Wihoo, tjohoo, yeahhh!!!

Då har jag vägt mig och vågen visade -1,8kg!!!!!!!!


Morgonens frukost..

Well well!
S


Vardagslyx...

shot_13456717373 (MMS)

Tekopp & en bra bok i sängen är vardagslyx. Lyssnar på regnet och är sur för att bilen gått sönder. Ibland är jag helt säker på att jag ÄR gjord av socker. Well well! S


En vecka har gått...

..sedan "omstarten", och WOW så härligt det känns!

Nu har jag även gjort slag i saken och gjort en matsedel som jag dessutom har tänkt följa. Det är ok att blanda om dagarna, men nu är det färdigt med impulsmat och att slänga inköpt mat som blir liggandes och ruttnar i kylen!
Middagen ska tillagas i sådan mängd att både jag och Mange får matlåda till morgondagen.
Denna vecka har det hittills fungerat utmärkt.
Framförallt kändes det härligt att veckohandla för ca 400kr (köttfärs till taco finns i frysen).




För den som inte känner mig kan det te sig väldigt enformigt, men sån är jag. När jag gillar något vill jag äta det ofta och just nu är det sallad som är godast.
 
Idag har jag ställts för en utmaning och det var kalasfika, MNK firade födelsedag.

Gissa vad jag ska fika!?!

Som tur var hos mamma för jag bad henne snällt att fixa något som jag kunde fika. Tro mig, det är lättare att avstå slisk när det finns ett "bra" alternativ att tillgå istället för att ta en slät kopp och titta på när andra smaskar. Nästa gång jag står inför en fikatumaning ska jag ta med mig eget fika om jag känner att jag inte kan be om det såvida jag inte har planerat att fika förstås.. 

Facit:Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för Sandra

Det är spännande för imorgon är det vägning i utmaningen...

Well well!


Mysigt med höstmörker...

Idag har det varit en bra dag på alla sätt borstett från att jag var otroligt trött när det var dags att kliva upp trots att jag sovit mina timmar. 
Jag gissar att det berodde på att jag haft såna skumma drömmar och varit hyperstressad i drömmarna...

Det har varit riktigt kallt i natt och jag funderar på om jag ska behöva kånka in tomaterna under natten, det dignar av tomater men det är inte många jag får skörda varje dag då det allra flesta är gröna ännu.

Frukosten åt jag ute vid kaffebordet i solen, tiden bara försvann och kaffet fick jag hälla i termomugg och ta med till jobbet. Som man bäddar får man ligga brukar det ju sägas och det ligger ju en hel del sanning i det...

Jag har motionerat även idag. Jag gick elljusspåret här hemma i Björns. Av någon anledning är det fd elljusspåret för det är flera år sen det underhölls och det lyser inte lägre några lampor där, men slingorna är ju kvar.
Det skymde under min promenad och jag kan inte låta bli att tycka att det är mysigt med höstmörker. Dock var jag glad att jag kommit ut på vägen och var nästan hemma när det blev mörkt. Fort går det från lite skumt till kolsvart..
Jag har haft inflammation i båda fotlederna och i ena hälsenan ett tag och har succesivt börjat kunna motionera.
Idag så kändes det helt bra tills jag var halvvägs, och nu har jag skitont i ena foten. Det är så trist när det inte är det mentala som stoppar mig från motion, för oftast är det där problemet sitter för mig. Inte för att det hade varit roligare om det var tvärtom, jag ville nog bara gnälla lite...


Nu sitter jag i mitt skinande rena kök och har lyssnat på Karlavagen, att Vaken har börjat betyder att det är dags för sängen för en bra stund sedan. Men det är ju så mysigt! 
Dricker supergott te, rött te -yoghurt och citron, rekommenderas absolut! Och nej! Jag har inte kollat Dallas..
Jag njuter på att se ut genom mina skinande rena köksfönster och ser hur det lyser i lyktan, men ahhh så mysigt!

Om man kollar noga ser man lyktan där blomkrukan speglar sig....

