Valborgsmässoafton imorgon...

...och det förknippar jag med brasa, grillat och härligt vårväder.
Tanken är att vi ska fira in våren hos goda vänner men eftersom både jag och Magnus är sjuka får vi nog fira hemma i lugn och ensamhet.

Det verkar som att vi ska lyssna på smatter mot fönsterblecken också.
Well well!
S

Äntligen måndag!

...För då är det ett av mina favvoprogram på tv; -Biggest loser!
Åhh de är så duktiga och jag älskar att inspireras av programmet.
 
Annars är serien -Girls på min topplista, Magnus tycker den är kass medan jag ääälskar den. Tyvärr har jag sett alla avsnitt som finns och sista avsnittet var en riktig cliff hanger så nu är det bara vänta...

Jag mådde som vanligt igår när jag gick och la mig för natten och imorse när jag vaknade så är jag jättesjuk. Hur är det liksom möjligt?
Jag har superduperont i halsen och feber och tycker en hel del synd om mig själv. Jag har gulligaste arbetskamraterna och fick kort dag.  Det firas i sparkdräkten under täcket i soffan med tv, dator, zyx och en stor tekopp.

Inte som en nyponros precis..

I lördags var jag på party med endast kvinnor. Det är år och dar sen jag var på "tjejfest", det borde ske oftare för det var jättetrevligt.
Sen var vi på retroparty på krogen.
Det var inte lika trevligt. Jo en stund var det det, men jag ledsnade snabbt. Det var bra musik men jättehögt så det var omöjligt att samtala. Så vi tillbringade desto mer tid på dansgolvet och det är ju kul när det är musik som man gillar.
Klockan halv ett var jag tryggt hemma igen. Då hade jag hunnit med allt jag ville och lite till. En lärdom är att jag bör dricka mig lite berusad för att orka vistas i den typen av miljö. Jag har visst blivit gammal på riktigt.
Eftersom jag åkte hem så tidigt hann jag aldrig bli natthungrig och behövde inte kämpa med natta-mat-ssuget.
Skönt.


Jag har bokat tid både för naglar och frissan innan vi åker till Turkiet, kan vara skönt att känna sig lite fin. Just nu är mitt hår som en sliten piassavakvast med massa testar på utväxt som som behöver klippas ihop med resten av håret. Härligt ska det bli!


Så här ser jag ut nu, 4kg kvar till nästa delmål, hittills -13kg,31,9 kg kvar till supermål som är det vikt jag hade innan jag påbörjade resan uppåt, 21,9kg kvar till målvikt och jag kämpar på!

Well well!
S

....Sååå segt nu..

Det går så segt med vikten nu..
Den här veckan visade vågen exakt samma siffror som förra veckan.
Jag har skött kosten dvs under 1000kcal alla dagar utom en då jag legat på 1200kcal. Jag är jätteduktig med motionen också och har överträffat mig själv den här månaden. Då är det inte så kul när vågen inte samarbetar. Magnus tycker jag ska mäta mig, men jag hatar att mäta. Jag skulle behöva tatuera in fasta mätpunkter för det är ju skitsvårt att minnas vart jag mätt eftersom min kropp inte ser ut som ett timglas och det är inte så enkelt att mäta på samma ställe.
Däremot har jag börjat märka att kroppen förändras, att kläder blivit större och vissa kläder kan jag ha igen och det är ju kul.
Jag är väldigt nöjd med mitt motionerande hela april, jag har åstadkommit  30 aktiviteter på runkeeper och inte lagt till cykelturer. Sa jag att jag är väldigt nöjd :)

Mitt viktmål som jag vill uppnå till 16/5 börjar bli omöjligt att uppnå då det saknas 4,1kg. Det verkar bli 100% pulver från 2/5 om inget drastiskt händer. Det känns inte så kul men heller inte överdjävligt.

