Dag 10 av 39

Rapporterar snabbt av matintagen...
Fr: 2 hårdbröd m bregott, ost, gurka, kaffe
Lu: yoghurt, allbran
Sen var det svårare so far hade jag ungefär 1100kcal kvar att äta. 
Vi var på after work och det var jättebra buffé. Men hur räknar man det??
Jag åt mest av det "kalla", melonsallad, snittar, silltårta mm och ytterst lite av varmrätten. Åt en rejäl portion efterrätt som var supersmarrig, 2 små bitar av nån chokladkaka tyo 2x2 cm och 2 bitar rocky roadkaka av samma mått samt en flisa vinbärstårta (?) och en klick smarrig grädde. 
Jag undrar också hur de fick till den grädden, den var mkt "lenare" än vanlig grädde och hade en krämigare konsistens. Min teori är att det var någon slags vaniljkrämspulver i eller nåt annat kemikaliskt. Supergott var det iallafall. Jag tog en klick grädde i kaffe och förväntade mig att det skulle skära sig, det gjorde det inte.
Nåväl, jag var betydlingt mättare än vad jag vanligtvis är, men ändå ingen katastrofätning. 

Filmen vi såg efter AW var Hypnotisören och den var bra. Bra kort och gott eftersom jag läst boken. Så är det väl oftast när man läst boken innan. Jag satt och sökte detaljer ur minnet som jag inte kunde hitta i filmen. En sak är då säker och det är att Lena Ohlin har den slätaste överläpp jag skådat på en kvinna i hennes ålder och även i förhållande till resten av hennes fejs. Jag kunde inte bestämma mig för om det var snyggt eller konstigt, men den var lika slät oavsett munrörelse. 
Själv har jag komplex för de fula "rökrynkor" jag har på min överläpp efter allt för många år i dårskap då jag rökt. 
Ingen är gladare än jag för att jag är rökfri.
Jag hade också svårt att hålla koncentrationen på filmen då en bekant till mig varit svårt sjuk den senaste tiden och ikväll visste jag att han inte hade länge kvar. Tyvärr finns han inte längre med oss. 
Cancer, jag säger bara cancer.
Om det finns något som är djävulens påfund så är det denna jävla cancer.
Känner mig låg ikväll och har tankarna hos hans närmaste familj, fy det är så orättvist att livet ska sluta mitt i för alltför många. 
Jag försöker ta vara på mina dagar efter bästa förmåga och är innerligt tacksam för att min kropp fungerar så pass väl som den gör. Senaste tiden gör jag mitt bästa för att ta hand om den och förvalta den bättre. 
Om det är alla tråkiga bortgångar senaste åren av många nära och kära i denna cancer, eller om det är åren som gjort mig klokare vet jag inte.

Muntert värre inlägg, men jag känner mig faktiskt inte ett dugg munter. Dessutom pratar de om tragiska förlossningar på Karlavagnen, jag fick nog och stängde av. 
Tack och godnatt...
 
Well well!
S
 

Dag 9 av 39

Nu är det trettionio dagar kvar tills vi åker till Budapest. Jag har kollat och det finns Desigualbutiker där, ooo det kan bli dyrt...
Jag älskar Desigual, men tyvärr så är det dyrt och dyrt och kvalitet är inte alltid synonymt. Kvalitet är inte synonymt med Desigual då jag har många klädesplagg som varit mycket billigare som håller mycket bättre. Fast vad hjälper det när habegäret slår till.
 
Idag var jag tidigt på jobbet, jag hade inget bättre för mig hemma i morse. Ibland har jag inte ro att ta mig för något utan väntar bara på att fara till jobbet. Så var det imorse, varför då skrota hemma när jag kan göra nytta på jobbet..
 
Natten tills idag har jag sovit närmare tio timmar, å inte var jag pigg för det. Jag mår mycket bättre i min förkylning och det är i sig värt att fira. 
Det firar jag imorgon då vi ska på after work och efter det se Hypnotisören på bio. Böckerna var bra, förhoppningsvis även filmen. Av böckerna tyckte jag Paganinikontraktet var den bästa, sjukt spännande!
 