Dagens matintag har sett ut så här:
Fr: 2dl Icas lättyoghurt, 2 skivor rökt skinka, 2tsk skinkost, kaffe m mjölk
Mm: 1dl keso, ½ äpple
Lu: Hemmagjord grillad hamburgare, sallad, dressing (intagen på assiett i ställer för tallrik, ska visst vara bra)
Mi: Te, jordgubbar, 1 dl yogurt, 1 varsågod m bregott, ägg, kaviar, 1 sportbröd m bregott o rökt skinka. 
Tot: 1393kcal/1500


Bilderna ska vara klickbara om du vill se min kok-konst lite närmare...

Motion: 50 min i kuperad terräng. 

Well, well det var allt för i kväll!
S

Motivationen på topp!!!

Nu är motivationen nästan på topp när det gäller mitt viktprojekt.

Jag minns inte vad jag skrev här sist, jag minns mest att det blev höst ute. Lång näsa!
Hela veckan har det varit kalasväder och det var först efter gårkvällens regn som det blivit lite krispigt i luften igen.

I onsdags var jag och träffade mina kompisar i "Tjockisgruppen" som jag brukar kalla den. Egentligen heter den något helt annat och är jättebra för mig. Av olika anledningar har vi inte setts sedan i maj, och svaret var detsamma för samtliga.
Jag vann viktuppgången, jag har gått upp +8,1 kg sedan 16 maj, men alla de övriga hade också viktuppgång.
Den här sommaren har på många vis varit lik andra sommrar med några undantag. Dels har det varit risigt väder mest hela sommaren, det är inte många dagar det har behagat vara riktig sommarvärme och dels så förlorade jag min pappa, har begravt honom och till helgen så ska vi sprida hans aska.
Det som har varit bra är att jag och Magnus har det väldigt fint tillsammans...

Viktuppgången började precis den vecka som pappa blev riktigt dålig och jag förstod att det var nu det var dags. Jag hade nog med att hålla mig på fötter och orkade/ville inte engagera mig i motion och mat.
Om mina nya goda vanor hade rotat sig bättre hade det nog gått vägen, men än så länge är det så skört, så skört. Fort är det gjort att jag ramlar tillbaka till gamla mönster och vanor.
Dock så lär jag mig bättre och bättre. För varje "återfall" så faller jag mindre och mindre djupt eller hur jag ska förklara det. Det går lättare och lättare att komma tillbaka på banan.

Innan vi träffades  i onsdags hade jag nästan inte ens lust att gå tillbaka till mina nya goda vanor. Det var för att det kändes så tungt, så jobbigt, så svårt.
Efter träffen blev jag genast väldigt motiverad, egentligen hade jag bestämt datum att resa mig upp imorgon men istället tog jag tag i saken omgående!
Och hur bra känns inte det!?!
Det är inte mycket som krävs för att känslan ska förändras.
Det sker nästan på en gång.

Jag mår så bra när jag äter det som jag egentligen vill äta, när jag rör på mig som jag egentligen vill göra.
Det är en stor gåta varför jag inte alltid lever så...
Redan på en gång så är det en gladare snyggare människa mittemot mig i spegeln. Det har omöjligen hänt något fysiskt på en natt, men känslan gör att jag trivs så mycket bättre med mig själv.


Bilden är från i fredags, morgonpromenad innan frukost och sedan visar den dagens matintag.
Jag känner mig nöjd som bara den!
Det är jättesvårt att få ner portionerna till den storlek de ska vara, lika svårt är det att komma ihåg att äta mellanmål, men det tar sig!

Igår var vi på Byakväll här hemma i Björns, jättetrevligt med tacobuffé och underhållning. Visst blev min portion större än 2dl som är mitt mål, men jag skötte mig ändå fint. Portionen bestod till hälften av grönsaker och då känns det ändå rätt ok även om den inte höll sig inom måttet.
Några öl och ett glas vin slank också ner.
Wildcats från Överkalix stod för underhållningen...






Idag har jag och Mange o hundarna varit på skogspromenad i 1,20h. Attans vad jobbig det är att gå i skogen på berget mot för att gå på plan asfalt. Härligt som tusan, men jag behöver jobba på min kondis!



