Lite julstämning..

..har jag lyckats uppbåda nu.
Det är lite julpyntat med nån adventsstjärna och några tomtar. I söndags var det skyltsöndag och vi hade hur mycket folk som helst i vår butik. Vi bjöd på glögg och spelade julmusik, det bättrade på julstämningen avsevärt.
Danne och c/o var och visade sina reptiler och dagen till ära kläcktes det två gröna ormar i butiken, Mia hade med sig och visade olika kaninraser, Sverak var och visade olika kattraser och kattakuten adopterade bort omhändertagna katter. Sen hade vi hunden och kaninen på stan som delade ut klubbor till barnen och en lapp som de kunde lämna i butiken i utbyte mot ett gratis paket.
En grymt lyckad dag både försäljningsmässigt och i trevlighetsfaktor.

Helgen som är till för att vila krafter inför veckan blev dock kort då jag bara var ledig lördag. Det firade jag genom att somna innan "så mkt bättre" var slut. Jag är visst inte någon ungdom längre...

Igår åt vi ett litet minijulbord med det gottaste på; skinka, lax, köttbullar, rödkål, rödbetssallad, äppelmos, senap, sill och potatis. Det var hur gott och mysigt som helst.
Vår grannfru tog reda på våra Paradisäpplen i höstas och som tack fick vi en burk mos från dem av henne. Igår provsmakade vi moset och det var hur gott som helst. Lite hårdare konsistens än vad vanligt mos är, men det smakade förträffligt.

Jag blev sjuk i torsdagsnatt och på fredag trodde jag att det var över, men ack vad jag bedrog mig. Jag mår inge vidare alls. Nästäppa, slemmig, hostig och febrig. Usch! Det känns ändå som att jag mår en smula bättre idag.
I år har jag inte vaccinerat mig mot influensa och jag hoppas att jag klarar mig, de år jag inte vaccinerat mig brukar jag vara rysligt sjuk julveckan då jag behöver vara som piggast, så jag hoppas verkligen att jag klarar mig den här julen och att jag typ "gör bort  det" nu.

Det har varit två kalas den senaste veckan, lillebror fyllde år och till honom köpte jag ett sällskapsspel som jag hoppas få vara med och spela. Risken är ganska stor då vi är duktiga på spel i vår familj.
Sen var det finaste brorsdottern Leona som fyllde två år. Till henne hade jag köpt en barnvagn, tyvärr så hade hennes mamma drabbats av tillfällig minnesförlust och köpt en likadan då hon glömt att jag köpt den. Men ordentlig som jag är så hade jag kvittot kvar så de får byta den till något annnat. Gott fika så det förslår är det alltid i den familjen.
Linda är duktig på att blogga om sina kreationer och de kan ni se här;

Min fina kusin Anton fyllde 30 år igår och hade kalas i lördags, trist nog kunde jag inte närvara. Istället skickade jag blombud till honom, men enligt hörsägen så hade de ett riktigt trevligt kalas. Det är väldigt smidigt att skicka blombud, sen vet jag inte om buketten och chokladen jag pekade ut på Interflora här i stan ser lika dan ut när han får det i Gtbrg...

Räkningarna är betalda och det blev några kronor över, känns skönt. Har precis nu i denna sekund börjat fundera på julklappar, vet dock inte vad jag ska köpa till en enda av mina nära och kära. Dags att börja fixa med det nu.
Min önskelista kan göras låååång. 

Well well!
S

Fredag 26:e november, och en liten rundvandring på Spadv. 16

... tänk vad tiden går fort och nu är det första advent på söndag, det känns nästan overkligt.

Jag har julpyntat litegrann, det blir inte så mkt av den varan i år, jag skippar granen då jag inte har tänkt fira julen nåt speciellt i år. Men det är ändå mysigt med adventsstjärnorna som lyser.

Jag hade middagsgäster igår, hur trevligt som helst. Särskilt då de hade jättegod köttfärspaj med sig så jag behövde inte ens göra maten. Vi mös, åt, fnittrade och drack lite vin.


Köket i väntan på gästerna

Imorgon kommer älskade Elliot till mig på fm och jag tänkte att vi skulle baka peppisar tillsammans. Jag har degen i kylen och nyinköpta formar till vår aktivitet. Han kommer till mig efter "Melodikrysset", ego som jag är ville jag kryssa innan han kommer.


Matrummet har inte ett julpynt förutom en liten hyacint

Jag har fått två böcker av AL idag, den ena heter "Alla får ligga" och den andra heter "Vilken raggningsreplik funkar bäst på dig?". Hon är lite rolig min AL, men det skadar aldrig att förkovra sig i ämnet.


Vardagsrummet har heller inte nåt pynt förutom en hyacint..

Jag har varken sett Tv eller virkat på nästan tre veckor, jag har inte ens legat en enda gång i soffan, så bra jag är! Men nu har jag snart fått undan alla jobbiga tråkiga måsten så att jag kan pysa ner mig där igen. Jag har fått mina jättefina virknålar jag beställt och är massor sugen på använda dem.
Virken ligger på bordet och bara väntar på mig!


Och hur mysigt blev det inte i sovrummet med stjärnan..?!..

Nu ska jag göra lite nytta innan jag ska lata mig allt vad jag kan ända tills det är dags för jobb på söndag. På skyltsöndagen brukar man få arbeta så det räcker och blir över för brödfödan, men det är ju SÅ roligt. Nytt för i år är kanin och hunddräkten. Tur i oturen så är jag rappast i kassan och får inte äran att gå i dräkt..

Well well!
S


Härliga Fredag!

Nu är jag hemkommen efter lite shopping, känner mig på ett lysande pysselhumör. Mina goda vänner har erbjudit mig på allt från middag till krogliv men jag känner bara för att vara hemma och mysa och pyssla.

Jag blev så glad igår när jag pratade med min pappa som är sjuk och han hade fått goda nyheter från sin röntgen och fått komma hem från lasarettet. Helt fantastiskt skönt!
Min släkt kommer upp nästa vecka så då ska vi alla ses hemma hos pappa. Jag tänkte få lite ordning på bilderna från vi var i Turkiet och seglade så jag kan ta med mig dem då.


Det kan luta lite ibland, kaptenen styr...

Jag har fått så otroligt mkt bra saker gjorda här hemma sista tiden så jag har överträffat mig själv, känns mer än skönt att ha fått rensat ut varenda låda, varenda skåp, bodor mm. Nu finns det inte en pinal som är på fel ställe. Rent och fint, då mår jag toppen.
Dock har jag inte haft tid att ligga på rygg och virka som jag annars är så bra på, TV'n har också fått vila i två veckor. Välbehövlig vila då jag tidigare i höst inte gjort annat än apatiskt legat på soffan och kollat TV. Det känns riktigt bra att ha fått fart under sulorna igen.

Nu ska jag pyssla vidare.. Lyssnar på Winnerbäck den fantastiska och delar med mig, håll till godo;



Well well!
S

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!