Matmässigt har jag idag ätit 
Fr: 2 hårbröd, bregott, ost, gurka, kaffe
Lu: 2 hårdbröd, bregott, potatis, sill, ägg, te
Mi: 2 hårdbröd, bregott, ost, te
Mackornas mästare! Men jag har inte överträtt mina 1500kcal.. 
Dessvärre har jag vägt mig i morse och vågen står även denna vecka STILL.. Jag försöker glädjas åt att den inte pekar uppåt då helgen var si och så, men jag gillar när det nedåt.
Motionsmässigt har dessa nio dagar varit katastrof, men bara jag blir frisk och återställd kommer jag igen och förhoppningsvis så ger det också resulat. 

Well well!
S

Dag 8 av 39!?!

Nu har jag tappat räkningen på vilken dag det egentligen är... Men jag vet att jag snart ska till Budapest!

Jo nu erkänner jag att enda anledingen till att jag alls skriver här idag är för att jag lovat mig själv ett inlägg om dagen...
Imorse hade vi ett möte innan öppning på jobbet, sen har jag haft massor av kunder hela dagen, kul men stressigt. Det innebar att jag var tvungen att jobba över för att ställa iordning inför morgondagen, vilket i sin tur ledde till att jag missade hundträningen som började 18.30 och då var jag inte ens i närheten av att fara hem från jobbet.
Väl hemma surrade vi en stund och jag slungade i mig middag och nu strax före halv tio ligger jag i sängen och ska strax invänta sömnen. Jo ibland lever jag ett mindre spännande liv.
 
 
Fr: yoghurt, allbran, sportknäcke, bregott, ost, gurka
Lu: yoghurt, allbran, sportknäcke, bregott, böcklingpastej, paprika
Mi: Chili Con Carne, sportknäcke, bregott, 
 
Imorgon är det kvällsöppet i alla butiker i Boden och vi har kalaserbjudanden, så jag hoppas på kundanstormning!

Well well!
S

Dag 7 av 39

..Och här sitter jag och nöter på min soffa, man kan lugnt säga att jag fått valuta för pengarna den kostat mig. Tyvärr så börjar den vara utnött och jag har sen i vintras tittat på ny soffa. Det som är jobbigt med mig är att jag nästan alltid har en bild i huvudet av hur saker och ting ska se ut, men det är inte alltid att det finns att köpa. Dessutom är jag av naturen snål.
 
Det är redan svinkallt ute +1,8 så i natt är det nog många av mina växter som säger tack och godnatt... Efter jobbet var jag till Monica och fick massage, ljuvligt skönt. Det kändes i kroppen att det var allt för länge sedan den fick den lyxen. 
 
Matmässigt har det varit kalorimässigt en bra dag, fast med handen på hjärtat har det varit frukost hela dagen. Sen har jag dessutom druckit uruselt också...
Fr: hårdbröd,bregott, ost, kaffe
Lu hårdbröd, bregott, potatis, sill, ägg, te 
Mm yoghurt, allbran
Mi hårdbröd, bregott, ost, yoghurt, allbran, kaffe och te
Näringsmässigt inge vidare, men jag har ätit det jag tycker bäst om idag tot 1318kcal
 
Jag kollade in lite gamla bilder och nu ska du få se 2011 vs 2012, 2012  la jag in för nån dag sen, men det är kul att jämföra..


Nu när jag avlagt dagens rapport ska jag återuppta min virkning, bjuder på en sneak peak av pågående projekt..
 
Well well!
S
 
 

Dag 7 av 39

Jo jag sa ju till mig själv att jag skulle skriva en rad om varje dag dessa dagar och jo det gör jag ju nu. Det jag börjar märka är vilket gnäll det är på mig, gnäll, gnäll och åter igen gnäll.. 
Jag fortsätter även idag. 
Jag mår visset och är inte frisk, och jag hatar att känna mig trött och håglös. Men så är läget nu, inte på topp alls. Allt känns jobbigt och jag frustar och pustar vad jag än ska göra. 
 