Här är jag, glad som tusan för att äntligen kommit ut på en väg!

Well well!
S

Höst??

Idag känns det verkligen som höst ute, nu kl 07.15 är det 12 grader och ingenstans kan man ana att det är sensommar och inte höst..

Semesterkosten är avslutad och nu är det tillbaka till verkligheten och en sundare kosthållning. Tänk att det ska vara så svårt att hålla sig till konceptet under semestern. Jag har levt i synd och sus och rus...
Det märks tydligt på jobbet att kroppen anpassat sig efter sämre vanor, det finns inte en chans att jag missar ett mellanmål för nu är jag hungrig och sugen jämt, hela tiden.
Tyvärr har jag inflammation i bägge fotlederna och i ena hälsenan så det är lite krånligt med motion nu. Jag hoppas att det ska läka ut till nästa vecka.


Här myser vi på BBB-båten

Jag drack den godaste efterrättdrinken -ever!
Den ska jag kopiera hemma nästa gång jag ska leva i sus & dus...
BBB Frappuchino
Stolichnaya Vanilj Vodka, Dubbel Espresso, Vaniljglass, Grädde, Kolasås
Stolichnaya Vanilj Vodka, Dubbel Espresso, Vaniljglass, Grädde, Kolasås

Well well!
S


Fina burkar

tmp_share (MMS)

Dessa vackra burkar står på hyllan ovanför diskbänken i stugan & jag hade så gärna velat ha liknande hemma... Well well S


Utställning i Överkalix

Idag har vi varit till Överkalix på utställning. Vi hade verkligen tur med vädret, det var en riktigt fin sommardag. Ska jag klaga på något så var det på knotten, miljarrrders elakingar...

Fredrik skötte sig snudd på perfekt!
Jag tror det var miljön som förvandlade min vilding till en helt normal hund.
Resultatet blev;
HP BIR-valp
Välformat huvud, bra ögon & öron, utm nosparti, bra bett, rastypiskt uttryck.
Tillräcklig benstomme, fina propoptioner, lagom vinklad, fin överlinje, rör sig väl från sidan & bakifrån. Utmärkt pälskvalitet.

Svarta Tassens Fredrik  HP BIR-valp   20120805 Överkalix
Finaste Freddan, det var omöjligt att få en bild då den viftade svansen pekade rakt upp...

Filip gjorde som vanligt, crumbade sig på bordet.. Jag vete tusan varför han bestämt sig för att göra så. Som ett ham!
På alla andra bord med alla möjliga människor uppför han sig utmärkt, men så fort det är "skarpt läge" så crumbar han sig...
Tur att han går och står fint.
Vi blev First looser, dvs
Exc R-cert bhkl2
Maskulin med utmärkta proportioner, välformat huvud, ngt ljusa ögon, fina läppar, utmärkt nosparti, stark överlinje, lagom vinklad, kort och fin hals, bra rörelser, utmärkt svans och päls.
Han placerades efter Svarta Tassens Bosse som fick cert och därmed blev champion idag!
Så himla kul även om jag också så innerligt hade velat ha certet, det skulle finnas ett till alla som förtjänar ett!!
Ingerdorm Bellamy Filip  Excellent   Recervcert Bhkl 2  20120805 Överkalix
Finaste Fillekillen, här avslöjas att någon slarvat med gräsklippningen...

Fredriks mamma Laroussu's Anna Anaconda fick också cert och blev champion idag, hon blev även BIR.
Jag gick med Bosse & AL med Anna så jag fick iallafall hålla i snöret till dagens BIM-hund!!

Förfallen som jag är så fikade vi gott fika, åt hamburgare, lakritsremmar och annan sund kost.. En mycket trevlig söndag!

Well well!
S

Magnus hade färdig frukost till mig i mors...

2012-08-03_08_37 (MMS)

Magnus hade färdig frukost till mig i morse o då fick jag för första gången ett med två gulor. Provar att blogga från telefonen för första gången just nu... Well well! S


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!