat mellan sängen, soffan, gästsängen, och datorn. Jag har även tillbringat otaliga timmar i telefonen.
Jag och Johan och William var och fikade på Retro på lördagen. Jag verkligen älskar det stället! Men det var dagens stora ansträngning, och resten av dagen var jag i viloläge. William ville kika på militärgrejorna som står uppställda utanför Bodens försvarmuseum så nu har jag läst på skyltarna och förkovrat mig lite om dem också.

Well well, nu ska jag se en serie på datorn och sova lite till så jag är på banan imorgon. Underbara AL lät mig vara hemma och vila idag, det är jag mkt tacksam över!

S

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!