Nu sitter jag i min soffa och är övertrött med skitmassa träningsvärk i höfterna, fotlederna och fotvalven insmorda i voltaren och känner mig väldigt gnällig. Kanske skulle sova istället för att gnälla av mig på internet?!?
 
Ännu en positiv grej är att jag inte varit sötsugen eller sugen på att äta för ätandes skull på länge, och det är sååå skönt. Plötsligt händer det!
Well well!
S

Säg den lycka som varar..

Eller att man inte ska ropa hej innan man är över bäcken..Imorse gick jag ut på promenad en stund före sju och det var ljuvligt väder. Strålande sol och nästan sju plusgrader.
Efter en stund såg jag en man som jag ser på håll ibland som har en "inte så trevlig mot andra hundar irländsk Zetter". Tidigare har jag alltid sett honom i god tid och haft en annan väg att välja. Det hade jag inte nu men tänkte att det går.nog bra ändå.Det gjorde det tills precis då vi är i passeringsögonblicket då hans hund gör ett väldigt ljudligt utfall mot mina hundar. Min yngre hund blev superrädd och skrek som att.någon sätt kniven honom. Jag tog upp lite godis ur fickan och busade upp honom för att få honom att komma på andra tankar då avreagering med denna hund inte kändes som ett alternativ.Då upptäcker jag att hussen istället för att gå åt sitt håll följde oss och pratade med mig vilket jag inte hörde eftersom jag lyssnade på en ljudbok. Jag tog ut hörluren och trodde att.han kanske skulle be om ursäkt. Nej det han gjorde var att svära åt mig och undra vad FAN jag höll på med. Jo jag bedömde att det bästa var att bara gå iväg. Men vad är det för FEL på en del överbittra människor. Och vad är det för fel på mig som låter säkert tjugo minuter av min fina morgon gå till spillo för att jag tillät mig att reta upp mig så enormt på denna man och la massa energi på honom.
Blä.
När jag kom från jobbet gick jag i källaren och blev.superförvånad då det var översvämning där även om än väldigt lindrigt. Jag trodde inte det skulle hända igen efter att de grävt upp min gård och satt en sån backventil. Men det gör så att jag inte får in kommunens avloppsvatten när brunnen är överfull. Näh för då får jag bara in mitt eget hus avloppsvatten eftersom ventilen stänger avloppet. Nå hur vet man att den stängts?
Näe det var ju just den detaljen att man inte vet det utan att titta i källaren och se när det egna avloppsvattnet börjar komma i källaren istället för som vanligt bara försvinna.
Åååå jag blir helt matt!Men mina fixarkompisar är snabba på att komma och hjälpa oss. Och som det heter" don't kille the messenger". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa Bästa fixarna på plats och fixar...

Efter de varit så återgick vi till orginalplanen med mittfavoritord -fredagsmyyys!
Ikväll med räkor och efter det härlig städning:-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Well well !
S

Glad, gladare, gladast!

...Blev jag när jag ställde mig på vågen och den visade -1,3kg sedan förra torsdagen.
ÄNTLIGEN!!!!!!!!

Eftersom det inte är så mkt som händer i mitt liv annars så bjuder jag på lite bilder från morgonens promenad i ljuvligt väder. Morgonstund hafver guld i mund. 

Samma gamla vanliga pilträd, värmeverket i bakgrunden som förser oss med värme och varmvatten.


Gångvägen på väg mot Bränna Strand, här är det inte gammeldagsa vackra lyktstolpar som vid Bränna Strand.


Överluleå kyrka med tillhörande kyrkstugor, för två veckor sedan gick jag över isen här.


Bodån även kallad surån i sin prakt
Tänk så olika samma motiv kan te sig med lite olika filter...


Nå nu ska jag njuta av morgonens proteindrink, sååååå god. Som en efterrätt.
Well well!
S

29 dagar kvar...