När jag kom hem från jobbet så tvingade jag mig att gå en promenad för att få lite frisk luft. Det skadar knappast och jag promenerade 45 min i vackert väder. 
Jag undrar när bonden ska slå, fast jag är glad så länge jag får njuta av utsikten. Det här kortet har jag tagit 50 m från min tomt.


Soligt och vackert med krisp i luften, bästa vädret!
 
Eyvind Jonssons stuga, numerar röd. När jag växte upp var stugan grå. Eyvind är en av Bodens kända författare.
 

Filip och Fredrik hängde med på prommis
 
Nu ska jag nöta ytterligare på min soffa och virka litegrann..
Appen drar bort när man motionerat, det gillar jag inte. Jag vill hellre se motionen separat, så idag har jag ätit 1117 kcal.
Well well!
S

Dag 6 av 39

Men hur enkelt låter det då inte att sköta sig med kost och motion i trettioniodagar?!?
Det är inte lätt alls för mig, fast jag vet att det finns de som gör det dag in och ut år efter år...
Igår så blev det flopp!!

Det som floppade var att jag valde att äta glass och chokladsås a' 322 kcal, och det hade ju inte varit något om det inte var för att mina kcal var slut!

Vi åt pizza till middag och jag åt en halv, men det är ändå svindyrt (räknat i kcal) om man som jag räknar vad man äter och då räckte det inte till glass. Det struntade jag i och åt ändå. 
Det är precis så det händer när jag ljuger för mig själv och äter sånt som jag inte bör äta.

Ny dag nya tag!!
Rött, rött, rött.........
 
Well well!
S

Dag 5 av 39

Här ligger jag i soffan och har haft en riktig latardag. Jag har slötittat på Tv och sovit om vartannat hela dagen. Känner mig inte frisk ännu, men att jag har kunnat sova mest hela dagen betyder nog att kroppen och knoppen behöver vila. 
En gammal barndomsvän vi träffade ute i fredags kom förbi och drack en kopp kaffe, det är anledningen till att jag till slut kom mig upp ur soffan en stund och nu har jag återvänt!
 
Igår var vi på middag hos goda vänner, jättetrevligt och superdelikat mat, trevligt värdskap och helt enkelt toppen!
Jag åt för mycket men det hade absolut kunnat vara värre, jag hade lätt kunnat dubbla mängden av allt jag åt i mitt tidigare liv. Det är inte så att jag ursäktar mig utan jag har bestämt mig för att se de framsteg jag gör istället för att fokusera på misslyckanden. Fast jag känner det inte som ett misslyckande igår utan som en toppenkväll.

Supersmarrig förrätt!
Värden trancherar rensteken
 
 
Övertrassade med 1528 kcal så jag är nöjd!
 
Well well!
S

Dag 4 av 39

Jo det blev inget inlägg inatt när jag kom hem så det blir nu istället...

I går var det ljuvligt väder ute och jag roade mig mestadels med att röja i källaren och städa tvättstugan. Magnus snickarade på vår bro, det verkar nästan som att den ska bli klar i år. Fast jag ska inte ropa hej innan vi är över bäcken och jag tar igen det där med klar, men räcket kan nog komma på plats.

Vi åt sen frukost igår, njuter var gång jag får fika ute i solen. Dessa dagar är ganska räknade nu då vi går mot vintertider..
 
Jag är i en period i mitt liv då jag är så tacksam för min hälsa och förundras över hur vackert det är överallt, hur glad jag är över att jag har en så fin livskamrat. 
Apropå livskamrat så var vi ut på puben igår och jisses vad jag är glad att jag slipper vara singel och ragga på det magnifika utbudet där.. Fast OM jag någon gång blir singel så hoppas jag att jag raggar någon annansstans än på krogen. 

Det blev ingen lunch igår då vi åt sen frukost, istället blev det en Kaffe Karlsson till förrätt med mina fina DALLAS ljuslyktor. De fick jag av AnnaLena för många år sen och nu är de åter aktuella. Då var de kul för att mina undulater är namnade efter Dallaskaraktärer. 
Jag glömde att fota vår middag Magnus lagade som var utsökt. Grillad makrill som legat i jättegod marinad, och potatissallad med jättgod vinegrett..


Det är grymt vackert här hos oss som bor i Norrbotten...
 
Dagen kcalintag slutade på en övertrassering med 5kcal. Känns helt ok. 
 
Well well!
 

Dag 3 av 39

Oj oj oj, vad har jag gett mig in på... 
Och då menar jag att blogga varje dag, vad ska jag skriva?? Vad trögt det känns...
Jag har ju bloggat sen 2000 och då alltid om nåt av de intressen som jag för tillfället nördat in på. Det kunde vara hundträning i minsta detalj, virkning eller nån samhällsfråga. Hur som helst så har jag alltid bloggat för att jag har haft lust, för att jag har haft ett behov av att skriva. 
Ikväll är jag bara trött.
 
På jobbet idag har tiden bara susat iväg och helt plötsligt var det dags att stänga butiken...  Bra betyg över hur man trivs på sitt jobb, och jag har fördelen att älska mitt jobb.
Vi har fått in så sjukt fina undulater så nu kliar det som bara den i mina vill ha fingrar. Jag vill ha som bara den, men jag SKA inte. 
 
Nu sitter jag i soffan och är prinsessan på ärten. 
Jag sjöng just "peta in en pinne i brasan" för Magnus. Han har passat upp mig hela kvällen. Nu precis kom han med en stor balja te rött te med citron & yoghurtsmak, supergott. Jag börjar känna mig som en krävande padda, så jag kanske inte passar så bra som prinsessa ändå när allt kommer kring...

Min fotleder har totalt sagt upp sig idag. Jag har haft ont hela dagen, och nu ikväll har de överträffat sig själv. Vissa dagar känns det som att jag är nästan bra, men så kommer det kvällar som ikväll då jag knappt kan gå. Grymt irriterande. 
Av just den anledningen kommer mitt motionsmål förmodligen inte att infrias, men jag hade garderat mig mot sjukdom och fotlederna går under kategorin sjkdom och inte lathet. Alltid nåt.

Matmässigt har det varit en bra dag och jag tror mitt trix med eftermiddagsmellanmål fungerar bra de dagar jag jobbar sent. Jag är inte lika utsvulten när jag kommer hem och kan således behärska mig bättre till middagen.

Fr sportknäcke m bregott lite mindre, ost, paprika, gurka, kaffe med mjölk
Lu ½ färdig fiskgratäng, sportknäcke, bregott mellan
Mm Yoghurt, ½ äpple, musli
Mi kassler och ostsallad, Lätt CF chili/paprika
Tot 1182 kcal
 
 
 Well well!
S

Dag 2 av 39

I morse fick jag en trevlig överraskning med frukost på sängen. 
Mange kom in med en bricka och hade bifogat ett papper där det stod vad allting vägde, omtanke i dubbel bemärkelse. Vi åt frukost och lyssnade på Norrbottensradions morgonprogram i sängen, Grymt mysigt kändes nästan som helg!
    Så här urtjusig är jag när jag vaknar om mornarna, nästan som Sue Ellen i Dallas. Tur det finns en till alla!

Efter jobbet var jag bara hem en snabbis och hämtade Fredrik innan det var dags för inomhusträning. Det är så lyxigt att få träna inomhus när regnet bara öser ner. 
Jag och Freddan tränade fritt följ, stanna kvar, ligg, snurr & dans, hantering av främling. Både jag och Fredde är ovan att träna så jag vet inte vem som blev mest yr i bollen, jag eller hunden!?! 
Trevligt var det iallafall och jag har tänkt att det ska bli en god onsdagsvana.