...Tills vi först åker till huvudstaden för vidare resa till Turkiet med de andra Arkarna.
Det betyder att 13 dagar är avklarade och imorgon får jag se hur mycket sand jag får ta ur min burk med de sex kilona som ska vara borta puts väck gone tills vi reser.
Det känns som att det lossnat en hel del mentalt och det är skönt när det inte hela tiden är en kamp.


Idag jag vilat från motion även fast det var nästa ögat att jag gav mig ut. Det som hejdade mig var den lilla detaljen att vattnet varit avslaget idag och när vi kom hem fungerade inte vattnet till toaletterna. Vi fick hjälpas åt att blåsa tryckluft och slå av och på inkommande vatten till huset. Naturligtvis gick en packning och öring sönder och Magnus fick tillverka en ny efter att det sprutar vatten överallt i badrummet. Även fast det nära var en pytteliten stund blev det en lååååång stunds städning av det. Roligare kvällar har upplevts.
Således hann jag inte med min nya passion the following ikväll. Den som spår han har flera avsnitt kvar :-)
Förresten ska jag på tjejfest snart och det har inte hänt på många år. Det själv bli kul fast det är lite synd om mig som inte har några.fina kläder alls. Bara en massa fina Rockabillyklänningar som inte riktigt känns bekvämt för vi ska vidare på disco sen. Det är nostalgikväll och verkligen disco på det ställe som vi hängde på som tonåringar. Kul.
Nattinatt natt

The following

Vi började se en serie ikväll. Jag tror den heter the following, det är iaf Kevin Bacon i huvudrollen. OMG spännande är förnammet, jag fick tvinga mig att slå av och inte se ytterligare ett avsnitt.

Morgonen började med en promenad i disigt men skönt väder.



När jag var hemma såg jag en trevlig syn.

Grävskopan var på väg in på min gård. Lerigt och skitigt lär det bli för de har grävt ett stoooort hål, men ack så värt det.


Ikväll när jag var på promenad mötte jag min granne Vanessa och hon slog följe. Trevligt med sällskap.

Dagens mat
Proteindrink till frukost och lunch,
grillat kött med cantadouost till middag.
Gott och mättande...

Imorgon blir det vila om jag inte står på crosstrainern för mina fötter vill verkligen vila.

Well well!
S



Glada besked...

....fick jag idag av ett gäng arbetsjobbarkarlar som stod på min gård i morse.
De ska installera en backventil i kommunens dagvattenbrunn och det innebär att vi inte får fler översvämningar i vår källare. Det känns superhärligt!

Imorse var första dagen för i år som det blåste ljumma vindar, så skönt med fint vårväder.




Det tinar i en farlig fartyg nu och fast det känns overkligt kommer vi strax ha barmark.

I helgen var vi i Storklinten i goda vänners husvagn. Det var jättetrevligt att umgås och bara vara. Tiden gick som vanligt när man har trevligt alldeles för fort.
Matmässigt gick allt bra förutom att jag inte klarade att stå emot caffe latte glassen som dukades fram på nattkröken. Jag höll mig inom tillåtna kcal och det var ju bra även om jag åt glassen.


Ikväll var det en fin solnedgång på min kvällspromenad och jag blir så glad i själen av att vara ute i friska luften.


Det går bra med maten och motionen, nu ska det nära gå bra med vågen också. Nu ligger jag och kollar mitt favoritprogram- Biggest loser. Jag vill också vara med där fast inte i tv.







Men ååå som jag längtar...

... efter varmare väder när jag kan vara så här snygg (iallafall ha snygga kläder)!

För precis dessa kläder finns i min garderob, men det kräver lite varmare väder...

Igår var vi på ett lunchmöte och jag gruvade mig lite för matsituationen då jag egentligen äter pulver till lunch. Jag kollade upp vad som var dagens rätter dit vi skulle och gjorde en plan.
Det gick svinenkelt!! Tänk vad allt går lätt när motivationen finns.
Jag tog två pannbiffar, ingen sås eller potatis men frossade loss från salladsbordet. Jag lämnade en pannbiff och kände mig grymt nöjd med mig själv. Mätt och nöjd i övrigt också.
Det har gått utmärkt att hålla mig under 1000kcal/dag under veckan och under 1200kcal på helgen. Grymt härligt känns det och nu ska vågen bara ge lite respons också så är lyckan gjord!
Enligt shape up ska jag äta 990kcal/dag, men det är nog för hårt för min smak.