Väl hemma igen var det middagstajm och Mange hade gjort en av mina favoriträtter - Kassler & ostsallad. Jag får verkligen jobba med mig själv för att inte ta stora portioner, det är superjätteduperdundersvårt!!!!!!!
Det gäller ungefär allt som inte är i färdig form, dvs hårdbrödmackor är enkelt. Två st är två st. Det är svårare med sånt som ska ösas upp typ. 

Här växer mina klockrankor som borde ha växt över bågen och ihop gånger flera, men det dög inte i år. Inte så tjusigt med en bar båge. De står fortfarande i blom fast bladen har fått sig en knäpp av de frostnätter vi har haft. 
 
Idag har jag lyckats med alla dagens mål. 
Jag har sovit alla mina timmar, jag har hållt mig mellan 1000-1500kcal, jag har druckit över 2L. Bra gjort Sandra säger jag och klappar mig själv lite karla-aktigt på axeln. 
Totalt 1092kcal
 
Well well!
S

Dag 1 av 39

Jahapp, nedräkningen är igång...

Jag är hänging även idag och känner mig i "förstadiet till feber"...  
Har jag tur så blir det inte mer än så, det vore så härligt att slippa höstförkylning.

Vaknade imorse och var trött och sliten som tusan, ställde fram klockan och skippade morgonmotionen. 
Har jag sovit mina timmar?  Jäpp det har jag, men när jag är risig blir jag aldrig pigg hur mycket jag än sover. Det är knappast någit unikum för mig. 

Tillbringade en lång stund i telefonen med en god väninna innan jobbet, det är tur att det fungerar så bra att umgås via telefon annars hade jag haft ett futtigt kamratliv då jag sällan umgås med vänner på veckorna och har så många underbara vänner. 
Det är ett angenämt problem att ha så många fina vänner att det är svårt att få tiden att räcka till att kombinera vanligt vardagsliv och umgänge med kamrater. Det hade varit värre att ha massor med tid och ingen att dela den med. 
Tyvärr är det alldeles för många ensamma människor "där ute".

Jag fikade frukost med Lollo telefonen ute på bron och det känns så lyxigt att kunna fika ute. Jag verkligen älskar den här årstiden när det är sol och hög klar luft.
Frukost på bron, sällskapat av fina kvartinghunden som jag fått av kusin Karin
 
 
Det är dags att vintra i trädgården, men jag har ingen lust!
Tomatplantorna mognar inne i köket, änglatrumpeten blommar klart i källaren. De är de enda jag tagit hand om hittills. 
Jag brukar övervintra cobeorna (klockranka) i källaren, men jag tycker de blommar senare då. I år har de inte alls växt sig till den storlek de brukar, mkt kan ju bero på den mystiska sommaren vi haft i år. 
Jag läste på nätet att man kan ta skott och övervintra inomhus istället. Jag ska prova det i år, det är grymt tunga krukor att släpa ner i källaren så om det fungerar vore det supertoppen.
Jag har några klematisar som också övervintras i kruka och i år ska jag prova att klippa ner dem helt. Det värsta som kan hända vid expriment är ju att jag får köpa nya. 
Jag tycker det extra roligt med växter som jag lyckas övervintra eftersom jag är en "gröna fingrar" wannabee. Jag har så mycket mer intresse än talang för växter.. 
I år ska jag köra snålbudgeten och hämta granris i skogen och inte handla ljung för en smärre förmögenhet utan bara nån enstaka planta. Efter snöns inträde ser jag ändå inte ljungen men granriset kanske tittar upp.

Idag har jag lyckat med allt jag ville i min utmaning..
Jag har ätit enligt planen, jag har druckit det jag ska, jag har rört mig som jag ska och jag har sovit mina timmar. 
Härligt!
Ang motionen så har jag promenerat i söndagsåkarefart, alltså ingen pulshöjare då jag känner mig risig. Jag resonerade som så att det måste vara bättre med frisk luft än soffhäng. Det är då bättre för själen iallafall.