Motionsmässigt känner jag mig i ett flow, jag har motionerat 16 pass under april och det känns kul nu. Foten bråkade sista km påhemvägen i morse så jag håller tummar och tår att den ska hålla ett tag till. Den måste ju må bättre av att jag blir mindre tung?!?!

Imorgon är nästa utmaning. Då ska vi till Storklintens skidanläggning och bo i kompisars husvagn. Jag har garderat bra. Vi står för middagen och då blir det grillat kött med sallad till och så har jag garderat med morotsstavar som snacks.
För mig kan inget lämnas åt slumpen som jag känner nu, det är så lätt att falla ur spår och så svårt att  hitta tillbaka.
Det ska bli jättehärligt att åka till klinten, min plan är att ta en rejäl promenad när övriga åker slalom.Jag har inte åkt slalom sen 1997 och har inga planer på att bryta benen just i helgen så jag håller mig på marken.

Well well!
S




Det går bra nu...

...Både med mat och motion. Hejja Hejja!Å så bra jag mår i själen när jag lever hälsosammare.Igår såg jag de två avsnitt som kommit av Biggest Loser. De är grymma!Härligt att jag i hemmasoffan får ta del av deras kamp. Grymt inspirerande...
Ute töar det för fullt och allt fult och äckligt tittar fram. Det är helt enorma mängder hundskit som ligger längs gångstigarna. Av någon anledning övervägande rester efter stora hundar. Svinäckligt.Luktar illa gör det också om den dyblöta leriga marken som tinar fram. som tur är så är det övergående. Vi har en fantastiskt fin vår med ljuvligt väder och jag riktigt längtar efter mina promenader. Min bråkiga fot strular lite så jag försöker ta detta lugnt och inte gå mer än en timma per promenad så den inte ska pajja helt. Ätit mina första CLA-kapslar idag och har gjort en mindre trevlig upptäckt. Smaken av härsket läppstift gör sig påmind om man rapar. Så gör inte det om du äter CLA. Sen kan man ju undra varför jag ens vet hur det smakar.
Nu Nattinatt..

Blåbär med blåbär..

Blåbärsyogurt mini, blåbär, blåbärspulver och psylliumfrö.


Morrn Morrn!


Ny smak..

Jag dricker proteindryck till frukost och lunch på veckorna och ibland på helgen.
Nu har jag fastnat i jordgubbsträsket, dvs jag gillar den bäst så nu har jag köpt två nya smaker så jag inte föräter mig.
Blåbär och päronsplit är de nya smakerna, jag köpte en omgång vanilj och jordgubb också.


Jag stoppade loss på multivitamin, cla och krom också. Cla och krom har jag aldrig ätit förut så det är nytt för mig.

Nu ska jag se klart Biggest Loser och peppa för morgondagens vägning..


Så var det tillbaka på

banan igen efter påskens förlustning...16 maj åker jag till Sthlm för shopping i samband med att vi åker till Turkiet. Jag har bestämt att jag ska nå mitt viktmål tills dess. Alltså ett delmål.Nu har jag fått tillbaka motivationen för att hurta utomhus och det känns härligt. Det är så härligt väder med massor av sol även om det biter i kinderna. Jag hade fint sällskap med mig i helgen. Oftast så går jag själv men det var trevligt med omväxling.
God mat äter jag också. Grillat kött, grillad ananas och kesoröra. En riktig höjdare.
Ibland finns inte motivationen för att motionera på morgonen och ett par grimager kan hjälpa..
Även nattliga promenader..Nå nu ser ni att jag lever.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!