                                                                    Mitt gym i dag



Magnus hade med sig Filip & Fredrik på sin motionsrunda idag, så först har de promenerat 1,4h med honom och sen drygt 1h med mig. Så idag har de fått röra på sig ordentligt, som de flesta hundar far de fram hit och dit och fram och tillbaka. Så om jag går en km så har det gissningsvis sprungit 2km..


                                                                     Filip & Fredrik



 
 Bilderna ska vara klickbara om du vill se min magiska kokkonst närmare

Fr Sportknäcke, dillkaviar, ägg, kaffe
Lu Thaisoppa fr Felix, riktigt god dessutom
Mm apelsin
Mi Sportknäcke, bregott, sill, potatis & ägg, snabblagad favorit
 
 


Summan av kalorierna är:1185 kcal


Well well!
S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Matintag 17 sept

Här är vad jag ätit idag, 

Fr Ica Lätt Yoghurt Vanilj 130 g, 18g allbran 
Mm 2 sportknäcke, 15g dillkaviar
Lu surdegsbröd, ägg, kaviar
Mi Sushi
Totalt: 1577 kcal
Precis så här är det det fungerar för mig, en liten övertrass här, och nästa dag en undertrass.. Nu är det färdigt med det. 
Det är ok med undertrass såvida det är över 1000kcal men inte ok med över 1500kcal,,..

Well well!
S

Det ska gå bra nu...

Som jag tidigare skrev så ökade jag i vikt under sommaren, +8,1kg. Jag behöver väl knappast berätta hur onödigt det känns...
Nu har jag kommit en bit på väg med att bli av med semesterkilona, men gissa hur härligt det hade varit att inte gå ner samma kilon en gång till utan att i stället tappa färska härliga kilon.
 
Idag är det 39 dagar kvar tills vi åker till Budapest och jag har bestämt mig för att ta ett jävlaranammatag fram till dess.
Jävlaranamma =
1500kcal/dag Inga undantag,
Vitt bröd 1dag/vecka förslagsvis på helgen om jag "måste" äta vitt bröd överhuvudtaget
Motion 5dgr/vecka undantaget om jag inte är frisk varav 2dgr med längre turer
Blogginlägg varje dag om så bara en liten kråka
Sammanställning av kardemumman varje vecka
2L dryck/dag kaffe och te utöver det
Sköta min sömn minst 7tim/natt
Det låter ju väldigt enkelt, men för mig är det en utmaning som är SVÅR!

En del går på gymmet, ibland kör de hårda pass och ibland lättare pass.

Så här ser mitt gym ut när jag kör ett lättare pass. Visst är det fint!?!

På veckorna går allt så lätt, jag äter min frukost som nästan alltid består av 1,5dl Icas lätt yoghurt, 20g allbran, 2 sportknäcke m varierande pålägg och en kopp kaffe.
Till lunch äter jag antingen medhavd matlåda eller något annat jag har på jobbet och allt som finns där är bra för mig att äta.
Sen vi infört matsedel hemma så är middagarna sällan något problem. Men så när är det problem då?
Det är när jag inte är hemma eller på jobbet som det är svårt som tusan.
Jag har svårt då jag är bortbjuden, jag har det svårt om jag ska gå på restaurang eller café.
Om jag sovit dåligt eller för få timmar är jag också väldigt benägen att äta. Det är som att jag vill kompensera min trötthet med att äta och blir vaninnigt sugen på att äta för mkt och onyttigt. Samma sak händer när jag är småsjuk och känner mig risig och hängig.

Så nu ska jag fixa att hålla det här löftet till mig själv, och detta utan att hamna i bantartänk!!!


Det här är sånt som jag har svårt att låta bli och äta med måtta...

Well well!
S


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!